BFV Toernooi 2011 Speelronde 2

Gelukkig ben ik redelijk voorzichtig met mijn voorbeschouwingen, aangezien ik de reputatie van FC RidíCULO ken. De verwachting van een winstpartij op een nieuw team schetsen is al gevaarlijk terrein, vandaar mijn voorzichtige houding. Een verliespartij op een bestaand (en redelijk sterk) team schetsen en vervolgens hier een punt pakken, klinkt als muziek in de oren! Dat was FC RidíCULO in een notendop afgelopen dinsdag. >>  
Om 19:15 uur stond FC RidíCULO weer met 5 man in de zaal. Zonder wissels trotseerden we de tegenstanders van deze avond. De eerste wedstrijd was tegen Vuck. Een handjevol blauwen die wel een balletje kunnen trappen. Dit was te zien deze match. FC RidíCULO wist weinig tot geen kansen te krijgen deze wedstrijd en het was aanpoten tegen deze mannen van Vuck. Vuck wist deze match te winnen met 0-2. Een kansloze partij…

De tweede partij was tegen nieuwkomer Hartog Beton om 19:45 uur, na een kwartiertje rust. Een groepje jonge jongens die je in eerste instantie nog geen stuiver zou geven. Totdat ze de zaalvoetbalschoenen aantrekken en het blijkt dat ze best een balletje kunnen trappen. Waarschijnlijk voetballen deze jonge jongens vaker in de zaal. Ze kwamen al snel op voorsprong en keeper Nevers, die vandaag lekker speelde, was kansloos. Gelukkig was de gelijkmaker, en de allereerste goals van FC Rid√≠CULO dit BFV Toernooi, een snel antwoord op de achterstand. Patrick kreeg een prachtige steekpass diagonaal van MJ, waardoor hij aan de linkerkant op kon lopen tot ‚Äúde 16‚ÄĚ van Hartog Beton. Zonder aarzeling streepte hij de bal met zijn binnenkantje achter de keeper. 1-1. Er was weer hoop.

 

Deze hoop werd met de grond gelijk gemaakt, toen de jonge jongens plots nog drie maal tot scoren kwamen. Veelal via de linkerkant, in de korte hoek. Jammer. Zo werd deze wedstrijd afgesloten met een verlies van 4-1.

 

De laatste wedstrijd was tegen Die Mannschaft om 21:00 uur. Vorige week hebben we deze mannen (ook allemaal blauwen) al zien ballen en veelal zien spelen op de counter. Dit zou tegen het verdedigende FC RidíCULO niet het geval worden. Een counter zal er niet komen. Hier werd dus op in gespeeld. RidíCULO had deze avond niets meer te verliezen, aangezien de hoop al enigszins was gevlogen de vorige match tegen Hartog Beton.

 

FC RidíCULO wist de stand gedurende lange tijd op 0-0 te houden, maar het eerste doelpunt kwam dan toch van Die Mannschaft. Ondanks het feit dat RidíCULO goed speelde en Nevers goede tips kreeg van Eemdijk 8’s keeper Dirk, die deze drie partijen het vlaggen voor zijn rekening nam, kwam RidíCULO op achterstand. Verdiend? Niet bepaald, maar shit happens. FC RidíCULO kreeg deze partij de grootste kansen. WB speelde tegen Hartog Beton ietwat te gehaast en dacht te aanvallend, maar was deze partij goed op dreef. Met een passeeractie op de linkerkant, en als antwoord daarop een harde bal op de paal, maakte hij Die Mannschaft bewust van het feit dat FC RidíCULO wel degelijk zo af en toe verrassende kwaliteiten heeft. Ook Patrick kreeg de bal niet achter de blauwe keeper en wist in de rebound in de handen te schieten van de keeper. Booka wist met zijn counteracties ook gevaarlijk uit de hoek te komen en kreeg ook nog een kans. Na zijn vele onderscheppingen sprong hij uit zijn verdedigingmodus en zette de sprint in naar het doel van de tegenstander. Helaas werd ook deze actie niet verzilverd. RidíCULO verdiende een punt en was de sterkere deze partij.


Tot daar plots die welverdiende uitbraak was. WB kreeg aan de linkerkant een prachtige pass in de diepte. Hij zette de sprint in richting de achterlijn, maar hoorde MJ schreeuwen om de bal. MJ was ter hoogte van het doelgebied opgelopen en had vrije doorgang. WB gaf de pass tussen de twee verdedigers door over de breedte aan MJ. MJ aarzelde geen moment en streepte de bal tussen de palen. Een prachtige actie, met een prachtig eindresultaat. 1-1! Dit was ook gelijk de eindstand. FC RidíCULO pakte ook deze avond een punt!

Geef een reactie