Hip’s EK 2012 Voorbeschouwing Poule B

alt

Hip heeft ook voor de Poule des Doods van dit EK een voorbeschouwing gemaakt. De poule waar Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken in zitten. Oehf, ik krijg al de kriebels als ik hier aan denk. Eens zien wat Hip van deze poule vindt. >>

Niet alleen wij, maar ook de neutrale toeschouwer zit met smart te wachten op het begin van groep B. Denemarken is het laagst geklasseerd op papier, maar nog steeds hoger op de FIFA ranglijst dan Frankrijk en Italië bijvoorbeeld. Vloeken mag niet, maar ik weet zeker dat Bertje binnensmonds wel een krachtterm heeft laten vallen bij het zien van de loting.

 

Denemarken is onze eerste tegenstander op 9 juni. De Denen hebben een aardig eredivisie-elftal, gezien het aantal spelers dat hiervoor speelt of heeft gespeeld in het verleden. Zij zullen het meest balen van deze loting, want vooraf hadden ze eindelijk weer eens hun zinnen gezet op een ticket voor de kwartfinales.

Nederland heeft volgens velen een goede kans op toernooiwinst. Daar waren we allemaal wel van overtuigd tot die ene oefenwedstrijd op 15 november 2011. Nu hebben alleen de rasoptimisten er nog het volste vertrouwen in. We hebben toch zeker een paar van de betere voetballers, maar deze zijn niet eerlijk over het hele team verdeeld. Cruijff zei ooit dat je wint als je er eentje meer maakt dan je tegenstander, dus daar gaan we dan maar voor.

Duitsland is de gedoodverfde favoriet, ook bij mij na die 3-0 oorwassing een half jaar geleden. Toch acht ik de Duitsers niet onverslaanbaar, maar het zijn echt toernooivoetballers. Net als Eemdijk 7, zij het niet dat deze cupfighters afgelopen toernooi een mindere jaargang kenden. Toevallig of niet… hopelijk kunnen we een parallel trekken over een paar weken.

Portugal is het irritante eendje in de bijt. Saillant detail: ze overleefden tot nu toe altijd de eerste ronde van een Europees kampioenschap. Dat is dit jaar dan maar eens afgelopen, want Denemarken wil per se winnen van ze. Nederland heeft ook nog een appel te schillen met ze. Mocht deze laatste groepswedstrijd per ongeluk belangrijk zijn (die kans is aanzienlijk), dan is het te hopen dat de wedstrijd sportiever verloopt dan laatste keer op het WK2006

 

Ik zeg niet wie er door gaan, dat weten jullie zelf prima :-)
 

Geef een reactie