Eemdijk 7 – Cobu Boys 4 (0-3)

alt

Afgelopen zaterdag mocht Eemdijk 7 strijden voor de beker. Die felbegeerde beker. Vorig jaar werd Eemdijk 7 helaas uitgeschakeld, aangezien het moeilijk opboksen is tegen een team die enkele klassen hoger speelt. Zo ook deze middag. Een oude bekende club, maar een onbekend team. Cobu Boys 4. Deze heren kwamen een bezoekje brengen aan sportpark De Vinken en waren helaas een maatje te groot voor Eemdijk 7. >> Het gezeik begon eigenlijk al met een slechte voorbereiding. De tas met pakjes zat achter slot en grendel in het zogenoemde washok. Uiteraard had niemand een sleutel van dit hok, dus werd de slijptol uit de kast gehaald.

Enkele minuten vertraagd begon de wedstrijd met een fris en fruitig Eemdijk 7. Iets fruitiger dan de week daarvoor, toen de helft nog de nodige slokken bier achter hun kiezen hadden in het oh zo fijne Groningen.

De eerste dertig minuten van deze wedstrijd liep het aardig gelijk op, hoewel binnen enkele minuten al de eerste kans van de wedstrijd kwam voor de mannen uit Amersfoort. Een voorzet door de lucht naar de tweede paal, waar Dirk dacht dat hij deze wel uit de lucht kon plukken. De bal glipte door zijn handen, net langs de paal, hoewel daar ook een aanvaller van Cobu Boys stond te loeren. Deze tastte net mis, en Eemdijk 7 kwam hier met de schrik vrij.

Helaas viel het eerste tegendoelpunt wel snel. Vanuit een hoekschop aan de linkerkant (vanuit de keeper van Eemdijk 7 gezien). De hoekschopnemer legde de bal hoog voor, op randje zestien. Tussen twee verdedigers door van Eemdijk 7 sprong een van de spelers van Cobu Boys richting de bal, draaide zijn rug naar de grond en maakte een “verschrikkelijke” omhaal. Iedereen stond toe te kijken hoe de bal langs Dirk (die ook stomverbaasd was) over de doellijn vloog. 0-1.

Een ongelukkige achterstand, waar helaas niet veel voordeel uit voortvloeide voor de Diekers. Eemdijk 7 kreeg weinig kansen. Zo nu en dan kon Vullis of Japio oplopen, om vervolgens tegen een muur van de verdediging op te lopen. Deze hele wedstrijd heeft de voorhoede op een eilandje gepresteerd.

De tweede tegengoal was een gevolg van een onnodige verdedigingsactie van AzAri. Een van de aanvallers van Cobu Boys was snel en rende richting de achterlijn, met AzAri naast zich. AzAri moest zich qua snelheid gewonnen geven en zag de speler hem voorbij rennen. AzAri aarzelde geen moment om de beste man te stoppen en zette letterlijk zijn beste beentje voor. In het eigen keepergebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd benut en Cobu Boys leidde met 0-2.

Aan de ene kant een zure gewaarwording, maar aan de andere kant hebben we in ons achterhoofd het feit dat we tegen een oud nummer 2 uit de vierde klasse spelen, hoewel Eemdijk 7 net is gepromoveerd naar de vijfde klasse. Cobu Boys 4 is dus eigenlijk een tikkeltje te hoog gegrepen.

De rust brak aan en Eemdijk 7 heeft behoorlijk gestreden. Aangezien het buiten prachtig zomers weer was, bleef een groot gedeelte van de thee staan. De gedachten waren al bij de “gele rakkers”, waar nog 45 minuten op gewacht moest worden.

De tweede helft was voor Cobu Boys 4. Eemdijk 7 kon hier nergens loskomen en nergens een verschil maken, hoewel deze helft wel de grootste kansen kwamen voor de groenen. Het middenveld was deze helft helaas moeilijk tot helemaal niet te bereiken en werd dus elke keer overgeslagen. Er was geen moment van opbouwen meer.

Wortel stond samen met Japio en Vullis ergens voorin op een eiland, en Booka liep te “stofzuigen” op het middenveld met een defecte Dyson. Allemaal tevergeefs namelijk. In je eentje is de druk van zo’n vierdeklasser niet te belopen. WB, vandaag spelend op rechtsback, en D.J., spelend op rechtshalf, werden door zeer snelle aanvallers overlopen. Met minstens drie man kwamen ze telkens via deze kant voorbij gerend. De doelpunten bleven uit.

Tussendoor kreeg Vullis de grootste kans van de wedstrijd voor Eemdijk 7. Een prachtig uitgespeelde pass schoot voor het doel langs, en Vullis stond op de goede plek. Het was een intikkertje, maar werd niet benut. De bal stuiterde net langs de paal.

Het slotoffensief van Cobu Boys kwam uit een oploopactie van WB. Een te zachte pass op Hip, die centraal schreeuwde om de bal, resulteerde in balverlies. De beste aanvaller kon oplopen naar de zestien en werd nergens opgejaagd. Eemdijk 7’s verdediging viel niet aan en keek toe hoe hij de bal verschrikkelijk in de kruising krulde. Dirk kon er niet meer bij. 0-3.

Dit was ook de eindstand. Helaas, maar ietwat te hoog gegrepen voor Eemdijk 7. Cobu Boys 4 won terecht van de Diekers… Op naar de volgende match: CJVV 9. De competitie gaat beginnen