Eemdijk 7 – CJVV 10 (3-1)

alt

De laatste wedstrijden zijn aangebroken. Zwaluwen neemt het op tegen VSC, en Eemdijk ontvangt de hekkensluiter, de zogenoemde lantaarndrager CJVV 10 op sportpark De Vinken. Dit beloofde een middag te worden uit duizenden, maar werd een saaie “normale” zaterdagmiddag, waar eigenlijk niets spannends gebeurde. Eemdijk 7 wist gewoonweg al dat de drie punten binnen waren en Zwaluwen pakte de punten tegen het sterke VSC. >>

Half 1 stonden Eemdijk 7 en CJVV 10 op het knollenveld, waar (zo leek het) de koeien net van afgetrapt waren. Het veld was net een grote molshoop, waardoor een fatsoenlijke pass over de grond kon ontaarden in een grote misser, en uiteindelijk een verliespartij. Gelukkig kwam het niet zover en mocht Eemdijk 7 zich de sterkere noemen in deze match om de punten.

Ondanks het feit dat CJVV 10 als laatste eindigt dit seizoen, en momenteel 6 puntjes in de pocket heeft, mochten we deze heren niet onderschatten. Bij CJVV thuis won de Groene Trein met 2-7 van deze hekkensluiter, maar de Amersfoorters pakten daarentegen hun puntjes tegen niemand minder dan VSC (de nummer 3) en Zwaluwen Utrecht (de nummer 2). Niet onderschatten dus…

Ondanks het feit dat we deze wedstrijden in ons achterhoofd hadden, weet ik zeker dat iedereen deze wedstrijd al als gewonnen beschouwde. Zo begon de strijd om half 1. Eemdijk 7 had al duidelijk de overhand in deze wedstrijd. WB verving Dirk op doel en heeft weinig te doen gehad deze eerste helft. Op enkele uittrappen en een “glij” op de bal na wist WB deze eerste helft met een “Clean Sheet” (McClaren, red.) af te sluiten. Ook mede namens de achterhoede die deze helft goed stond, onder leiding van coach, trainer, talkshowhost en ambtenaar in functie Hip, en de reddingactie van Bullet die de bal van de lijn haalde.
H.W.D. kreeg een klap in het gezicht, op de oogbal, en werd op de rechtsback positie halverwege deze helft vervangen door Nevers.

De eerste helft kreeg Eemdijk 7 nog niet zoveel kansen als de tweede helft, maar zagen we CJVV ook nog niet een punt pakken. De voorhoede en de keeper (die deze dag inviel) van CJVV 10 droegen het team, aangezien de achterhoede veel steken lieten vallen. Helaas wist Eemdijk 7 zijn kansen niet te verzilveren, op die ene na.

Eemdijk 7’s minitank bORt, die deze match bijna de hele rechterkant afliep, op en neer, wist op de achterlijn van CJVV de bal voor te schieten. Bulletcatcher stond bij de eerst paal en tikte de bal, achter de standbeen langs, via de paal over de doellijn. Hij tekende zo de 1-0 op het scorebord en kon zo de enige treffer van deze eerste helft op zijn naam zetten.

De tweede helft verliep anders. Anders dan de eerste helft. Zo kreeg CJVV meer kansen en waren de kansen van de thuisploeg niet meer te tellen. De verzilveringen bleven helaas uit, aangezien de keeper enkele voortreffelijke reddingen had. De beste man is de reservekeeper, maar verdient een basisplek volgend seizoen. Hij heeft CJVV van een totale afslachting gered.

Eemdijk 7 heeft deze helft te veel kansen gemist. Zo hier en daar leek het erop dat men liever voor eigen hachje ging dan voor het belang van het team. Iets wat ik in de allerlaatste wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht niet wil zien! Scoren en winnen is het enige wat moet gebeuren. De Zwaluwen zijn niet voor de poes (wat een woordspeling!), dus elke halve kans moet met 200% inzet behandeld worden!

Gelukkig was de tweede goal halverwege deze helft een feit. Hip knalde de bal naar voren, naar Vullis. Vullis, die ondanks zijn sarcoïdose aandoening zijn snelheid en conditie de laatste tijd mist, kwam vandaag zo nu en dan weer in de buurt van zijn oude niveau. Vullis passeerde een verdediger met zijn lange stelten, zag Wortel buiten ‘de zestien’ staan en passte  de bal naar hem. Wortel trok voor het doel langs naar de linkerkant en zag Japio meelopen. Hij gaf de bal laag over de grond voor, en Japio kon de 2-0 op zijn naam zetten.

De 3-0 was vanuit een hoekschop. Eigenlijk een vreemde goal, maar oh zo effectief. In eerste instantie werd de eerste hoekschop van Puk over de achterlijn gewerkt door de verdediging van CJVV. De tweede hoekschop was wat lager en stuiterde richting de eerste paal. Even leek het of het een zeer slechte hoekschop was, maar wonder boven wonder stuiterde de bal plots over de doellijn. Niemand raakte de bal. Geen verdediger van CJVV, geen aanvaller van Eemdijk. Puk wist de 3-0 te maken door een hoekschop.
CJVV wist de laatste treffer te maken. De snelle (en behendige) aanvaller wist vele malen over de rechterkant door te breken. Op snelheid won de beste jongen het elke keer. Zij het niet in de sprint, dan wel in de reactietijd op zijn passes. Zo kwam hij oog in oog met WB. WB, die deze dag zijn nieuwe schoenen mocht uitproberen, kon het tij niet keren en zag de bal langs zijn linkerbeen (die niet van de grond kwam door de noppen in het zand) over de doellijn rollen. 3-1. Hip wist later in een interview te melden “ik loop één keer niet mee, en er valt een doelpunt uit”. Hip wist vele malen de acties van de aanvaller(s) te stoppen en kon deze laatste actie niet meer belopen. Dat wordt speciaal voor de wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht op 19 mei een extra rondje op de woensdag-trainingdagen.

De 3-1 was ook de eindstand, waar Eemdijk 7 duidelijk de overhand had, en wat misschien wel een 10-0 overwinning had kunnen zijn. Eemdijk 7 speelde niet slecht, maar had veel moeite met scoren. Ondanks het zeer overtuigende spel van Wortel, de vele reddende acties van Hip, de vele passeeracties van Japio en Vullis, de kilometers die bORt heeft gelopen aan de rechterkant en het verdedigingwerk van Mouse, die vandaag weer op zijn oude niveau was op de linksback positie.

Over twee weken wil ik meer inzet zien, moeten we erop klappen waar je erop kàn klappen! De zomerstop duurt lang, dus herstellen kan in deze drie maanden! Hoewel we zaterdag niet hoeven te voetballen, verwacht ik wel iedereen op de training/partij!