Eemdijk 7 – Roda ’46 6 (1-1)

alt

Roda ’46 6 is de Jinx van Eemdijk 7. Dit jaar heeft Eemdijk 7 nog niet kunnen winnen tegen dit stugge team. In de beker verloor Eemdijk 7 met 4-3, en in de competitie was de eindstand 5-2 voor de Leusdenaren. Een ware Jinx! Hier moest verandering in komen! De mannen uit Leusden kwamen afgelopen zaterdag op Sportpark De Vinken, op de thuisbasis van de Groene Trein, om voor de derde keer dit seizoen een potje te ballen tegen Eemdijk 7. Lukt het Eemdijk 7 om de vloek te doorbreken? >>

Tien over half 1 ving de wedstrijd aan. De velden waren lekker nat van de regen deze ochtend, en het weer klaarde eindelijk op. Koud was het niet, hoewel het windje anders deed denken. Het eerste kwartiertje had Eemdijk 7 de wedstrijd al af kunnen maken. Tot twee keer toe vond Eemdijk 7 de lat van de bezoekers. Een actie van Vullis, die via de keeper de bal op de lat werkte, en een kopbal van Wortel na een hoekschop vanaf de linkerkant, die op de lat geplaatst werd. De Leusdenaren werden even wakker geschud, hoewel het frustratiegehalte deze eerste helft tot een maximum steeg. Zij het niet van de beslissingen van de scheidsrechter, dan wel door niet-voldoende toedoen van d eigen spelers.

Deze eerste helft ging het redelijk gelijk op. Roda kreeg enkele kansjes, maar Eemdijk 7 deed niets onder qua kansen. De grootste kansen kwamen van de schoenen van de Diekers. Een prachtige voorzet van WB vanaf de linkerkant van het keepergebied werd nèt niet verzilverd. Een actie van Vullis, nadat de keeper net buiten zijn vijfmetergebied te val kwam, werd om zeep geholpen door de bal naast te schieten. Ook een afstandsschot van Gizmo kwam niet tot de doellijn.

Gizmo, een naam die dit seizoen nog niet is genoemd, speelde zijn debuut in het zevende! Hoewel deze “Terminator” onmisbaar was in de eerste vier jaar van de Groene Trein, toen nog Eemdijk 8 genaamd, staat hij dit seizoen alleen nog maar op papier als speler voor de groenen. Door andere verplichtingen (werk, vrouw, kids, en nog meer kids) legde hij de voetbalschoenen even opzij, om ze voor vandaag nog eens aan te trekken. De conditie was minder dan vroeger, maar daarentegen nog steeds meer dan van een groot deel van de Eemdijk 7 spelers.

De mokerslag werd deze eerste helft uitgedeeld door Roda. Een speler van Roda brak door en Mup moest in een sneltrein vaart de actie weten te stoppen. Helaas moest hij dit bekopen met een vrije bal voor de bezoekers. Dirk zette de muur neer, maar de bal werd langs de muur tegen het net gewerkt. Zo kwam Roda op 0-1 voorsprong. Gelukkig bleef het hierbij. Ondanks dat Eemdijk 7 meer kansen kreeg, was Roda niet geheel ongevaarlijk. Zo wist keeper Dirk de groenen te weerhouden van een 0-2 achterstand en had de scheidsrechter een penalty kunnen geven aan Roda, voor een actie van Gizmo in het strafschopgebied van Eemdijk 7. Het was een twijfelgeval, aangezien Gizmo voor de bal ging, en de speler van Roda de voeten vond van Gizmo.

De eerste helft had ondanks deze twee acties moeten eindigen in een gelijkspelletje, maar helaas kon Eemdijk 7 de zeeën van kansen niet verzilveren. Roda ging met een voorsprong de rust in.

De tweede helft was eigenlijk te vergelijken met die van een week daarvoor tegen VSC. Eemdijk 7 begon sterk en zette al vroeg druk op de verdediging. Roda leek zich niet meer volledig in te zetten en vond een 0-1 voorsprong meer dan voldoende. Gelukkig was daar dan de langverwachte en verdiende gelijkmaker. Deze keer vanuit een prachtige hoekschop vanaf rechts. De bal werd bij de tweede paal zeer netjes ingekopt door Mup. 1-1!

Eemdijk 7 was deze tweede helft het betere team, maar had grote moeite om de bal door de verdediging achter de keeper te krijgen. De ballen werden onderschept, de acties werden gestopt en het engeltje zat nog steeds op de lat van Roda. Zo belandde een bal van Vullis op de paal, waardoor een voorsprong uitbleef.

Roda leek uitgeput halverwege de tweede helft. De verdediging van Eemdijk 7 stond als een huis, dus het was een kwestie van de bal meegeven aan de spitsen, waar Wortel zich nu ook bij had gevoegd. Mup was meer naar midden geschoven en liet de verdediging veelal over aan Booka. Booka heeft de afgelopen twee wedstrijden laten zien dat hij kwaliteiten heeft in het verdedigen… als hij de vrijdag ervoor niet gevoetbald en (vooral) gezopen heeft. Booka is scherp, met naast zich H.W.D. en Mouse als zijn vleugelverdedigers.

Deze tweede helft had Dirk weinig te doen… Eigenlijk had hij de eerste helft ook weinig te doen, maar kon hier helaas niet de nul houden. Dirk stond waar hij moest staan en liep waar moest lopen, waardoor de grote reddingacties uitbleven deze 45 minuten.

De scheidsrechter floot af, en Roda was blij met dat ene puntje tegen de nummer één (Eemdijk 7, red.) van deze competitie. Ondanks dat de groenen nu ook eens de andere kant van de medaillon zagen (degene waar er niet een verliespartij op stapel lag tegen Roda), was er een wisselende stemming. Er had meer in gezeten, maar toch was er blijdschap dat er niet verloren was. Daarentegen bleef Eemdijk 7 zelfs de eerste plaats behouden, aangezien de applicatie Whatsapp op dat moment groot nieuws bracht!

alt

Achteraf gezien toch nog een heerlijke dag! Nog even genieten geblazen, aangezien de volgende match een heuse derby is. Spakenburg 7. Wederom een Jinx. Weet Eemdijk 7 deze wedstrijd naar zich toe te trekken aanstaande zaterdag? Komt dat zien op Sportpark De Vinken!!!