Hip’s Voorbeschouwing EK 2012 eerste Halve Finale

alt

De eerste halve finale is een iberisch onderonsje: Portugal – Spanje. Van alle ploegen die Spanje tot nu toe is tegengekomen dit toernooi is Portugal de ploeg die Spanje het meeste pijn zou moeten kunnen doen. Hun speelstijl verhindert Spanje namelijk het eigen spel te spelen. De vleugelverdedigers kunnen minder vaak opkomen en het Portugese middenveld is vrij verdedigend ingesteld waardoor Spanje problemen zal krijgen, hetgeen al eerder te zien was tegen Italie (de mooiste wedstrijd tot nu toe). >>

Tegen Italië raakte Spanje vermoeid toen Italië er in slaagde om de bal uit het Spaanse bezit te houden. Spanje houdt het veld niet erg breed; de backs komen wel naar voren, maar snijden vaak naar binnen. Dit om de korte passing van Spanje mogelijk te maken. Hun breedte zal dus onderdrukt worden, wat weer ruimte geeft voor de Portugese vleugels, en daar weten Ronaldo en Nani wel raad mee.

 

De kans dat Portugal (lees: Ronaldo) scoort is dus aanwezig, gezien de ruimte die hij gaat krijgen; wel moet rekening gehouden worden met het feit dat de Spanjaarden CRap7 als dé dreiging zien en er alles aan gaan doen om hen uit te schakelen. Het wordt dus interessant om te zien hoe de Spaanse backs nu gaan spelen, maar als ze op dezelfde manier gaan spelen dan wordt het vrij spel voor Ronaldo.

Spanje is nog altijd de favoriet, aangezien iedereen bij hen kan scoren, maar met de vorm van de dag moet Portugal voor een stunt kunnen zorgen. Hiervoor zal het echter zorgvuldig met de kansen moeten omspringen. Ze hebben al het record houtwerk raken (6x tot nu toe), dus Christiano moet nu laten zien dat hij topscorer wil worden.
 

Geef een reactie