Hip’s EK 2012 Voorbeschouwing Poule C

alt

Het duurt niet lang meer. We kunnen de dagen al tellen op één hand. Het EK 2012 staat voor de deur en wil er heel snel in! Maarrrr… voordat het zover is, werpen we nog even een blik op de vier poules. Hip heeft zijn licht laten schijnen op Poule A en Poule B, en vormt nu zijn mening over de teams en wedstrijden in Poule C. Poule C bevat de teams Ierland, Italië, Kroatië en regerend Europees kampioen Spanje. >>

 

Aan Spanje hoef ik weinig woorden vuil te maken. Die doet iedereen door. Persoonlijk twijfel ik een klein beetje aan de superioriteit van “La Selección”. De kwalificatie vond ik ook niet heel overtuigend. Ploegen als Litouwen en Schotland scoorden beide wedstrijden tegen ze…. De hamvraag is of ze nog tot op het bot gemotiveerd zijn. Maar ondanks dat halen ze met gemak de halve finale, dan zal de motivatie er toch wel zijn? Of zou arrogantie ze nekken? Ik hoop dat een Engelse scheids hun wedstrijd(en) gaat fluiten.

 

Italië… tja wat moeten we daar van zeggen…? Schandalen en mafkezen genoeg in ieder geval. Maar resultaten? Ik weet het niet, ze zijn de weg verjonging ingeslagen. Squadra Azzurra leek moeilijk te verslaan, totdat Rusland afgelopen weekend langskwam. Overklast werden de macho’s van bondscoach Cesare Prandelli.

 

Kroatië. De selectie van bondscoach Slaven Bilić zit nu al een tijdje bij elkaar en heeft dé gedroomde leeftijd van 25 t/m 28 jaar. Met spelers als Luka Modriç, Dejan Lovren en Eduardo da Silva hadden de Kroaten in elke linie wel een leider staan. Hadden dus: Lovren moest ‘helaas’ een week geleden toch afhaken door zijn blessure in de Franse bekerfinale. Neemt niet weg dat ze een aardig team hebben hoor…. op papier dan he ;)

 

Waar Italië kan rekenen op mijn antipathie heeft Ierland verreweg mijn sympathie (van wie niet eigenlijk?). Wat een fantastische supportersschare, en dan de passie die ze iedere keer in de wedstrijd gooien. Had ik het geweldige volkslied al genoemd?  Helaas lijken ze wel een beetje op de blauwen vanwege het ‘net-niet’.  Maar nu toch net-wel! Via play-offs werd Estland aan de kant gezet. De tweede deelname sinds 24 jaar. In ‘88 was het mede dankzij Wim Kieft na de eerste ronde afgelopen. De architect van The Boys in Green is good-old Giovanni Trapattoni.
 

Geef een reactie