Hercules 7 – Eemdijk 6 (3-3)

alt

Cijfers zeggen niet alles. Hercules 7 staat misschien op de eerste plek, maar heeft alleen nog maar gevoetbald tegen de onderste zes van onze competitie. De grote teams komen dus nog. Hercules stond na ongeveer 50 minuten spelen met 2-0 voor tegen Eemdijk 6, maar zag in een korte periode daarna ook weer de aansluiting verschijnen. Cijfers zeggen niet alles dus, hoewel ik eigenlijk liever drie punten mee had genomen, dan die ene luttele punt. Ach… >>

 
De hele zaterdag was al grijs en grauw. Zo hier en daar een bui, maar veelal miezeren. Daarbij kwam nog eens het feit dat Eemdijk 6 af moest reizen naar Utrecht, waar de wedstrijd pas om 16:00 uur gespeeld werd. Normaliter zaten we al een tijdje aan de goudgele rakkers, maar nu moesten we om die tijd verzamelen op Sportpark De Vinken.
 
Rond deze tijd van het jaar is 16:00 uur de tijd van zonsondergang, dus de lichten gingen al snel aan rond het kunstgrasveld van Hercules. Eemdijk 6 speelde de eerste vijf minuten veelal op de helft van Hercules. Hercules was alleen aan het verdedigen, hoewel Eemdijk nogal overmoedig werd. Een lange bal over de verdediging zorgde ervoor dat AzAri gezien was. Hij zette de achtervolging nog in, maar de aanvaller was sneller en tikte de bal achter Dirk, die de situatie een beetje verkeerd inschatte. Hij kwam te laat uit, waardoor de aanvaller alle tijd had om een hoekje te kiezen. Dat was gelijk een zure binnenkomer en de verdediging van Eemdijk stond sindsdien als een huis… deze eerste helft. 1-0.
 
De momenten daarop ging het allemaal een stuk beter en kreeg Eemdijk 6 genoeg kansen. Helaas zorgde het “tunnelzicht” bij enkele spelers voor veel slecht geplaatste ballen, die geen van allen doel troffen. Dit terwijl de twee vleugels, WB en Bullet, af en toe ongelooflijk vrij stonden. Helaas werden de kansen niet benut. Hercules wist na dit ene doelpunt ook geen gevaarlijke uitbraak te maken. Elke bal werd hierna onderschept door de muur van de verdediging, onder leiding van Mup. H.W.D. en AzAri moesten zich de eerste paar minuten even aanpassen aan het niveau van de vleugels van de thuisploeg, maar slaagden hier beiden in voor de rest van de eerste helft. De doelpunten bleven helaas nog uit voor de groenen, dus moesten we de acties maar over de rust tillen.
 
De tweede helft was gelukkig een helft waar meer in gebeurde. Meer goals, meer actie, meer emoties.
 
Eemdijk 6 zou deze helft overheersen. Maar voordat het zover was, kreeg de Groene Trein nog een keiharde draai om de oren. Mouse was enkele minuten op het speelveld (plek overgenomen van AzAri op de linksback positie), toen hij in dezelfde val trapte als AzAri de eerste helft. De bal werd over de verdediging geschoten, ook weer over onze linkerkant, en de spits was wederom gezien. Zo tekende hij de 2-0 op het scorebord.
 
Even wist Eemdijk niet meer wat er gebeurde en deed het alles op alles om de schade te beperken. Maar door de strijdkracht die iedereen toonde, zowel de backs, de halven en de voorhoede, speelde Eemdijk 6 overheersend. Er werd veel gerend, veel gesprint, goed gepasst en het gezeik was gehalveerd in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden. Gaan we het toch nog leren?
 
Door het karaktervoetbal kwam Eemdijk 6 snel een stap dichterbij. De bal kwam in de zestien en Japio gaf deze mee aan WB, die richting de linkerpaal kwam stuiven. Vullis vond dat hij daar ook moest staan en onderschepte de bal nog voordat WB zijn voet ertegen kon zetten. Zo eigenwijs als hij is tikte hij de bal richting het doel, langs de keeper, die al in de korte hoek gedoken was. WB’s kans was verkeken, afgepakt door Vullis, maar Vullis maakte het goed door deze tergend langzame bal toch nog over de lijn te krijgen. De stand was 2-1 en Eemdijk 6 kreeg weer moed.
 
