CJVV 10 – Eemdijk 7 (2-7)

alt
Het weer was ons goed gezind. Een heerlijk zonnetje, een graadje of 11 en dat allemaal halverwege november. Je weet wel, de maand vóór de donkere, koude kerstdagen. Dat was vandaag niet af te zien. Heerlijk in de korte broek een potje voetballen. Relax, zonder enige zorgen. Maar dat relax voetballen ontbrak. Toch nog drie punten mee naar huis mogen nemen. >>
CJVV 10 was onze tegenstander. We wisten weinig van deze tegenstander, maar daardoor hebben we ze niet onderschat. Het onderschatten was eigenlijk niet nodig. CJVV 10 is een echte zesdeklasser. Volgens een bekende van CJVV 9 zijn de vier beste spelers vorige jaar gepromoveerd, waardoor dit team een klasse lager is gaan voetballen. Met alle respect, maar zoals ik het zaterdag heb gezien, mogen ze nog wel een klasse lager…

Het spel was traag, ze misten echte aanvallers, vele acties werden om zeep geholpen. Tja, dat betekent dat Eemdijk 7 het spelletje moest maken. Helaas werd Eemdijk 7 meegetrokken in die sleur. Het tempo zat er vanaf het begin, 12:15 uur) al niet in, waardoor Eemdijk 7 misschien wel een van de slechtste eerste helften van deze competitie heeft gespeeld. Er ontbrak snelheid, scherpte, kalmte, precisie en wilskracht. Een instelling van “nou, vooruit dan maar”. Dit werd de tweede helft ruimschoots goed gemaakt, maar voordat het zover was, waren er al enkele doelpunten gevallen.

De eerste was na een klein kwartiertje spelen. Het eerste kwartier was een kwartier van kansen, die maar niet benut werden. Na dit kwartiertje was het Japio die de openingstreffer maakte. H.W.D., die al weken erg stabiel speelt, speelde de bal diep op de rechterkant. Wortel, die sinds enkele weken meespeelt in de voorhoede, onder het mom van een 4-3-3 opstelling, sprintte achter de bal aan. Japio was door het midden meegelopen en stond zo vrij als een vogel. Wortel zag dit en gaf de bal voor. Japio kon de bal over de lijn tikken. Een actie uit het boekje. Eemdijk 7 leidde de wedstrijd met 0-1.

Eemdijk 7 had de overhand deze hele wedstrijd, maar speelde slecht. Hierdoor viel de gelijkmaker niet veel later. Onverwacht, dat wel. De bal werd door de thuisploeg naar voren getrapt. WB wilde de bal wegtrappen, tevergeefs, en vervolgens kwam hij in duel met een van de aanvallers. Nipt wist hij de bal over de achterlijn weg te werken. Hoekschop. De bal viel via de hoekschop bij iemand op randje zestien en deze persoon had alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en richting het doel te schieten. Door de verdediging en onder de lat door. Dirk kon hier onmogelijk bij en zo was het weer 1-1.

Het gevoel dat er meer in zat voor de groenen was aanwezig, en zo mocht Hip een vrije bal nemen. Deze ging er in eerste instantie niet in, maar de Vullis die we van vorig jaar kennen, was terug. Hij stond op de goede plek en kon de bal in de ‘rebound’ zo over de lijn drukken met zijn lichaam. 1-2.

Wortel had in het derde doelpunt van de groenen een groot aandeel. Hij gaf de steekpass aan Vullis. De keeper kwam ondertussen uit. Vullis, de man met de stelten, ook wel ‘Longshanks’ genoemd, kon zijn voet net tegen de bal zetten en trapte de bal net onder het lichaam van de keeper door. Via een simpele been beweging was hij de keeper kwijt. Hij nam na deze actie nog ruim de tijd om zichzelf te positioneren, hoewel een verdediger zich al had geplaatst op de doellijn. Maar Vullis was koel, en schoot de bal beheerst langs de speler in het doel. 1-3.

