Eemdijk 7 – Cobu Boys 6 (5-4)

alt
Aangezien de reguliere verslagenmaker weinig tijd heeft, volgt hier een kleine omschrijving van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Cobu Boys 6. Een zwaarbevochten wedstrijd, maar een welverdiende overwinning van de groenen van Eemdijk 7. >>
Om half 1 ving de wedstrijd aan op sportpark De Vinken in Bunschoten. De heren van Cobu Boys 6 stonden op dat moment nog eerste en mochten het als koploper opnemen tegen een geduchte concurrent: Eemdijk 7. Ondanks dat Eemdijk 7 nieuw is in de vijfde klasse, draaien deze groenen mee in de bovenste regionen… van het zogenoemde linkerrijtje uiteraard!

Er waren ongeveer twee grassprietjes plaatgetrapt of Eemdijk 7 kwam al op achterstand. Dirk werd opgejaagd in zijn eigen doelgebied en mocht de bal wegtrappen. Eemdijk 7’s favoriete linksback schreeuwde om de bal. Dirk reageerde hierop, passte de bal naar Mouse, maar deze stond plots niet meer vrij. De bal werd onderschept en zo kon de scherpe aanvaller de 0-1 op het scorebord toveren.

Nog geen 5 minuten later viel daar de tweede goal. WB mocht ter hoogte van de zestien van Cobu Boys ingooien. De enige die op dat moment vrij stond, was Mouse. Mouse kwam aangelopen, WB gooide de bal naar hem toe, en plots gleed Mouse weg. De bal stuiterde over Mouse en de aanvaller kon er met de bal vandoor gaan. Dirk was één op één kansloos. 0-2.

Hier moest drastisch iets veranderen, want dit zou anders een grote vernedering worden. Eemdijk 7 klom op en kon weerstand bieden tegen dit stugge team. Gelukkig wisten de groenen eerder overeind te krabbelen na een achterstand (lees: De Meern uit), en er waren nog genoeg minuten over op de klok, dus deze uitdaging werd aangegaan.

Zo gezegd, zo gedaan. H.W.D. speelde op de rechtsback positie, een positie waar hij enkele weken zijn mannetje staat. Voor hem stond Eemdijk 7’s Bulletcatcher, op de rechtshalf positie. Bullet kreeg de bal aangespeeld en hoorde Vullis al schreeuwen om de bal. Bullet probeerde zijn mannetje uit te spelen, en naarmate Bullet meer pogingen deed om voorbij de verdediging te komen, ging Vullis steeds harder om de bal schreeuwen. Plots zette Bullet zijn kapbewegingen om in snelheid, rende richting de achterlijn, gaf de bal voor en vond daar Vullis. Vullis verlengde de bal zonder aarzeling en tekende zo erg netjes de 1-2 op het scorebord. De keeper verwachtte deze actie niet.

Eemdijk 7 klom uit het dalletje en mocht een hoekschop nemen aan de linkerkant. Net als altijd nam Japio plaats achter de bal. Japio was deze ochtend uit Volendam komen rijden, om het weekendje weg te onderbreken voor deze zeer belangrijke wedstrijd. Waarvoor onze dank. Zonder zijn hulp, hadden de flessen bier na de tijd anders gesmaakt.

Japio schoot de bal in de pot. Ondanks dat Vullis in duel ging met een verdediger van dezelfde lengte, was hij degene die het duel won. Hij kopte de bal hard tegen de handen van de keeper. De bal stuiterde recht voor Wortel en Wortel hoefde alleen maar de been tegen de bal te zetten. Zo tekende hij de gelijkmaker op het scorebord. Dit was het breekpunt en deze 2-2 maakte de wedstrijd voor de groenen weer toegankelijk. Alle opties stonden weer open.

De rust werd ingeluid met deze gelijke stand. De lauwe thee werd naar binnen gewerkt en de tweede helft ving aan.

