Eemdijk 7 – De Meern 4 (4-0)

alt

Zaterdag was een dag van de geflatteerde uitslagen. Spakenburg wint met 10-0 van Cobu Boys, Zwaluwen Utrecht zet een eindstand van 1-8 op het scorebord en Eemdijk 7 wint met 4-0 in eigen huis van de jonkies van De Meern 4. Eemdijk 7 was de betere en kreeg de grotere kansen, maar misschien was 4-0 net iets teveel van het goeie… Maar ach, welke groene klaagt hier over? Precies! We doen nog steeds mee voor het k-schap. >>

Om 12:30 uur begon de wedstrijd met een oorverdovende minuut stilte. Twee teams tegenover elkaar op de middencirkel, respect tonend voor een overlijden in ons midden. Een prachtig gebaar zo vlak voor het losbarsten van een beladen voetbalmatch.

Waar in eerste instantie nog maar de vraag was of Eemdijk 7 genoeg mensen kon optrommelen voor deze match, waar De Meern uit was op een revanche van de 4-5 nederlaag in eigen huis, zo waren er mensen in overvloed deze wedstrijd. De bank werd zogenoemd “warm” gehouden op deze wisselvallige dag. Waar je het ene moment je ogen dichtkneep voor de zon, kneep je het volgende moment je ogen dicht voor de miljarden regendruppels die veld 2 bedolven onder een laagje water.

De allereerste grote kans kwam van de voeten van Eemdijk en deze werd gelijk verzilverd. Als je in dit verslag CTRL-F tikt en vervolgens het woord “Wortel” typt, zie je dat deze naam enkele keren genoemd is. Wortel stond namelijk aan de basis van minstens de helft van de goals deze wedstrijd. Wortel wist vanaf de linkerkant de verdediging te passeren en zo de bal voor te geven. De bal belandde bij de tweede paal, over de keeper. Minitank bORt, die deze match net als vele medespelers de longen uit zijn lijf had gerend en bij vele duels betrokken was (zowel in de voor- als achterhoede), kwam aangesprint, in duel met een van de verdedigers. Door dit duel wist bORt de bal via de speler over de lijn te drukken. Zo tekende hij de openingstreffer op het scorebord binnen tien minuten. 1-0.

Vanaf dit moment was het volhouden tot de tweede helft. Zo kreeg Eemdijk 7 zo hier en daar nog wat kansen en zagen we schoten van o.a. Lars van de lijn gehaald worden door een verdediger. Ook bORt wist het doel niet voor de tweede keer te treffen, na een prachtige actie van Japio in de zestien. De keeper zat hier goed bij en haalde de bal uit de korte hoek.

De tweede helft werd er meer uit de kast gehaald door Eemdijk 7. De Meern kreeg veel minder ruimte en de achterhoede van Eemdijk 7 stond als een huis op een rots. Het grootste gedeelte van de acties werd gestopt op het middenveld, onder leiding van Gert, die samen met Wortel en bORt de voorhoede op scherp zette. Een klein schouderklopje gaat uit naar Mup en Booka, die de achterhoede volledig onder controle hadden!

Een 1-0 voorsprong is vaak niet voldoende om op te bouwen. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben voor het verloop van de wedstrijd. Er moest dus heel snel een tweede goal vallen om zeker te zijn van een overwinning. Wortel liet de verdediging voor wat hij was, en speelde meer naar voren. Zo kon hij solo’en richting de goal van de tegenstander. Hij passeerde enkele verdedigers en zag Japio naar binnen trekken, de “zestien” in. Japio nam een verdediger mee, waardoor Wortel ruim baan kreeg. Hij trok door naar de achterlijn, gaf voor aan Japio en Japio tikte koelbloedig de bal over de doellijn. 2-0.

De 3-0 kwam ook van de been van Japio. Puk en Japio stoorden de verdediging en zo kreeg Japio de bal mee en liep op richting het keepergebied. De keeper kwam uit. Zoals alleen Japio het kan, passeerde hij deze beste jongen, en trapte hij de bal vanuit een bijna onmogelijke positie (bijna vanaf de achterlijn) tussen de palen tegen het net! 3-0.

De Meern maakte de een na de andere fout en haalde niets meer uit. Vele ballen werden ingeleverd na een pass of twee. De frustratie werd ook steeds groter, wat weer leidde tot scheldkanonnades en trapwerk. Vooral dit laatste nekte het team. In het eigen doelgebied werd Japio gevloerd en kreeg een penalty mee. Vullis “offerde zich op” en nam plaats achter de bal. Zo kon ook hij nog een graantje meepikken in de doelpuntenreeks van de Diekers. Hij plaatste de bal achter de keeper tegen het net en tekende zo de 4-0 op het scorebord. Deze 4-0 was ook de eindstand.

Een eindstand waar van tevoren niet aan gedacht werd, gezien de partij op de thuisbasis van De Meern, waar de eindstand nipt 4-5 werd voor de groenen. Misschien ietwat geflatteerd, maar wij klagen hier niet over…