GVVV 5 – Eemdijk 6 (4-3)

alt

Eigenlijk kunnen we over de wedstrijd van afgelopen zaterdag kort maar krachtig zijn: slap spel, zo af en toe een goede actie, maar vooral een slechte voorbereiding. Vooral dat laatste nekte Eemdijk 6 tegen de mannen uit Veenendaal, GVVV 5. Laatste man Mup merkte het al op voordat de wedstrijd begon: “slechte voorbereiding, dit gaan we verliezen”. Is dit een slechte instelling, of is Mup een ware prognost? De wedstrijd eindigde in ieder geval een doelpuntrijke nederlaag voor Eemdijk, 4-3. >>

 
Door de vele afmeldingen (smoezen of aanstellerijen?), die nog geen dag voor de wedstrijd werden gemeld, was de selectie minimaal. Dertien man, waaronder een reserve-reservekeeper, een voorstopper aan de schijterij en een ‘back’ die voor het eerst sinds maanden weer de stoute (voetbal)schoenen aantrekt. Een minimale bezetting dus. De beruchte opmerking van Vullis was zeer toepasselijk: “Zo kujje toch geen team opbouwe!”.
 
De wedstrijd ving om 13:00 uur aan op het sportpark van GVVV. Nog geen kwartier van tevoren kwamen we de kleedkamers uitwandelen, om vervolgens een warming-up voor te bereiden. Het weer buiten was nogal fris, dus binnen een kwartier jezelf warm lopen was nogal een uitdaging. Dat resulteerde in een zeer snelle achterstand.
 
De eerste tien minuten stond Eemdijk 6 niet op te letten. Elke keer wist het middenveld van GVVV door te schuiven door de verdediging en liep er telkens een speler vrij. Er werd slap verdedigd en op het middenveld werden de doorschuivers niet opgevangen. Daardoor stond Eemdijk 6 eigenlijk al binnen een kwartier met 2-0 achter. Keeper WB, die vandaag de rol van Dirk op zich nam, zag tweemaal de bal achter zich verdwijnen door goed positiespel van de Veenendalers.
 
Eemdijk 6 kreeg hierdoor een ‘bitchslap’ en ging toen beter spelen. GVVV was even een momentje gezien, en daardoor kwam Eemdijk 6 plots op voorsprong. Drie goals vielen in een mum van tijd.
 
De eerste was een prachtige kopbal van Japio. Vullis onderschepte de bal, die de keeper naar een medespeler schoot. Vullis passte de bal precies op maat naar Japio, en Japio kopte vanaf de vijfmeterlijn onder de lat door. 2-1.
 
De 2-2 was van Hip, die via de rechterkant enkele spelers voorbij ging en daarna voor eigen succes ging. Hij knalde de bal snoeihard in de kruising en de keeper was kansloos… en verbijsterd. 2-2.
 
Vullis kon hierna ook nog even zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij kwam oog in oog met de keeper en stiftte de bal over de beste man. Vanuit mijn positie leek het alsof hij de bal verkeerd raakte, maar deze vloog richting het doel. Normaliter is Vullis zelfverzekerd, maar ook nu twijfelde hij. Hij zag de bal stuiteren richting de paal. De bal raakte de paal en rolde vervolgens over de doellijn. Pas toen durfde Vullis te juichen en stond Eemdijk 6 voor. 2-3!
 
De voorsprong was afgedwongen. Eemdijk 6 speelde zeer sterk in tegenstelling tot het eerste kwartier. Met deze voorsprong gingen de groenen de kleedkamer in. Het zag er rooskleurig uit en dit varkentje zou wel even gewassen worden. Helaas kwamen we bedrogen uit…
 
De tweede helft begon niet slecht, maar toch was de dreiging achterin bij de groenen groot. Elke keer ging die lange bal over de verdediging en konden enkele middenvelders van GVVV wederom doorschuiven, zonder opgevangen te worden door Eemdijk.
 
Daardoor was de gelijkmaker een kwestie van tijd. Als je zelf de acties niet verzilvert, doet de tegenstander dit wel. De 3-3 kwam vanuit een prachtige voorzet van links, die met een stuit binnengekopt werd. Langs laatste man Mup en langs keeper WB.
 
De 4-3 begon aan de rechterkant. De bal werd voorgegeven aan een medespeler, die met de rug naar het doel stond, en achter hem een verdediger van Eemdijk 6. De Veenendaler tikte de bal door, naar een medespeler aan de linkerkant. De beste man was vanaf het middenveld opgelopen en niemand(!) was met hem meegelopen. Zo kwam hij oog in oog met WB. Hij schoot de bal netjes langs WB en de eindstand was getekend. 4-3!
 
Als in de eerste helft de grote kansen werden benut (o.a. Wortel die de bal recht op de keeper schiet), had de wedstrijd heel anders gelopen. Dan waren de drie punten wellicht meegenomen naar De Vinken. Helaas kreeg de voorhoede dit niet voor elkaar, hoe hard ook gestreden werd en hoe hard er ook gelopen werd. Aan de strijdlust lag het bij de meesten niet…
 
Deze wedstrijd snel vergeten en heel snel focussen op de volgende match!

Geef een reactie