Eemdijk 6 – VVZ ’49 6 (6-0)

alt

Iets later dan we gewend zijn, maar gelukkig hebben we dan toch nog iemand kunnen strikken voor het verslag tegen VVZ ’49 6 van afgelopen zaterdag. Eemdijk 6 coach, trainer, laatste man, vrijetrappennemer, talkshowhost en ambtenaar in functie Hip offerde zich op, en analyseerde kort deze doelpuntrijke wedstrijd… Omdat de verslagenmaker (ik!) lekker met zijn gat in Turkije zat. Thanks, Hip! >>

Op de laatste zaterdag in september mochten we thuis aantreden op onze vertrouwde tijd (12:30 uur, red.). Bijna mochten we weer op het hoofdveld, maar een schreeuw van het wedstrijdsecretariaat en erelid Cees voorkwam dit hoogtepunt. Het veld daarnaast was voor ons bestemd, met als tegenstander VVZ’49 6. Dat waren oude vertrouwde gezichten, een fysiek team. Niet qua spel, wel qua bouw.

De eerste twintig minuten moest de groene dieseltrein weer warm geraken. VVZ hanteerde veelal die lange bal, die vanwege de enorm trap meestel té lang was. Soms werden ze wel gevaarlijk, maar met kunst-, vlieg-, duw- en trekwerk werd voorkomen dat Dirk op de proef werd gesteld.

Halverwege de eerste helft begon Eemdijk lekker te voetballen. Er ontstonden kansen. Uit een mooie aanval kwam Wortel vrij in de zestien. Op de achterlijn liet hij met zijn lichaam een verdediger kansloos, legde de bal terug op Vullis die de 1-0 binnentikte.

Niet veel later draaide Hip tussen tegenstanders weg en stuurde met een passje Japio richting de goal. Die weet de laatste weken wel hoe hij daarmee om moet gaan: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd het snel 3-0 en 4-0. Eerst mocht Huub de bal binnenschieten nadat deze uit een corner bleef liggen.

De 4-0 was beheerst verdedigen door Marty, gevolgd door een diepe bal van Hip. Vullis nam op stoom de bal mee en werkte deze vakkundig hoog in de touwen.

Het spel werd er daarna niet beter op. VVZ ging weer lange halen doen en Eemdijk vergat te combineren. Het werd veelal loopwerk. Vullis liet zich moegestreden wisselen voor …….. zichzelf ;) De eindstand werd overigens bepaald door nog twee goals van Japio. De 5-0 na een mooie combinatie en 6-0 na goed doorzetten. Er werd gesuggereerd dat dit een de-Feijtertje was van de VVZ doelman, maar dat is te weinig eer voor het goede doorzetten van onze Japio.