Dit was toch wel de helft van keeper Dirk. Ondanks het feit dat hij nog steeds kampte met de “naschokken” van een voorhoofdsholteontsteking (prachtig woord voor Wordfeud), wist hij zijn teamgenoten van een ondergang te redden. Van een prachtige snelle reactie met zijn benen, tot een van richting veranderde bal in de hoek. Niets was voor hem te gek. Helaas kreeg hij deze helft ook nog twee tegendoelpunten, maar dat mocht niet baten. Eemdijk 7 wist er drie tegenover te zetten.

Het eerste doelpunt deze tweede helft kwam van de voet van Hip. Op ongeveer drie meter van het strafschopgebied van Cobu Boys. Het muurtje werd gevormd en iedereen positioneerde zichzelf. Hip plaatste zichzelf achter de bal, nam een aanloop en gaf de bal een genadeloze knal met zijn buitenkantje rechts. De bal gaat laag over de grond als een raket in de hoek. Langs de muur en langs de keeper. De bal bolt het net en Hip mag het derde doelpunt van Eemdijk 7 op zijn naam zetten. 3-2! Van een 0-2 achterstand opklimmen naar een 3-2 voorsprong.

Het meest opmerkelijke doelpunt was toch wel die van Minitank bORt. Wortel gaf via de linkerkant de bal aan Japio. Japio stond ter hoogte van het keepergebied van Cobu Boys en zou de bal tussen de palen schieten. Hij raakte de bal verkeerd en de bal vloog richting Vullis. Vullis aarzelde geen moment en schoot de bal hard richting het doel. Geen enkele verdediger raakte de bal, maar de keeper zat er goed bij met zijn handen. De bal stuiterde van de keeper af en rolde naar bORt. De keeper lag op de grond en dat zag bORt. Hij tikte koelbloedig en zonder aarzeling de bal over de keeper tussen de palen. Minitank bORt maakte daardoor de voorsprong groter. 4-2! Een luid gejuich klonk van alle kanten! Een belangrijke voorsprong!

Deze voorsprong was erg belangrijk, aangezien de tegentreffer niet lang daarna viel. Cobu Boys kreeg een hoekschop vanaf de linkerkant, nadat Dirk de bal van de doellijn tikte, langs de paal. De bal ging voorbij de eerste paal, recht op het hoofd van een medespeler. Deze beste man werd niet verdedigd en wist de bal hard in het doel te koppen. 4-3. Zo werd het nog even spannend. Zou Cobu Boys terugkomen? Zou de gelijkmaker nog vallen, of zou Eemdijk 7 deze partij eigen maken?

Japio kreeg de ruimte om op te lopen. Aangezien een groot deel van beide teams uitgeput was, waren er nog enkelen die Japio moest passeren. Japio was hier voorbij, met het gehijg van de verdedigers in zijn nek. Hij zou een op een met de keeper komen, toen hij plots een sliding van achteren op zijn hak kreeg. Japio ging neer en de scheidsrechter kende een penalty toe. Vullis wilde de penalty nemen, maar heeft er deze competitie al vijf op zijn naam staan. Hip nam deze taak waar. Hij schoot de bal hard in de bovenhoek en de keeper was kansloos. De keeper kon deze actie niet goedpraten, in tegenstelling tot de scheldkanonnade jegens de scheidsrechter en de daarop volgende rode kaart. De kaart werd ingetrokken, maar het doelpunt werd gerekend. Hip maakte hier dus de 5-3.

Cobu Boys 6 kwam tegen het einde aan nog terug met een mislukte voorzet die per ongeluk over Dirk het doel in vloog, maar met deze 5-4 achterstand zagen zijn de drie punten naar Eemdijk 7 gaan. Eemdijk 7 is nu in deze competitie de nieuwe koploper en laat daarbij Cobu Boys 6 en Zwaluwen Utrecht ’11 2 achter zich.

Geef een reactie