EK 2012 Pool Tussenstand 20-06-2012

alt

Die zwarte dag ligt gelukkig alweer enkele dagen achter ons en behoort alweer toe aan het verleden. Het voetballeven gaat door en dus ook het EK. De afgelopen twee dagen hebben we wederom enkele teams uitgeschakeld zien worden. Hier volgt een kleine samenvatting van de vier laatste wedstrijden van de poulefase op dit EK en ook de tussenstand van de pool na 24 wedstrijden. >>

Afgelopen maandag mochten de Spanjaarden weer aantreden. Spanje pakte de drie punten tegen Kroatiƫ, maar niet geheel overtuigend. Spanje mist een heuse spits en Torres brengt ook niet bepaald het verschil. Met een 0-1 eindstand mocht Kroatiƫ afscheid nemen van die EK voetbal.

In dezelfde groep speelde Italiƫ tegen underdog Ierland. Ierland is en blijft een underdog, aangezien ze net als Oranje niets hebben gepresteerd. Het enige positieve is de aanhang. Die blijven ongeachte het resultaat achter hun land staan! Deze match wisten de Ieren zichzelf wederom niet te bewijzen. Italiƫ won met 2-0, met als hoogtepunt de halve omhaal (en goal) van teamgek Balotelli, die na deze goal schreeuwde om een wissel, maar de mond werd gesnoerd door zijn teamgenoten.

Gisteren, dinsdag, won Engeland van gastland OekraĆÆne met 1-0. Het engeltje zat op de lat bij de Engelse keeper Hart, aangezien een doelpunt niet toegekend werd door de arbiter. Ook de vierde official zag het op enkele meters afstand niet, waardoor de drang voor een lijncamera alleen maar groter wordt.

Frankrijk wist het niveau niet te behalen van afgelopen wedstrijden. De Fransen werden afgedroogd door Zweden, die eigenlijk al geen kans meer maakte, maar zichzelf nog wel even wilden bewijzen. Met een 2-0 eindstand, na een magnifieke goal van Ikea-reus Ibrahimovic, konden de Zweden hun spullen pakken en mocht Frankrijk zich tweede in de poule noemen. Engeland pakte de eerste plek.

In de EK 2012 voetbal pool bezet een half-Engelsman ook de eerste plek. James staat na de poulefase met 75 punten bovenaan, gevolgd door Edje (69 punten) en Dirkie (68 punten).

# Deelnemer Pnt. Voorspellingen Jokers Juiste uitslag
1 James 75 24 1 5
2 Edje 69 24 1 6
3 dirkie 68 24 0 4

Uiteraard kan er nog steeds van alles gebeuren, dus vergeet de kwartfinale niet in te vullen!!!

Geef een reactie