Eemdijk 6 – SVP 3 (4-3)

alt

Als de scheidsrechter fluit, is het een penalty. Wijze woorden die heel toepasselijk waren in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SVP 3. Eemdijk 6 streed op het drassige veld tegen de gevaarlijke Panters uit Veenendaal en wist nipt de overwinning te behalen. Dit ging niet zonder slag of stoot, aangezien het gehannes al begon voordat het fluitsignaal had geklonken. >>

 
De voorbereiding van Eemdijk 6 was, in tegenstelling van de afgelopen paar weken, goed. De spelers waren ruim van tevoren bezig met de warming-up en de opstelling was ook al bekend. Dit laatste “probleem” doet zich de laatste tijd vaker voor, aangezien vaak pas enkele minuten vóór aanvang van de wedstrijd bekend is wie er allemaal aanwezig zijn. Iedereen wist waar hij moest staan, maar nu was het alleen nog wachten op het beginsignaal. Dit bleef uit. De wedstrijd liep ongeveer een halfuur vertraging op, aangezien de scheidsrechter niet op kwam dagen.
 
Keeper Dirk was genoodzaakt zich op te offeren en drukte de gele en rode kaart in zijn borstzakje. Hij wisselde het keeperstenue met WB, en voor de tweede opeenvolgende week stond WB als reserve keeper tussen de palen, in de blubber.
 
D wedstrijd begon om en nabij 13:00 uur. Eemdijk 6 zette goed druk en de verdediging stond als een huis, onder leiding van laatste man Mup, die vandaag zijn steentje heeft bijgedragen aan het positieve resultaat van het team.
 
Doordat de achterhoede goed stond, kon de aanval zich focussen op het afmaken. Dit durf ik te zeggen zonder te blikken of te blozen, maar ik denk dat Eemdijk 6 misschien wel de beste voorhoede heeft van deze vijfde klasse. Japio en Vullis, twee onvermoeibare individuen, weten elke week wel hun graantje mee te pikken in de doelpuntenreeks, en zo ook deze week. Vullis gaf de bal mee aan Japio en Japio ging buitenom richting het doel. Zijn directe tegenstander gleed weg en Japio was gezien. Genadeloos verzilverde hij zijn actie en tekende zo de voorsprong op het scorebord. Iets wat Eemdijk 6 al een tijdje niet heeft gezien, aangezien vaak de tegenstander de boel moet wakker schudden door een tegentreffer te maken. Enfin, Eemdijk leidde de wedstrijd na ongeveer een kwartiertje. 1-0.
 
De tegentreffer volgde niet veel later. WB had op doel nog niet veel te doen en zag zijn kans schoon een klein stempeltje op de wedstrijd te drukken. De bal werd hoog de ‘zestien’ in geschoten. WB schreeuwde dat de bal voor hem was, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Hij greep de bal uit de lucht, deze glipte door zijn vingers en een van de aanvallers was er vliegensvlug bij. Hij ging er vandoor met de bal en maakte de gelijkmaker. 1-1.
 
Een heuse blunder, maar dat werd hem niet aangerekend. De wedstrijd lag nog helemaal open en Eemdijk wist dat hij nog genoeg kansen zou krijgen. De belangrijkste kans kwam niet lang daarna vanuit een dood speelmoment.
 
Iets voorbij het keepergebied kregen de groenen een vrije bal. Normaliter nemen Hip of Mup plaats achter de bal, maar Wortel werd deze keer de eer gegund. De muur werd neergezet en Wortel nam plaats achter de bal. Het fluitje van scheidsrechter Dirk klonk, en Wortel nam de aanloop. Een prachtige en fantastisch geplaatste bal vloog over de verdedigers heen. De bal was niet hard, maar deze krulde zonder medelijden in de kruising. De keeper was gezien en was gewoonweg kansloos. Een briljante goal van Wortel. 2-1.
 
Helaas viel het antwoord op de goal van Wortel ook nog in deze wedstrijdhelft. AzAri speelde vandaag linksback en was een momentje gezien. De snelle spits, waar AzAri af en toe duidelijk moeite mee had, sprintte richting de achterlijn. In de sprint schoot hij de bal in het keepergebied. H.W.D. kon net niet bij de bal en Mup en Marty konden deze helaas ook niet onderscheppen. Zo kwam de bal bij de tweede paal bij een speler van SVP. Hij schoot de bal hard en laag door de benen van WB, die in deze actie weinig kon doen. 2-2.
 
Met 2-2 gingen beide teams richting de kleedkamer. Met de kleren vol modder werd de thee geschonken. De wedstrijd kon nog alle kanten op buigen. Er waren enkele onenigheden in de kleedkamer over scheldkanonnades tijdens de wedstrijd, maar die werden snel gesust. Het kwartiertje rust werd afgesloten met een groepsknuffel. Hoe ‘gay’ dit ook klinkt, het bracht de rust in de tweede helft. Misschien iets voor toekomstige wedstrijden?
 
