Bekerwedstrijd VVZ ’49 3 – Eemdijk 6 (7-1)

alt

Eigenlijk was de wedstrijd tegen VVZ ’49 3 afgelopen zaterdag een groot fiasco. Vreemd genoeg voelt het niet zo. De einduitslag was uiteraard een grote blamage. Maar als je bedenkt dat dit team (volgens insiders bij VVZ ’49) nu voor de vorm in de vierde klasse zit, hoewel ze eigenlijk tweede klasse niveau zijn, dan hoef ik mij niet te schamen. Met 7-1 verliezen is dus eigenlijk best een mooie uitslag… Of overdrijf ik nu een beetje? >>

Afgelopen zaterdag was de eerste bekerwedstrijd voor Eemdijk 6. Een wedstrijd waar uiteindelijk wat mee te behalen valt… Maar die kans hebben we een beetje bekeken. Eigenlijk moet je deze wedstrijd als een oefenpartij zien voor komende competitie. Een leerweg voor wat komen gaat.

Om 15:00 uur, wanneer de zon op zijn hoogste punt stond, klonk het beginfluitje van de redelijk fluitende scheidsrechter op het sportpark in Soest. Met de opstelling 4-5-1 (of was het dan toch 4-3-2-1?) begon Eemdijk 6 redelijk aan de wedstrijd. Helaas was dit van korte duur. Door enkele persoonlijke fouten kwamen de groenen al zeer vroeg in de wedstrijd op achterstand. Deze achterstand liep zelfs op naar 2-0 voor de mannen uit Soest. Eemdijk 6 was even de kluts kwijt.

Na deze zeer vroege achterstand pakte Eemdijk 6 weer de draad op. VVZ ’49 3 speelde behendig en heeft individueel goede spelers in huis. De eerste helft konden zij de wedstrijd beslissen, maar was het Eemdijk 6 die scoorde. Wortel passte de bal naar Japio. Japio stond met zijn rug naar het doel, met een verdediger in zijn rug. Hij ‘gooide’ de bal over de verdediger naar Vullis. Vullis was in duel met een van de verdedigers, maar gebruikte zijn lichaam goed. Hij nam de bal aan op zijn borst, draaide weg van de verdediger, kwam één op één met de keeper en gaf de bal een rotschop. Deze vloog van de slof, bijna door het net. Hard! Vullis tekende zo de 2-1 op het scorebord. De wedstrijd lag weer open.

Tot aan de rust kwamen beide teams niet meer aan scoren toe en stond men goed opgedekt. De rust werd ingeluid met Red Bull, die enkele promotiemeiden hadden achtergelaten. De reclame doet vermoeden dat dit energiedrankje vleugels geeft, maar daar hebben we niets van gemerkt.

De wedstrijd was in de tweede helft nog geen minuut oud, of het derde doelpunt van de thuisploeg was een feit. Of moet ik zeggen dat dit het tweede doelpunt was van Eemdijk 6? AzAri kreeg achterin de bal en hoorde keeper Dirk achter zich schreeuwen dat hij “rust” moest houden. In Dirk’s vocabulair staat bij dit woord een andere beschrijving dan bij die van AzAri en zo wilde AzAri de bal terugspelen op Dirk. Dirk was vol verbazing en zag de bal langs zich heen rollen richting de doellijn. Hij zette de sprint in, deed een sliding om de bal weg te werken, maar deze belandde tussen de palen. 3-1.

Vanaf dit moment was er geen redden meer aan. Zelfs voorin leek de hoop gevlogen, hoewel men er nog wel alles aan deed. Een prachtige pass van Hip naar voren zorgde ervoor dat Japio één op één met de keeper kwam. Met een verdediger hijgend in zijn nek, en nog enkele meters te gaan richting de keeper, begon het hamstertje in zijn wieltje te draaien in Japio’s hoofd en kon Japio de bal niet meer achter de beste jongen krijgen. De keeper onderschepte de bal en toen ging VVZ ’49 3 met volle vaart richting de eindstreep. 4-1, 5-1, 6-1 en of dit nog niet genoeg was, werd het 7-1. Dit was eveneens de eindstand.

Eemdijk 6 speelde (vooral de eerste helft) niet slecht, maar was een maatje te klein voor dit team. Dit verlies was een dusdanige afslachting, dat men zich hier niet echt meer druk om kon maken. De lach bleef op het gezicht en de hoofden stonden allemaal dezelfde kant op: richting de competitie! Dat is waar momenteel de focus op ligt. Dit jaar wordt het jaar van Eemdijk 6 in de competitie. De bekerwedstrijden zijn leuke oefenwedstrijden, maar meer ook niet.

Oh ja, had ik al gezegd dat we misschien niet meer af moeten gaan op de informatie in onze voorbeschouwingen? Het team was niet oud. De gemiddelde leeftijd lag onder die van Eemdijk 6. De einduitslag was ook nèt iets anders dan de voorspelde 0-3 voor de groenen. Dit werd ons ook nog eens lekker ingewreven op onze terugweg richting de parkeerplaats.

Een echte training op woensdag werpt blijkbaar niet echt zijn vruchten af. Woensdag maar gewoon weer een partijtje?