Eemdijk 6 – De Merino’s 3 (2-4)

alt

Waar Eemdijk 6 vorige week bij Hercules bij vlagen als een heuse kampioen speelde, zo speelde ditzelfde team zaterdag op eigen veld tegen De Meriono’s 3 als een krant. Ongeorganiseerd, veel te traag en zonder enig inzicht. Dit resulteerde in een blamage op sportpark De Vinken, waar de (voormalig?) kanshebber van het kampioenschap drie punten inleverde tegen de lantaarndrager uit deze competitie. >>

 
Daar zit ik dan op de bank. Afgelopen woensdag een blessure aan de enkel opgelopen, dus nu mag ik passief mee voetballen met mijn favoriete team. Coaching vanaf de zijlijn met nog drie/vier wissels. De wedstrijd begon tien minuten later dan gepland, omdat De Merino’s spelers te weinig had. Deze waren onderweg. Uiteindelijk bleken ze net als Eemdijk 6 genoeg man te hebben, zonder bezorgdheid om de wissels.
 
De scheidsrechter blies op zijn fluitje om 14:40 uur en Eemdijk 6 was nog aan ’t dromen. De eerste minuut was nog niet verstreken, of er volgde vanaf de middenlijn een dieptepass op de helft van de groenen. Marty zag de snelle spits op rechts langs hem heen sprinten en Marty was gezien. De volledige verdediging van Eemdijk 6 stond ter hoogte van de middenlijn, dus de aanvaller had ruim baan richting keeper Dirk. De aanvaller schoot koel langs Dirk en tekende hier in de eerste minuut de openingstreffer. 0-1.
 
Eemdijk speelde erg ongeorganiseerd, met “Japie 7” als linksback en Vos op het middenveld. Twee spelers die we niet vaak zien op die posities. Ook speelde Marty erg veel naar voren. De beste jongen werd van alle kanten bestuurd. Hip schreeuwde hem naar voren en Mup zei hem terug te zakken. Zo speelde Eemdijk 6 geruime tijd met een 3-4-3 opstelling.
 
De eerste actie kwam vier minuten na de openingstreffer. Hip zag het doel open liggen en probeerde een ‘lucky shot’. De bal vloog over en d kans was gevlogen.
 
Als antwoord op het slechte spel van Eemdijk, en een trage reactie op links, kreeg een van de Veenendalers op links een ingeving. Halverwege de helft van Eemdijk 6, langs de zijlijn schoot de aanvaller richting het doel. Dirk stond te ver uit zijn doel en de bal vloog drie meter hoog over hem heen langs de tweede paal. 0-2. Een verschrikkelijke goal die we de afgelopen jaren alleen van Hip hebben mogen zien. Helaas was deze persoon niet aan onze kant.
 
Met een 0-2 achterstand in het achterhoofd knokte Eemdijk 6 zich een baan richting de verdediging van De Merino’s. Vullis vond in de tiende minuut D.J., die deze helft op de linkshalf positie speelde. D.J. wilde de bal ook plaatsen, maar ook deze actie ging over de lat.
Nog geen minuut later kreeg ook Vos een goeie kans op de 1-2. Zo liep hij op randje zestien naar binnen, zag Vullis staan, maar zijn inzet werd geblokkeerd door de verdediging van De Merino’s. Vos pakte de bal weer op, deed nog twee stappen naar links en schoot de bal richting de linkerhoek (rechts voor de keeper). De bal werd geschoten met effect en deze draaide net langs de verkeerde kant van de paal.
 
In een kwartier kan er veel gebeuren. Zoals gezien stond Eemdijk binnen zeven minuten al met 0-2 achter, en kreeg De Merino’s in de veertiende minuut nog een grote kans. Deze ging over de lat en zo kwam Eemdijk vrij met de schrik.
 
Ondanks dat dit team op de laatste plek staat, toch komt er veel dreiging uit de aanvallers. De eerstvolgende actie kwam in de zeventiende minuut. Wederom vanaf de linkerkant werd de bal hard voorgegeven. De bezoekers kregen een vrije kopkans en kopte de bal rechts van het doel. Was de bal meer naar links gekopt, was de bal vast en zeker binnen gekopt.
 
Het was een rommeltje. Eemdijk 6 speelde slap, waardoor De Merino’s 3 fysiek veel sterker (en slimmer) voetbalden. Vele duels werden door de Veenendalers gewonnen, en zo kon de aanval van de bezoekers met een mannetje of vijf stormen richting het doel van Eemdijk. Gelukkig kreeg Eemdijk zelf ook nog wel hier en daar een kans. Zo ook van Wortel, die vandaag bij afwezigheid van sterspeler Japio in de spits stond, naast ‘goalgetter’ Vullis. Vos gaf een prachtige pass aan Wortel. Wortel deed een paar stappen naar binnen, om zo een schotkans te creëren. Helaas wist ook dit schot geen doel te treffen. Deze vloog over de rechterpaal in de bosjes.
 
Een halfuur was ondertussen gespeeld. Minitank bORt, die deze eerste helft toch wel als sterkste speler uit de bus kwam, wisselde voor Rikea. Rikea nam zijn positie aan op de rechtsback positie. Bullet stapte een linie verder naar rechtshalf.
 
De 36eminuut kwam misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Hip attendeerde Bullet erop de sprint langs de lijn te maken. Bullet kreeg de bal ingespeeld en zag Vos richting het doel rennen. Bullet passte de bal naar Vos, die de bal achter de keeper kon schuiven, maar de bal raakte in de kluts. De inzet was gekeerd en de tegenaanval werd direct ingezet. De bal werd via links voor het doel van Dirk langs geschoten. Een mooie pass… als er een aanvaller bij had gezeten. Eemdijk kwam hier goed weg.
 