De officiële scheidsrechter was gearriveerd en Dirk mocht zijn geluk weer beproeven op doel. Met één mooie redding, maar daar tegenover ook een blunder, was de lat niet hoog gelegd door WB. Dirk mocht beginnen aan zijn “Clean Sheet”. WB mocht zijn favoriete positie weer betreden, linkshalf, en de wedstrijd begon goed en scherp.
 
De helft was er eentje om te herinneren. Niet zo zeer door de fraaie goals, maar meer om de gebeurtenissen tijdens deze wedstrijd. Onder anderen een gedwongen keeperswissel, wat SVP niet slecht deed, en een finalepenalty, wat in het voordeel uitpakte voor de Diekers. Maar voordat het zover was, maakte Mup zich onmisbaar.
 
De bal werd voorgegeven in de zestien van SVP 3. De keeper stompte de bal weg, maar deze maakte meer meters in verticale richting, dan in horizontale richting. Enkele spelers stonden de daling af te wachten, waaronder Mup. Mup was de enige die daar ook echt alles op alles zette om de actie naar zijn hand te zetten. Zo drukte hij zijn lichaam in het duel en zijn hoofd tegen de bal. De bal klutste wat tussen de spelers, maar rolde vervolgens over de doellijn. Eemdijk 6 behaalde voor de derde keer een voorsprong. 3-2.
 
Helaas voelde SVP de druk ook en wist de stand snel weer gelijk te zetten. 3-3.
 
Maar voordat het zover was, blesseerde Mup de keeper van SVP 3. De keeper werd gewisseld door een speler en dit zou normaliter in het voordeel van Eemdijk moeten werken. De speler bleek ook over een knap staaltje keeperschap te beschikken en haalde de ene na de andere bal van de lijn. Acties van Japio, waar de beste jongen gestrekt ging, werden gekeerd. Vullis die één op één met de keeper kwam, zag de beste jongen buiten zijn zestien sprinten en zette een kamikaze-sliding in, waardoor Vullis niet tot scoren kwam. De keeper was betrokken bij elke actie en was moeilijk te passeren. De jongen kende geen angst en was snel.
 
De kansen werden niet alleen gekeerd door de keeper, maar soms ook door een verdediger, of een verkeerd geschoten bal door Eemdijk zelf. WB kreeg een prachtige pass van Japio, en kwam aan de linkerkant alleen voor het doel. Hij schoot, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal over de lijn.
 
Op sommige momenten werden de groene billen samengeknepen, als SVP weer uitbrak. De Venendalers wisten elkaar goed te vinden en maakte het de achterhoede van Eemdijk erg moeilijk. Gelukkigerwijs kwamen deze jongens niet meer tot scoren, en was het Eemdijk 6 die deze helft heerste. Ook mede namens de uitstekend keepende multivoetballer Dirk, die een keer gestrekt ging en met een fantastische redding zijn team behoedde van een ondergang.
Eemdijk 6 streed door en tekende niet voor een gelijkspel. Dit resulteerde in snelle omschakelingen, felle acties, veel geschreeuw en sprints waar je “u” tegen zegt.
 
Zo kwam Japio in de slotfase van de wedstrijd aan de bal. Hij zette zijn actie voort richting het keepergebied en werd van achteren neergehaald. De scheidsrechter wees naar de stip en Eemdijk 6 kreeg een penalty cadeau. Alle spelers van SVP wisten het beter dan de scheidsrechter en zwoeren bij een overtreding buiten de zestien. De sporen in het gras waren allemaal in het keepergebied en het besluit van de scheidsrechter bleef daarbij. De beste man werd voor alles uitgemaakt, en Eemdijk 6 vond het allemaal prima. Ook wel een klein beetje verdiend. Als de scheidsrechter fluit, is het een penalty.
 
Enfin, Hip nam plaats achter de bal en nam de aanloop. Hij schoot de bal hard. Snoeihard. Net iets links van het midden. De keeper had de goede hoek gekozen, maar had de sprint (niet de duik) iets te snel ingezet en was zelfs al voorbij de bal toen deze over de doellijn ging. Had Hip de hoek gekozen, was hij gezien en was het een gelijkspel. Het geluk was met de groenen, en Hip mocht zo de vierde goal van de groenen op zijn naam zetten. 4-3. Dit was ook gelijk de eindstand.
 
Een enerverende wedstrijd, waarbij ik zelfs de zin heb horen vallen “soms werd ik zelfs even angstig als de aanvallers van SVP weer richting het doel kwamen sprinten…”. Gelukkig met een goede afloop. Volgende week mogen we wederom De Vinken verlaten, en een wedstrijdje spelen bij Hercules in Utrecht. Aanvang van de wedstrijd: zonsondergang! 16:00 uur!

Geef een reactie