BFV Toernooi 2011 Covebo Speelronde 3

Wat een mooie dag moest worden liep uit op een teleurstelling, 3 of 4 punten hield de deur open naar een plaats op de felbegeerde finale-avond. De eerste pot was niet de minste maar een punt zou welkom zijn. Omdat je pas op een punt kunt spelen vanaf de laatste minuut gingen we ‘gewoon’ voor de 3 punten. >>

De B&A boys waren de betere, maar hadden kansen genoeg om de wedstrijd tijdig in de zak te steken. Het bleef bij 1 doelpunt en omdat hun keeper donderdag niet naar Neverss had gekeken was het mogelijk dat hij eenzelfde soort fout beging. Hip kreeg de zwak ingespeelde bal in bezit en was vervolgens niet zelfzuchtig om Japio de 1-1 te laten maken. Helaas verloor dezelfde Hip in de laatste minuut de bal makkelijk op een plek waar hij niet eens mag komen, Bert Huijgen dwong Mup naar achter en met een geile punter lag de 1-2 droog in het hoekie.

Wéér in de laatste minuut en of dat al niet genoeg was zei een supporter van B&A “Ja heren, een wedstrijd duurt 15 minuten en geen 14”. Daar kwam de eerste glimlach al weer naar voren en tegen Hermosos konden we laten zien dat dit een ongelukje was. Een half uur later was het zover. We moesten we winnen om een kans te behouden om als één van de beste nummers 4 door te gaan. De Later bleek dat dit met 2 doelpunten verschil moest zijn om Cinzano achter ons te houden. Dan hadden we 1 ploeg voor ons en 2 achter ons. En hadden we voor maandagavond nog gezonde spanning en wellicht een goede reden voor vrouwlief om de kuil te bezoeken.

Maar terug naar de wedstrijd: tot de laatste minuut stond het 1-1. Zoals het hele toernooi zijn de eerste 6-7 minuten prima maar daarna gaat het bergafwaarts. Voor mezelf durf ik wel te zeggen dat het zeker met conditie te maken heeft en dat dit doorwerkt tot de concentratie. Het zal je dan ook niet verbazen dat het risico om de winnende te maken werd omgezet in balverlies en weer de laatste minuut (lees: seconden) het derde verliespartijtje inluidde.

In tegenstelling tot onze zusterclub is het BFV toernooi nog niet afgelopen voor Covebo. Als winnaar van de verliezerronde ……