AzAri vond het nodig om recht voor het doelgebied van Dirk een speler van CJVV te knuffelen en kreeg zo een vrije bal tegen. Het muurtje werd gezet, de vrije bal werd genomen, maar de scheids floot af. De reden die de beste scheids opgaf was te lachwekkend voor woorden, en dit uitte Japio door te schuddebuiken. De scheidsrechter vond dit niet leuk en rekende af met de spits van Eemdijk 7. De vrije bal werd overgenomen. Het muurtje stond nog, maar stond niet als een huis. De bal kreeg een schop en deze vloog door de muur. Lichamen werden afgewend van de bal, waardoor er een groot gat ontstond. Dirk was hierdoor kansloos en zag de bal achter zich verdwijnen. 2-3.

Dit was het laatste wat Eemdijk 7 voor zijn kiezen kreeg… van de tegenstander. Van de eigen spelers kreeg je namelijk zo hier en daar een scheldkanonnade op je afgevuurd. Ergens in de verte leek het publiek ook te schreeuwen “Jerry! Jerry!”, maar dat terzijde.

De rust brak aan, Tijd voor thee en reorganisatie.

De tweede helft was mooier om aan te zien. Eemdijk 7 gaf niets meer weg en inde alleen nog maar. Vele kansen werden ook onbenut gelaten, waaronder een afstandschot van Wortel recht op de keeper, hoewel WB naast hem helemaal vrij stond. Helaas. Hier had dus meer in gezeten.

Gelukkig was de 2-4 binnen handbereik. Japio mocht een hoekschop nemen. Enkele lange verdedigers gingen bij Vullis staan, uit voorzorg. Het maakt niet uit hoe lang ze zijn, Vullis staat zijn mannetje in een luchtduel. Zo ook nu. De bal werd goed door Japio geplaatst op het hoofd van Vullis. Vullis zette zijn hoofd tegen de bal en won het duel zonder enige moeite. Hij kopte bal hard tegen het net en de keeper was kansloos. 2-4!

De volgende twee goals kwamen bij Japio vandaan. De laatste weken (eigenlijk sinds het begin van deze competitie) heeft Japio wat moeite met scoren. Hoewel hij verdedigend zijn mannetje staat, en zich een baan vecht door alles wat niet groen is, weet hij moeilijk tot scoren te komen. Vandaag heeft hij zijn draai weer gevonden. Was dit omdat het voetbalveld zo dicht bij die aquariumwinkel lag, of was de tegenstander gewoon echt niet goed…? Enfin, een van de twee doelpunten kwam vanuit een kopbal. Jawel, Japio scoort vanuit een kopbal. Deze keer kopte hij netjes vooruit en niet omhoog. Puk en bORt speelde over rechts netjes samen en zo wist Puk over te gaan tot actie. Hij plaatste de bal uitermate netjes op het hoofd van Japio, die met een snoekduik de bal langs de keeper plaatste. Puk en bORt schudden de handen, aangezien deze actie bij hen vandaan kwam. Japio zette Eemdijk 7 op een ruime voorsprong van 2-6. De dag kon niet meer stuk. Japio’s dag kon niet meer stuk.

Japio was gebrand en zeer scherp. De keeper was helemaal de weg kwijt. Met enkele doelpunten om zijn oren, in een niet al te lange tijd, was hij de scherpte kwijt. Hij gaf de bal af aan zijn medespeler, via de linkerkant (vanaf de groene zijde gezien), maar Japio zat hier tussen. Hij onderschepte de bal, stoof af op de keeper, de keeper maakte zijn gebeid kleiner, maar Wortel was ook meegelopen. Japio legde de bal breed op Wortel en Wortel wist de stand te brengen op 2-7.

Dit was de eindstand. Tevreden, dat wel, maar dit was niet het Eemdijk 7 wat we in wedstrijden tegen De Meern, Cobu Boys of Zwaluwen Utrecht hebben gezien. Eemdijk 7 ging mee in het slakkengangetje en kwam hierdoor af en toe wat kwaliteit te kort. Snelheid is Eemdijk 7’s drijfveer.

Ach, dit was de stilte voor de storm. Aanstaande zaterdag mogen we knallen in de dorpsderby tegen niemand minder dan Spakenburg 7. Allemaal dus de bekken dicht en laat de voeten praten!

Geef een reactie