Eemdijk 6 kreeg veel kansen deze helft, waar helaas niet alles werd verzilverd. Een pass die voorbij Japio ging richting de achterlijn van Hercules was plots een kans voor WB, die wederom de sprint had ingezet. Hij zette de sliding in, bijna op de achterlijn, maar schoot de bal langs de paal over het doel.
Ook Hip’s inzet in de vorm van een afstandschot werd knap uit de hoek gehaald door de gestrekte keeper.
 
De aansluitingstreffer was na al de verloren kansen een feit. Japio nam plaats achter de bal bij de cornervlag. Hij schoot de bal richting de tweede paal, waar Vullis en Mup opgesteld stonden. Alle verdedigers zaten er naast en ook Mup kopte bij de tweede paal onder de bal door. De boomlange Vullis zat er daarentegen wel goed bij en kopte de bal snoeihard onder de lat door tegen het net. Prachtige goal. 2-2.
 
De wedstrijd lag weer helemaal open en dat gaf de groenen weer hoop. Het einde van de wedstrijd naderde. WB mocht ingooien op de helft van de Utrechters. De enige die zich kwam aanmelden was Hip. Hip speelde vandaag anders dan anders. Zo nu en dan had hij typische Hip acties, door stil te blijven staan en niet te anticiperen op een actie van de tegenstander. Maar veelal heb ik hem grote sprints zien trekken en duels zien winnen. Precies zoals we hem willen zien!
WB gooide de bal in de loop van Hip. Hip trok naar binnen en verlengde de bal naar Puk, die met zijn rug naar het doel stond. Puk draaide om zijn as, nam de bal mee in de lucht en liet de keeper alle hoeken van zijn doel zien. De beste jongen dook nog, maar Puk’s inzet was te hard voor de keeper. Deze halve omhaal resulteerde in een weergaloze voorsprong voor Eemdijk 6. Een zeer belangrijke punt! 2-3.
 
Eemdijk 6 had vleugels gekregen en wilde meer. Dit werd het team afgerekend in (zo werd gezegd) de tien minuten van de blessuretijd. Zowel de voorhoede als het hele middenveld was naar voren geschoven en deden mee aan de kans op 4-2. Puk gooide via de rechterkant de bal voor naar WB, die aan kwam gesprint. De bal kwam bij de rechterpaal, waardoor de kans op scoren voor een linksbenige bemoeilijkt werd. De bal kwam op bovenbeenhoogte. In een nanoseconde moest WB beslissen wat te doen, en nam de bal aan in plaats van te koppen. De bal kaatste van zijn been en resulteerde in een doeltrap. De actie hierna, de snelle omschakeling van Hercules, zorgde ervoor dat de thuisploeg met vijf man kon oplopen richting het doel. Het groene middenveld was gezien en de achterhoede mocht dit klusje klaren. De bal werd via de linkerkant voor het doel langs geschoten, waar bij de tweede paal de bal tussen de palen geschoten werd. 3-3.
 
De scheidsrechter had deze actie afgewacht, zo leek het, en floot direct na aftrap met een (stomme) grijns op zijn gezicht af. De tien minuten na het eindsignaal vlogen de scheldkanonnades over het sportpark in Utrecht. WB werd er op afgerekend dat hij de bal niet maakte en dat hij mee deed met de actie, hoewel hij had moeten verdedigen… als linkshalf zijnde. De voorhoede kreeg weer te horen dat zij de kansen eens moeten benutten. De achterhoede, met name de linksbacks kregen het te verduren, dat ze snelheid misten en niet goed opgesteld stonden bij de eerste twee goals. Precies eigenlijk zoals het elke week tijdens de wedstrijd eraan toe ging, ging het er nu na de wedstrijd aan toe. Carice van Houten zei het nog in Zwartboek: “Houdt het dan nooit op?”
 
Enfin, Eemdijk 6 speelde goed en bracht een 2-0 achterstand om naar een 3-3 gelijkspel… tegen de koploper nota bene!!! Wat klagen we toch? Als we allemaal eerst die balk verwijderen voor ons hoofd, voordat we over de splinter gaan zeiken van onze teamgenoten, wordt er tenminste goed gevoetbald. Dat zag je halverwege de tweede helft. Drie goals door karaktervoetbal. Iedereen had wat over voor zijn medespeler. Eemdijk 6 was gewoon de morele winnaar deze middag, aangezien Hercules nog geen punten gemorst had en nu plots twee punten inlevert.
 
Gewoon lekker blijven voetballen, dan komt het best goed. Cijfers zeggen niet alles…

Geef een reactie