Oefenwedstrijd Eemdijk 7 – Eemdijk 6 (1-4)

alt

Eemdijk 6 heeft zijn tweede oefenwedstrijd positief afgesloten. Eemdijk 7 was de tegenstander. Een team die net als Eemdijk 6 gewoon lekker doorgetraind heeft deze “zomer” en enkele nieuwe aanwinsten heeft vergaard. Deze aanwinsten konden het tij ook niet keren de tweede helft, en Eemdijk 6 ging er met de buit vandoor. En dat op een zeer prachtige eerste dag in september. >>

Ook al speelde Eemdijk 6 in zijn (geleende) uitshirtje, toch voelde het als een thuiswedstrijd. Bekende scheidsrechters, bekende accommodatie, zelfde afstand fietsen, geen reistijd. Toch wel heerlijk zo’n “thuisderby”. Voordat de wedstrijd begon, deden beide teams een warming-up. Pas dan zie je hoe verloederd Eemdijk 6 een beetje is geworden met de warming-ups en trainingen. Waar Eemdijk 7 netjes allen gezamenlijk naast elkaar hun spieren versoepelden, stond een deel van Eemdijk 6 door elkaar te rennen, hun eigen warming-up te verzinnen. Een ander deel was een beetje op doel aan ’t schieten, en het overige deel zat òf nog in de kleedkamer, òf zichzelf “warm te roken” in de dug-out. Dit is eigenlijk hoe het er de laatste paar jaar aan toe gaat. Niet dat dit in het nadeel van Eemdijk 6 werkt, aangezien het team hiermee kampioen is geworden en afgelopen jaar eindigde op de tweede plek.

Om half 1 ving de wedstrijd aan. De temperatuur was goed en Eemdijk 6 speelde weer een nieuwe opstelling. 4-5-1. Nu met Wortel op de linkshalf positie, Booka mid-mid, en naast Booka speelden WB en Japio. De rechtshalf positie werd bekleed door D.J. Dit bleek de eerste tien minuten nog redelijk uit te pakken. De grote kansen bleven uit, maar Eemdijk 6 kwam gevaarlijk dicht bij het doel.

Helaas viel de eerste goal redelijk vroeg in de wedstrijd. Niet zozeer uit een mooi uitgespeelde actie, maar uit een jammerlijke handbal in ‘de zestien’. De bal werd vanaf de linkerkant het keepergebied ingeschoten, waar H.W.D. de bal opving. De bal stuiterde iets op en belandde op de hand van H.W.D. De scheidsrechter floot en wees naar de stip. De penalty werd slecht geschoten, zonder enige vaart, maar wel in het uiterste hoekje. Binnenkant paal werd Dirk verrast met een goal om zijn oren, waar hij niets aan kon doen. De stand was nu 1-0.

Eemdijk 6 speelde beter, maar beide teams waren fel. Misschien hebben we geluk gehad dat Eemdijk 7 niet echt een spitsenduo heeft als Japio en Vullis, want verdedigen was vanaf nu niet echt een uitdaging meer. Zo nu en dan eens een lange bal over de verdediging van Eemdijk 6, maar daar stonden Mup en Marty uitstekend te verdedigen. Zij konden dan makkelijk de bal weer kwijt via de flanken, Mouse en H.W.D. (later afgewisseld door bORt), en een inzakkende Booka. Zo kon de rest van het middenveld aanvallender denken. Dit wierp zijn vruchten af.

Vullis schoot een bal op de lat. Een kopbal van Japio, na een prachtige zeer op maat geplaatste voorzet van Wortel over alle verdedigers, richting de tweede paal, belandde in de handen van de keeper. Gelukkig had Vullis niet veel later meer geluk. Na een prachtige steekpass aan de rechterkant, kon hij richting de keeper lopen. Hij kon de bal afgeven, maar deed wat hij eigenlijk al de hele eerste helft deed: op zichzelf en niet afgeven. Nu wierp het eindelijk zijn vruchten af en passeerde zo de keeper. De bal bolde het net en de stand werd bijgewerkt naar 1-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

Hier en daar werd nog geklaagd over de gemiste kansen, maar al met al hoorde ik ook positieve zinnen de revue passeren. “Het gaat best” en “We spelen wel lekker”. Met deze gedachten ving de tweede helft aan.

Eemdijk 6 had de aftrap en Hip wilde weer een stunt uithalen, net als vorig seizoen tegen De Meern, waar bij de aftrap de keeper verrast werd door een heuse afstandsgoal. Het schot van Hip, na het beginfluitje, belandde ver van het doel. Eerder bij de cornervlag, dan bij de doelpaal. De bal werd ingegooid, Puk kreeg de bal. Hij passeerde een verdediger en schoot de bal langs de achterlijn richting het keepergebied. WB zag dit gebeuren en rende zonder aarzeling richting de bal. Ter hoogte van ‘de vijf’ miste de eerste verdediger de bal (of deed gewoon niets), en WB kwam tussen de twee verdedigers in. Hij stak zijn voet naar voren en verraste vriend en vijand met een zeer vroege goal in deze tweede helft. De tweede helft was nog geen minuut oud en Eemdijk 6 leidde met 1-2.

Hierna kreeg het zesde kracht en moed en werd keeper Dirk bijna nergens meer op de proef gesteld. Alle kansen en goals deze tweede helft waren voor het zesde. WB mistte twee ballen die hij recht uit de lucht schoot na een prachtige pass van Mup, Vullis kopte een bal uit de hoekschop nipt over, bORt wist een afstandsschot niet te benutten, evenals Hip en Puk. Dubbel zoveel kansen als in de eerste helft. Ook drie keer zoveel doelpunten.

De 1-3 was vanuit een hoekschop. De bal vloog vanaf rechts richting de tweede paal, waar Mup klaar stond om te koppen. Maar op het moment dat hij zijn hoofd ertegenaan wilde zetten, had hij de schenen van zijn teamgenoot Vullis in zijn nek, die het doelpunt opeiste, door de bal het doel in te springen. Hier ging Mup’s goal aan zijn neus voorbij, maar de stand was voor het team 1-3 en daar kon Mup mee leven.

Of kon hij dit toch niet? In de slotminuten van deze tweede helft, en dus van deze wedstrijd, kreeg Mup toch nog zijn verdiende punt. Een lange bal via de rechterkant belandde voorbij de tweede paal, waar Mup goed opgesteld stond. Hij sprong naar achteren en kopte de bal langs de paal tegen het net. De moeilijkheidsgraad was hoog en de uitvoering was uitstekend. De Epke Zonderland (ten tijde van de Olympische Spelen 2012, red.) van Eemdijk 6! Een prachtig eindstand leverde dit op, 1-4. Een mooie, en verdiende, overwinning na een toch wel sportieve pot voetbal op deze zonovergoten middag.

Zo kan Eemdijk 6 met een gerust hart beginnen aan de competitie, en natuurlijk de bekerwedstrijd tegen VVZ volgende week, 8 september 2012.