Cobu Boys 6 – Eemdijk 7 (3-0)

alt

We kunnen eindeloos doorkwekken over wat goed en fout ging in de wedstrijd van gisteren bij en tegen Cobu Boys 6, maar dan slaat de depressie toe. Jammer maar helaas. Een 2-0 achterstand wegwerken met rust is nog te doen, maar dan moet je er wel staan als team, met karakter en pit. Hier ontbrak het helaas aan in deze match. Tenminste, niet voldoende. 3-0 als eindstand was daarentegen ook erg geflatteerd, dus laten we deze match heel snel vergeten. Want ook de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat hebben we zaterdagavond gemerkt toen de KNVB zijn stand had bijgewerkt.  >>

 
Waar Eemdijk 7 rond kwart voor twee terneergeslagen de kleedkamer inliep bij Cobu Boys in Amersfoort, zo leefde het team dezelfde avond weer wat op. Eemdijk 7 was nog niet volledig uitgeschakeld voor het k-schap.
 
Totdat de verlossende en wonderlijke uitslagen van de directe concurrenten op voetbal.nl verschenen, zat Eemdijk 7 wat voor zich uit te staren in de kantine van Eemdijk. Met een potje bier in de handen werden zo hier en daar wat voetbalplaatjes geruild en weggegeven, en de ander zat nog in over de vele wonden die ze vandaag hadden opgelopen op het kunstgrasveld van de Amersfoorters. Het voetbalveld leek geasfalteerd, en ondanks de regen werd elke sliding een enkeltje naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Open knieën, geschaafde heupen of billen, en dan heb ik het niet eens over de blauwe plekken en schaafwonden die opgelopen zijn door de fysiek sterke / gemene (vul zelf in) Cobu Jongens.
 
Eemdijk 7 was niet opgewassen tegen deze mannen, maar pakte daarentegen wel punten tegen de teams die Zwaluwen Utrecht ’11 2 en VSC 6 de drie punten wisten te onthouden deze zaterdag. Zwaluwen speelde gelijk tegen VVZ ’49 6, en VSC wist het totaal aantal te behalen punten ook staan op één tegen De Meern 4. Dat brengt de drie toppers verdacht dicht bij elkaar in deze strijd.
 
Eemdijk 7 maakt nog kans. Op de Whatsapp wist menig persoon te melden dat het geloof in zijn team er nog was en dat alles op alles wordt gegeven in de matches tegen CJVV 10 en de klapper tegen Zwaluwen Utrecht ’11 2 op 19 mei aanstaande.
 
De stand is als volgt:
 

Team
 
Punten Aantal wedstrijden Nog te spelen Max Aantal punten
Eemdijk 7 41 20 2 47
Zwaluwen Utrecht 2 40 18 3 49
VSC 6 40 20 2 46

 
Dat betekent dat er nog steeds van alles kan gebeuren. Eemdijk moet nog een keer tegen Zwaluwen, en VSC mag de huidige nummer twee ook nog eenmaal trotseren. Zwaluwen krijgt het dus nog erg zwaar en heeft nog lang niet gewonnen, hoewel VSC en Eemdijk een beter programma in het vooruitzicht heeft. Mits alle wedstrijd doorgaan uiteraard. De laatste wedstrijden zien er als volgt uit.
 
 
Matches Eemdijk 7:
– CJVV 10 thuis
– Zwaluwen Utrecht ’11 2 thuis

Matches Zwaluwen Utrecht ’11 2:
– VSC 6 uit
– Roda ’46 6 thuis
– Eemdijk 7 uit

Matches VSC 6:
– Zwaluwen Utrecht ’11 2 thuis
– CJVV 9 thuis
 
Dus Eemdijk 7, beste teamleden, nog even volhouden en nog niet opgeven. De competitive is nog niet gespeeld. Dus ik hoop dat iedereen weer met beide benen op de grond staat door die teleurstellende match tegen Cobu Boys, zodat men zichzelf kan bewijzen deze laatste twee wedstrijden! Knallen!!!

Geef een reactie