Voorbeschouwing Spakenburg 7 – Eemdijk 6 (15-12-2012)

alt

De winterstop staat al voor de deur. Maar voordat het zover is, hebben we misschien wel de klapper van het jaar, mits het weer het toelaat uiteraard. De wedstrijd Spakenburg 7 vs. Eemdijk 6 staat op het programma. Een heuse dorpsderby. Twee bekenden van elkaar, aangezien beide teams nu voor ’t tweede achtereenvolgende jaar bij elkaar in de competitie is gehuisvest. Er staat veel op het spel voor beide teams, wat betekent dat elk puntje mooi is meegenomen. >>

Om 15:00 uur begint de wedstrijd in het hol van de leeuw, op de Westmaat. Het weer ziet er redelijk uit, droog en een graad of 6, dus een afgelasting zit er hoogstwaarschijnlijk (helaas?) niet in. Dat betekent dat Eemdijk 6 na enkele weken van rust weer eindelijk de voetbalschoenen onder mag binden.
De laatste paar wedstrijden tegen ‘de blauwen’ liepen uit op een fiasco, maar Eemdijk 6 is gebrand. Want zoals het er nu uitziet, staat Spakenburg er een stuk positiever voor deze competitie. Tot nu toe heeft Spakenburg alles gewonnen (de uitslag van de wedstrijd tegen de Merino’s afgelopen woensdag is nog niet bekend), in tegenstelling tot Eemdijk 6. Eemdijk 6 heeft punten laten liggen tegen GVVV, Hercules en (toentertijd) de lantaarndrager Merino’s.

Het wordt tijd dat Eemdijk dus weer wat puntjes gaat pakken. En wat is nou mooier dan de eerste helft van de competitie af te sluiten met winst op onze Jinx? Dat betekent wel dat Eemdijk 6 alles moet geven. De verdediging mag geen enkele fout maken, aangezien dat afgeslacht wordt. Het middenveld moet èn verdedigen èn aanvallen, want die zijn overal nodig. De voorhoede mag geen enkele kans missen, want alle kansen moeten benut worden om de tegenstander voor te blijven. Een fout ligt op de loer!

Enfin, de opstelling blijft geheim, aangezien er ook blauwen meekijken. Ik heb er alle vertrouwen in!

Dus:

Tijd: 15:00 uur
Verzamelen: 14:00 op de Westmaat (een uitwedstrijd wat voor mij dichterbij is dan een thuiswedstrijd… hmmm…)
Instelling: 200%!

Geef een reactie