Eemdijk 7 – Eemdijk 8 (5-3)

alt

Het ligt dus niet aan de naam, maar gewoon aan de kwaliteiten van de spelers. Even dacht ik dat de naamstelling goud waard was (kampioen, promotie, finale seniorentoernooi), maar met de naam Eemdijk 7 gaat het ook prima. Zaterdag wist Eemdijk 7 namelijk met 5-3 te winnen van Eemdijk 8. Eemdijk 7 was hier duidelijk de betere en heeft dit in een duidelijke eindzege laten blijken. >>

 

Een vriendschappelijke partij tussen het Zevende en het Achtste van Eemdijk. De wedstrijd ving aan om 14:30 uur. Met een heerlijk warme zon aan de hemel en vol goede moed begon Eemdijk 7 de wedstrijd. Ondanks het feit dat niet de hele selectie aanwezig was, was al wel snel duidelijk dat Eemdijk 7 vandaag de overwinning zou pakken. Met amper twee minuten gespeeld was daar de eerste treffer. Deze keer niet van de benen van de topscoorders Japio en Vullis, maar heel verrassend van Mouse. Daarentegen wel een goede pass van Vullis, maar Mouse wist de score te openen en tikte de bal over de lijn.

 

Op dat moment ging het even heel snel. Ik was nog niet terug van een rol tape halen, of de tweede goal was al op het scorebord getekend. Deze keer was het Vullis die de keeper met zijn “Spider Legs” mocht passeren. Binnen luttele minuten leidde Eemdijk 7 al de wedstrijd met 2-0.

 

Eemdijk 8 werd wakker geschud, aangezien zij nog niet helemaal hun ritme te pakken hadden, en antwoordde binnen 10 minuten met een tegentreffer. Op randje keepergebied werd een afstandschot afgevuurd. De bal ging niet hard, maar met een pisboogje stuiterde deze wel in de linkerhoek. H.W.D., die vandaag zijn debuut op doel had en zichzelf zo opofferde voor zijn team, kon helaas niet meer bij de bal en zag deze achter zich verdwijnen tegen het net. 2-1.

Eemdijk 7 kreeg vele kansen, maar had moeite deze kansen te verzilveren. Zo wist Vullis, na een prachtige uitspeelactie door Eemdijk 7’s voorhoede, de bal recht voor het doel nog tegen de lat te schieten. Wortel wist een afstandschot niet tegen het net te schieten. Japio kreeg het ook niet meer voor elkaar om de keeper te passeren. De beste man zat er af en toe goed bij en wist hier een totale nederlaag voor Eemdijk 8 te verijdelen.

De wet van Murphy gold hier. Als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander. Zo wist de spits van Eemdijk 8 via hun rechterkant de bal in de verre hoek te draaien. H.W.D. kon hier net niet bij. Waar het even leek alsof de bal langs de paal naast het doel zou gaan, zo raakte het waarschijnlijk een graspolletje, waardoor de bal via de verkeerde kant van de paal over de lijn verdween. 2-2.

 

Even leek Eemdijk 8 terug te komen uit een grote dip, maar nergens werd het team echt gevaarlijk. De verdediging stond goed. Aan het begin wat hectisch, maar later werd het al stukken beter. Vullis wist voor Eemdijk 7 de 3-2 te maken. De laatste goal in deze eerste helft. Via een prachtige steekpass aan de rechterkant kon Vullis richting de keeper lopen. De keeper kwam uit en Vullis schoot de bal loeihard langs de keeper in de kruising. Een streep van een bal, waar de vlammen nog net niet af schoten. 3-2 met de rust.

Na de rust was de spirit van Eemdijk 8 verdwenen. Veel slechte ballen naar voren, en halve passes zorgden ervoor dat Eemdijk 7 weinig hoefde te doen. Zo kon er meer naar voren gespeeld worden en was het slechts nog een kwestie van tijd dat er nog een doelpunt zou vallen.

Wortel was hier de gelukkige. Waar enkele minuten hiervoor een doelpunt afgekeurd werd, omdat Japio de bal al over de achterlijn zou hebben gerold, zo wist Wortel hier de bal wel te verzilveren. Zij het niet met hulp van Puk’s borst. De bal raakte namelijk in een kluts, waardoor de bal via de borst van Puk richting Wortel kaatste. Hier was het een kwestie van tegen de bal aanlopen, en de bal zou over de doellijn rollen. Zo gezegd, zo gedaan. Wortel tekende hier de 4-2. De wedstrijd was hier eigenlijk al gespeeld.

Door het aanvallende spel van Eemdijk 7 kreeg Eemdijk 8 nog wel hier en daar een kleine kans, waarvan ze zelfs eentje wisten te verzilveren bij invallende keeper D.J., maar daar was voor de beste jongens ook alles mee gezegd. 4-3.

Vullis rondde de match af door zijn team voor de vijfde keer te laten juichen. WB deed de eerste poging tot een afstandschot. De bal werd geblokkeerd, maar niet weggewerkt. Zo kwam de bal bij topscoorder Vullis. Hij aarzelde geen moment en trapte de bal over de doellijn. 5-3.

Dit was de eindstand van een wedstrijd waar Eemdijk 7 vele kansen creëerde, maar een klein percentage wist te verzilveren. Uiteraard is dit niets anders dan een oefenpartij, en kan er gestunt worden door bijvoorbeeld de hele verdediging te dollen met je voetbewegingen, maar dit zal niet gebeuren in de competitie. In de competitie moet elke kleine kans die er is aangegrepen worden. Geen mooie bewegingen of hakjes, maar loeihard schieten en intikkertjes, om zo de tegenstander op een dwaalspoor te zetten. Winnen is belangrijker dan mooi spelen.

 

Aanstaande zaterdag speelt Eemdijk 7 uit in Groningen, tegen de Groen-Gelen. Een studententeam… Geen idee wat te verwachten, maar het wordt een dolle boel (aangezien de nacht ervoor de helft van het team zijn ziel en zaligheid weerlegt in de kroegen van Groningen). We gaan het zien!

 

Geef een reactie