BFV Toernooi 2011 Covebo Speelronde 1

Donderdag 9 juni was het tijd voor poule C, de poule waar Covebo in z’n nieuwe pakkies mocht aantreden. Om 20.30 uur¬†moest er worden gespeeld tegen ‘De Postkamer’, in het verleden uitkomend als het Monsterteam. Er kon een beter begin worden gewenst met onze minder dan minimale voorbereiding, maar achteraf gezien was het een topstart. >> ¬†

Covebo dicteerde het spel (“domste wat we konden doen” volgens vd Lagemaat, hun topscorer met 5 doelpunten op de 1e avond)
en kwam verdiend op 1-0. Hip kwam door over links, de keeper kreeg zijn schot niet onder controle. Hip kreeg de bal terug, bleef koel en bediende de geheel vrijstaande D.J.¬†Hij schoof de bal beheerst onder de keeper door. Hij gaf achteraf een hele verklaring voor zijn goal, waarop Wortel zei “als je over die bal maken nog moet nadenken, kun je beter stoppen met voetbal”.

Wortel kreeg zelf nog een mooie pass, maar met z’n chocaladebeen kon hij onvoldoende kracht zetten, ook ging de bal naast.
 
Helaas moest ik vanaf de bank toezien, hoe Mup tijdens zijn befaamde acties werd opgejaagd. Hij speelde terug op Dirk, die de bal niet goed verwerkte. Pardoes in de voeten van de aanvallers van De Postkamer, die wel raad wisten met dit buitenkansje. Vanaf dat moment waren de rollen omgedraaid en ging De Postkamer op zoek naar winst. Covebo was ietwat bang, onrustig en zoekende qua opstelling. Nieuwkomer Job was ingevallen en moest zeker ook wennen, maar de laatste avond zal hij er staan. Daar ben ik op zeker van.

Zoals gezegd kreeg De Postkamer de kansen, ook uit vrije ballen, omdat enkele Coveboianen (zonder dat er gras in de buurt was) met name tegenstander vd Lagemaat onderuit haalden. Vullis zou zelfs geel krijgen, maar gelukkig wisselde hij zichzelf voordat de scheids de kaart had gevonden. In de laatste minuut kreeg Postkamer twee corners. Uit de laatste werd gescoord, nadat de bal precies tussen Job en Hip werd ingespeeld. De bal werd ook nog best wel aardig ingeschoten, 1-2.

Ondanks de laatste regels van dit verslag was een gelijkspel een eerlijke uitslag geweest volgens beide teams. “Lastig ploegie” zei Lagemaat nog.

Een uur later konden we opnieuw beginnen. Tegenstander was Scheidsrechter Tijd. Ook al een nieuwe naam voor een team dat jaren onder de naam Schaap & Van Dijk uitkwam.
Drie punten waren vereist voor het nog kunnen waarmaken van de hoge ambities, verlies zou de finaleavond nu al achter de mist laten verdwijnen. Het werd een …brilstand. En dus ook niet echt bevredigend.

Beide teams konden deze wedstrijd winnen al kreeg Covevo de meeste kansen, zeker de eerste paar minuten. D.J., Hip, Wortel en Vullis. Ook het tweede deel (met Mup en Vullis voor Hip en D.J.) speelde Covebo goed. Wortel zou gaan scoren, al kon één iemand dat nog net voorkomen: onze eigen Vullis stond in de weg.

De laatste 5 minuten konden beide ploegen winnen. Japio, de man na afloop zonder zweetdruppels, beweerde dat dit zo was omdat hij er toen niet instond.¬† Onze scheidsrechter zonder tijd, vader van Job, supporter van Eemdijk 8, dus Piet, zei ook “degene die 1-0 maakte, zou de wedstrijd winnen”. Helaas gold dat niet voor ons, al kreeg Hip in de laatste seconden nog een mogelijkheid. Met links kon hij onvoldoende afdrukken.¬† Eindstand 0-0.
 
Het bier smaakte goed, en het werd er niet ongezelliger op. We hadden lekker gebald, al had Vullis meer oog voor andere ballen. Als tijdelijke overbuurvrouw zie ik deze laatste tijd elke dag Nagel :P¬† Voor de rest is het ook nog een week wachten voordat we weer mogen. En wel drie keer te verstaan, tegen Wanna-have, de Visrokers en de Schuelerboys. “Nog nooit van verloren,” zou Mouse zeggen, maar ja die was er niet bij. (succes en alvast een goeie vakantie Henk!)

Geef een reactie