BFV Toernooi 2011 Speelronde 1

Met een heerlijke spierpijn en een brandplek op mijn elleboog (tja, niets gewend in de zaal) kijk ik terug naar de eerste speelronde van FC RidíCULO op het BFV Toernooi 2011 gisteravond. Met een minimale voorbereiding en zelfs nog enkele uren voor de aanvang een grote onzekerheid over de aanwezigheid van enkele spelers trof RidíCULO gisteravond twee teams: Clean Machine en Lazio Coma. >>
 

Om 22:00 uur ving de eerste wedstrijd aan tegen Clean Machine. Dit zou niet makkelijk worden. Zonder enige wissels op de bank en door het ontbreken van een warming-up of enige training liep dit uit op een nederlaag. Het zat er natuurlijk dik in, maar FC RidíCULO is een team dat vecht. Met voormalig keeper Hip aan de vlag en Nevers die zijn plek heeft overgenomen op doel, was het aanpoten geblazen. In eerste instantie zou WB op doel gaan, maar plots besefte Nevers dat een kwartier lang knallen in de zaal wel eens een oorzaak zou kunnen worden van hyperventilatie en bloedhoesten in spe.

FC Rid√≠CULO wist het nog een redelijke tijd vol te houden om de ‘nul’ te houden, maar een doelpunt zat letterlijk in een klein hoekje. Een afstandschot, een passeeractie op Nevers en op het laatst een passeeractie op WB zorgde voor een 3-0 nederlaag tegen deze technische mannen. Helaas. Toch nog enkele complimenten ontvangen over het spel, wat na een jaar zaalvoetbalrust nog steeds behoorlijk oogde.

Gelukkig zat er tussen de eerste en tweede wedstrijd nog een halfuur pauze. Dit was nodig om bij te komen van een kwartier lang blazen, zuchten, puffen, rennen, trappen, go-go-gadgetleg schreeuwen en gefocust blijven. Na dit halfuurtje was het Lazio Coma die om 22:45 uur samen met RidíCULO deze eerste BFV Toernooi avond mocht sluiten.

Lazio Coma is een team met allemaal behoorlijke jonkies. Zelfs zo jong, dat ze zich nog douchen met boxer, omdat ze denken dat ze de enige op deze aardkloot zijn met een ‘jongeheer’. Ondanks het feit dat deze mannen nog in de Bj√∂rn Borg-fase zitten, omdat dit gewoon cool is, speelden ze wel een behoorlijk potje voetbal. Ze kunnen wel een balletje trappen.

Achteraf gezien hebben ze maar één kans gehad, omdat FC RidíCULO stond te verdedigen als een huis, maar dat terzijde. RidíCULO kreeg hier namelijk de grootste kansen. WB kreeg recht voor de keeper een prachtige pass van MJ. Omdat het allemaal in een flits van een seconde gebeurde, en de keeper al voor de bal lag, schoot WB door een puntertje tegen de keeper.
Ook de altijd rustige Patrick kreeg twee 100% kansen. Waar hij eerst rechts de keeper benaderde en niet de bal achter de beste jongen kreeg, zo probeerde hij het na een prachtige steekpass ook nog eens via de linkerkant. Hier zat de keeper uitstekend bij. Patrick kreeg de bal niet over de duikende keeper en schoot tegen de handen. De bal was nog niet klem, maar stuiterde te dicht bij de keeper om hier een rebound uit te halen. De stand bleef 0-0, ook door uitstekend verdedigen van Booka, die met zijn uitschuivende benen vaak de bal nipt voor de aanvaller weg kon tikken, waardoor zijn knie vaak een interactie had met de harde ondergrond…

De scheids floot af. FC Rid√≠CULO had zijn eerste punt binnen, hoewel hier meer in zat. Helaas, aangezien dit misschien wel het enige team in de poule is waar punten gepakt kon worden. Volgende week hopen we toch nog wel wat wisselspelers te begroeten, aangezien we dan drie wedstrijden moeten spelen. Vuck, Hartog Beton en Die Mannschaft. Dat wordt dus weer een zware avond…

Geef een reactie