EK 2012 Pool Tussenstand 14-06-2012

alt

Weinig bier op en toch een EKater. Een heuse domper op de woensdagavond. Het Nederlands Elftal (of moet ik zeggen Van Marwijk’s Elftal?) speelde bedroevend. Zo nu en dan een uitblinkende actie en een prachtige goal van Van Persie, maar ook met Huntelaar in de spits en Van der Vaart op de plek van “oude rot in het vak” Van Bommel kon de 0-2 achterstand niet worden belopen door Oranje. Een schamele 1-2 eindstand zorgde ervoor dat Nederland aanstaande zondag met minstens twee punten verschil moet winnen van de Portugezen. Niets is onmogelijk, maar het wordt een zware dobber. Maar de hoop op een plek in de kwartfinale blijft! Ik weet het, hoop is uitgestelde teleurstelling… maar ook een geestelijk kalmeringsmiddel. Want een kalmeringsmiddel is hetgeen we nu allemaal nodig hebben tot zondag. Buiten Nederland om waren er ook nog andere teams die speelden om een plekje in de volgende ronde. >>

De Tsjechen hadden dinsdag wat goed te maken met hun supporters. Een 4-1 nederlaag tegen de Russen werd goed gemaakt met een 1-2 overwinning op de Grieken.

Polen wist diezelfde avond te stunten tegen Dick Advocaat en zijn ‘kameraden’. Waar Rusland na de wedstrijd tegen Tsjechië als gedoodverfde finalekandidaat werd gezien, zo kwamen zij niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Polen.

In Poule B had Portugal iets meer geluk. In de wedstrijd tegen Denemarken, waar een 2-0 voorsprong van de Portugezen werd omgetoverd in een 2-2 gelijkspel, kreeg Portugal in de slotminuten nog een kleine ingeving en scoorde zo zeer netjes de 2-3. Christiano Ronaldo, de man waar het allemaal om moest draaien dit EK, kwam wederom niet tot scoren en sluit ook deze wedstrijd af zonder goals. Een verdiende overwinning en zeer goed voor het Nederlands Elftal… Zondag de allesbeslissende dag!

Gelukkig gaat het voor sommigen in de Voetbal Pool wèl goed. We hebben een nieuwe nummer 1! Hip heeft plaatsgemaakt voor Arjen. Richard deelt qua punten de eerste plek, en Hip deelt de derde plek met Dirkie… Zo zie je, er kan van alles nog gebeuren.

# Deelnemer Pnt. Voorspellingen Jokers Juiste uitslag
1 arjen 35 11 1 2
2 Richard 35 12 1 2
3 Hip 34 12 0 2

Geef een reactie