Twee minuten later mocht Eemdijk het weer proberen. De bal viel stil in de zestien van de bezoekers. Bullet wilde de bal een rotschop richting het doel geven, maar raakte deze verkeerd. De bal ging niet hard, maar raakte wel Vullis, die op dit moment buitenspel stond. Bullet baalde van deze actie en dat was duidelijk te merken later.
 
Eemdijk 6 creëerde weer wat kansen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Wortel schoot in de handen van de keeper. Een minuut later werd een vrije bal van Hip weggestompt door de keeper. Een tweede poging werd belemmerd door Vullis die alleen oog had voor de bal.
De 42eminuut mocht Hip het nog eens proberen. De bal belandde nu via de muur in de handen van de keeper. Dit was gelijk de laatste actie van beide kanten.
 
De kleedkamers werden opgezocht. Even opwarmen aan de thee, om vervolgens een kwartier later die achterstand terug te dringen. Tenminste, dat was de bedoeling.
 
Eemdijk 6 begon vol goede moed aan de tweede helft. Mouse nam de positie van Japie 7 op de linksback positie in, en Puk zocht zijn heil in de voorhoede. De tweede helft was nog geen twee minuten oud, of de eerste kans was voor invaller Puk. Bullet passte de bal naar Vullis. Vullis vond Puk voor het doel, en Puk schoot de bal vervolgens net langs de rechterpaal.
 
Als antwoord op deze kans kreeg De Merino’s enkele minuten later hun eerste kans van deze tweede helft. Op links kregen zij een ingooi. Rikea stond bij de spits die de bal in ontvangst nam. De spits draaide weg, schoot, en verraste Dirk met deze bal. 0-3…
 
De chaos was terug. Een 0-2 achterstand is vaker teruggedrongen naar een winstpartij, maar 0-3 verandert de zaak. Daarentegen bleef Eemdijk 6 het wel proberen. De tweede helft was zeven minuten oud, toen Hip vanaf het middenveld een prachtige pass op Wortel gaf. Wortel controleerde de bal, maar verloor zijn evenwicht. Hij viel in het keepergebied. Op de grond kon hij zijn voet nog tegen de bal zetten en de bal rolde zacht over de lijn. 1-3.
 
Zoals het ook in de eerste helft raar kan lopen in het eerste kwartier, zo gebeurde dit ook de tweede helft. Eerst een tegendoelpunt, vervolgens maak je zelf een doelpunt. Zo kreeg Eemdijk 6 zeeën van kansen. Hip zag zijn vrije bal langs de linkerpaal in de bosjes verdwijnen, en Vullis kon niet genoeg kracht achter de bal zetten, waardoor hij slap in de handen van de keeper kopte. Maar nog binnen het kwartiertje was daar de 2-3, met een prachtige actie voorafgaand aan de goal. Eentje uit het boekje.
Vos geeft de bal mee aan Vullis. Vullis sprint richting het doel, doet een een-tweetje met Wortel, passeert met een vloeiende beweging de keeper en tekent de 2-3 op het scorebord.
 
De wedstrijd leek weer ergens op. Eemdijk 6 kreeg hoop en dat was te zien aan de kansen die gecreëerd werden, maar helaas niet verzilverd. Wortel krult een vrije bal net langs de paal, en Vos ziet zijn inzet gestopt worden door de keeper. Het geluk was niet aan onze zijde. Daar kwam nog eens bij dat de scheidsrechter niet bepaald in het voordeel floot voor Eemdijk. Vele aanslagen op de enkels en knieën werden genegeerd door de man-met-fluit.
 
Eén van de belangrijkste acties van deze tweede helft kwam in de 69eminuut. Eemdijk 6 brak uit na een hoekschop en Vullis kwam één op één met de keeper. Zoals hij dit vaker doet, passeerde hij de keeper door naar rechtsbuiten te trekken. Hij schoot de bal richting de doellijn, maar deze werd van de lijn gehaald door een sliding van een verdediger.
 
Vullis mocht het nog eens proberen enkele minuten later. Vullis zette een sliding in, schoot de bal richting de keeper, maar de keeper zat er goed bij. De bal werd losgelaten, maar helaas ook weggewerkt.
 
Met nog een kwartier op de klok zag Eemdijk nog wat licht aan het einde van de tunnel. Dit ondanks een prachtige redding van Dirk, die een grotere achterstand voorkwam.
 
Eemdijk 6 kreeg nog enkele kansen tot aan het einde van de wedstrijd, maar een prachtige pass van Vos ging voorlangs en werd niet afgemaakt door de voorhoede. Een tegenaanval volgde. Over rechts kwam een van de aanvallers op lopen en wilde de bal voorgeven. De bal ging al richting Dirk, en een van de meegelopen Veenendalers vond het mooi geweest en zag dat hij niet meer bij de bal kon komen en stopte de aanval. Maar… Nog voordat Dirk de bal op kwam vangen, stond daar Mighty Mouse… Mouse wilde de bal opvangen, maar tikte deze langs Dirk, over de doellijn. 2-4.
 
De hoop was in één keer weggevaagd. Twee doelpunten maken in enkele minuten was een te grote opgave. Ook al tikte Vullis de bal in de laatste minuut nog op de paal, Eemdijk kon niet meer. De koek was op. 2-4 was de eindstand… De drie punten waren gevlogen…

Geef een reactie