Hip’s EK 2012 Voorbeschouwing Poule A

alt

Eind volgende week begint het grootste sportevenement van Europa, het EK voetbal 2012. Om je alvast een kleine indruk te geven van de verwachtingen van de teams in de poules A t/m D, heeft Eemdijk 7’s captain en Potjekak’s trouw(st)e bezoeker Hip een voorbeschouwing gemaakt van de teams in deze poule. Tot aan de aanvang van het EK worden de verschillende poules behandeld.Vandaag behandelt Hip Poule A met Griekenland, Polen, Rusland en Tsjechi√ę. >>

Op poule A zijn waarschijnlijk de minste ogen gericht. Ook die van mij. Hier een korte voorbeschouwing op de Mickey Mouse-poule. Er zullen niet veel gokkers zijn die daar de winnaar zien van het EK. Toch zijn er echt twee ploegen die doorgaan.

 

Kijkend naar de vier landen geef ik Rusland de meeste kans. De Russen hebben een aardig team. Ze doen al jaren mee in Europese competities en hebben vier jaar geleden ook goed gepresteerd. Bovendien hebben ze weer een Nederlandse coach.¬† Eerste tegenstander van de Russen is Tsjechi√ę. Jan Koller, Pavel Nedvńõd en Karel Poborsk√Ĺ zijn er niet meer bij, Maar Milan Barros wel. Bovendien hebben ze Petr Cech, kersverse CL-winnaar op doel.

 

De andere twee landen openen op 8 juni het toernooi. Polen is het gastland, en snakt naar haar eerste EK-overwinning. Vier jaar geleden onder Don Leo werd één schamel puntje gesprokkeld. Aan Tyton de opdracht zijn doel schoon te houden. Polen speelt niet het beste, maar wel leuker voetbal dan Griekenland. De Grieken wonnen overtuigend hun poule, maar zullen toch niet veel presteren. Ze kunnen wel verrassen, dat hebben we gezien in 2004!

 

Ik zeg Rusland en Polen door, maar toch twijfel ik gezien het feit dat anti-voetbal aan succes heeft gewonnen laatste tijd…
 

Geef een reactie