Eemdijk 7 – VSC 6 (3-2)

alt
Omdat de wekelijkse verslagenmaker geen tijd (en zin) kon maken om het verslag te maken van de wedstrijd tegen VSC 6 afgelopen zaterdag, heeft Eemdijk 7’s Bulletcatcher het heft in handen genomen en een verslag gemaakt van deze enerverende wedstrijd. Waarvoor dank, Bullet! >>
Waar de inbrekers vrij spel hadden, omdat het hele dorp op de Westmaat was bij de Derby, speelden er maar een paar teams van de Groenen hun wekelijkse wedstrijdje op de Vinken. Zo ook Eemdijk 7… Na een aantal hete zaterdagen, was het ineens herfst en mocht Eemdijk 7 zich letterlijk de borst nat maken tegen VSC 6. Met de vorige idiote/krankzinnige wedstrijd nog vers in het achterhoofd begon Eemdijk 7 fris aan de wedstrijd en liet het balletje zowaar eens lekker rond gaan. VSC liet dit ook toe en probeerde Eemdijk 7 op te vangen net na de middenlijn. Eemdijk 7 was sterker in de 1e helft en kwam dan ook op voorsprong, al was het “de lelijkste goal die we ooit tegen hebben gehad”, aldus een VSC-speler. Na wat geflipper net buiten de 16 van VSC waar onze Bort zich natuurlijk in mengde, kreeg hij de bal tegen zich aan geschoten. De bal kwam op zijn hak, al was dat niet geheel duidelijk want Bort lijkt van een afstand uit 1 lichaamsdeel te bestaan, en vloog met een boogje over de niet al te zekere keeper. Er klonk een bescheiden “Jeej” uit Bort z’n mond.

Eemdijk ging op jacht naar de 2e en VSC beperkte zich tot een aantal counters, maar die werden al gauw in de kiem gesmoord door Booka, Mup en Hip. Vullis had de twee-nul op de schoen maar faalde oog in oog met de keeper. Als Vullis het niet doet, staat Japio meestal wel op en zo geschiedde. Wortel gaf een dieptepass ‘randje zestien’ en zoals alleen Japio dat kan, maakte hij met een slidinggoal de 2-0.

Niks aan het handje voor Eemdijk 7, tenminste zo leek het. VSC had wel degelijk een aantal goede spelers, die ons zelfs zand in de ogen probeerde te strooien door shirtwissels. VSC counterde net voor rust richting Dirk. De bal kwam ergens in de zestien te liggen en als een stel rugbyers stortte groen en geel zich op de bal. Winnaar Booka moest dit bekopen met een ‘Bloody Nose’ wat hij wel vaker schijnt te hebben. Booka ging even naar de kant en wisselde met HWD, die zo’n beetje enige wissel was. Nevers had zich namelijk geblesseerd bij het inschieten en zat als vulling op de bank. Even was Eemdijk 7 niet scherp en lieten Bort en Bullet de bal stuiteren in de buurt van een VSC-speler. Die dacht niet na en haalde de bal mooi uit de lucht en schoot gericht in het doel. Dirk was kansloos en klaagde over teveel groenen voor zijn ogen. Dit was gelijk het laatste wat er gebeurde in de 1e helft.

Even een teugje van het favoriete drankje van onze buren aan de overkant van de Noordzee en hop weer de wei in voor de 2e helft. VSC had moed geput uit de aansluitingstreffer en zette meer druk op de Groenen. Het leek of er een extra spitsje ergens vandaan werd gehaald. Een lange tijd gebeurde er, op een paar corners na vrij weinig, maar Eemdijk 7 voetbalde niet meer zoals in de 1e helft. Het begon weer op vechtvoetbal te lijken en menig speler van Eemdijk 7 was toe aan een wisseltje. Zelfs Vullis schreeuwde om Puk waar hij die normaal doodleuk laat zitten op de bank. Puk was er niet, dus ook Vullis moest doorgaan en de rest van de wedstrijd kwam hij ‘bijna’ niet meer in het spel voor.

VSC kwam uiteindelijk op gelijke stand door balverlies van Wortel. Wortel ging niet achter de man aan en ook de rest liet deze speler vrolijk zijn gang naar het doel van Dirk maken. Voordat ook maar iemand er aan dacht om deze man te stoppen haalde hij uit en verschalkte wederom Dirk, die kon vissen in de blubber. 2-2 en VSC rook bloed. De druk van VSC bleef al was het Eemdijk 7 die de beste kansen kreeg nadat Japio en Wortel met elkaar hadden gewisseld. Deze tactiek blijkt te werken en zo kreeg Japio de bal in de voeten gegooid van Bullet, die inmiddels de moegestreden Azari had vervangen. Japio passte naar de opgelopen Mup, die maar eens op doel schoot. De keeper hield zijn doel schoon, door hem naar voren te punteren, alleen stond daar Wortel die niet nadacht en de bal alsnog in het doel schoot.

Zo stond Eemdijk 7 weer 1 doelpuntje voor en dat hebben we al eerder meegemaakt dit seizoen. Inmiddels was het doelgebied van Dirk in een moeras veranderd en kwam het linker moerasmonster WB af en toe tevoorschijn om maar weer eens een cornertje weg te geven.

Vullis liet zich toch nog 1 keer zien door corner vijfentwintig met een snoekduik in de specie weg te werken recht voor de neus van Dirk, die al met zijn handen open stond om de bal rustig op te pakken. De wasserette kon gelijk dubbele dienst draaien. VSC kon geen echte vuist meer maken en Eemdijk 7 werkte zich naar het einde toe. Het laatste fluitsignaal klonk dan ook weer als muziek in de oren. Weer trois points, dat houdt de koppositie in ere. Bullet

Geef een reactie