Oefenwedstrijd Eemdijk 8 – Eemdijk 9 (15-0)

Gisteravond hebben we kennis gemaakt met V.V. Eemdijk’s nieuwste aanwinst, Eemdijk 9. Een team met jonkies, waar een deel wel en een deel niet een voetbalverleden heeft. Eigenlijk net als Eemdijk 8 bij haar oprichting in 2007. Waar Eemdijk 8 in haar eerste wedstrijd finaal onderuit werd gehaald tegen het 4e van toentertijd, zo kreeg Eemdijk 9 gister ook klop van de kampioen van de 6e klasse reserve 612 van 2010/2011. Jawel, Eemdijk 8 wist met ruime zege te winnen van Eemdijk 9. >>
Ā 
Het vriendschappelijk partijtje tussen het 8e en het 9e ving aan om 19:45 uur. Het weer was goed, droog en niet koud, waardoor het vliegjes happen geblazen was. Eemdijk 8 had voor het eerst sinds tijden op woensdagavond weer een grote opkomst en zelfs meestervlagger Maarten maakte zijn debuut in deze match. Waar hij het zo nu en dan nog moeilijk kreeg door een plaagactie van keeper Dirk, zo wist Maarten zichzelf elke keer weer uit de moeilijke situaties te redden, waarvoor mijn complimenten.

Waar we aan het begin van d wedstrijd redelijke verwachtingen hadden van deze nieuwe jongens, zo werd al gauw duidelijk dat Eemdijk 8 de overhand zou hebben deze hele wedstrijd. Misschien een beetje te vergelijken met Barcelona vs. IJsselmeervogels, of iets dergelijks. Al in het begin van de wedstrijd bleek dat iedereen die het Achtste een warm hart toedroeg wel voorin mee wilde draaien om een puntje mee te pikken. Er werd redelijk aanvallend gespeeld, zelfs laatste man Mup speelde voorin. Zo wist hij ook het eerste doelpunt te maken middels een halve sliding. 1-0.

Niet veel later kreeg Eemdijk 9 de kracht van Vullis’ hoofd voor haar kiezen. Tot tweemaal toe wist Vullis met zijn hoofd te scoren vanuit een hoekschop en tekende zo al snel de 2-0 en de 3-0 op het scorebord.

Het voetbal van Eemdijk 9 was te vergelijken met ons eigen spel 4 jaar geleden. Nog niet iedereen heeft zijn plekje gevonden op het veld. Af en toe is er nog een volledige chaos, en zijn de heren in duels nog niet fysiek op hun top, waardoor balverlies vaak voorkwam. Daarentegen bleven de mannen voetballen en bleven ze vrolijk.

AzAri drukte, evenals Japio en Puk, zijn stempel op de wedstrijd en toen werd het allemaal wat wazig, aangezien de doelpunten bleven vallen. Ook zelfs bijna voor het Negende. Maar alvorens het zover kwam, kreeg Eemdijk 8 nog een penalty mee. Wat hieruit volgde was misschien wel het hoogtepunt van deze hele wedstrijd. Vanaf het keepergebied kwam keeper Dirk aangesprint om de penalty voor zijn rekening te nemen. Vol trots nam hij plaats achter de bal. Langs de lijn stond ik daar, met in mijn onderbuik het gevoel dat deze bal niet over de doellijn zou geraken. Mijn onderbuikgevoel liet mij niet in de steek, want Dirk trapte de bal slap in de linkerhoek (rechts voor de keeper van Eemdijk 9). De keeper dook en tikte de bal van de lijn. Een tweede poging volgde niet, aangezien de keeper de bal klem pakte. Overal klonk gejuich en gelach. Zelfs vanuit het Eemdijk 8 vak. Dirk zette de sprint terug in, maar zag plots op de middenlijn de bal langs hem heen vliegen richting een van de spitsen van het Negende. Zo’n drie man van Eemdijk 8 zette de achtervolging in om de aanvaller te stoppen, maar dit moest en zou een doelpunt worden. Dit kon niet meer mis gaan voor de beste jongen… zou je denken. Hij sprintte richting het lege doel, maar wist verbazingwekkend genoeg naast te schieten. Daar kwam Dirk goed weg en wist Eemdijk 8 de nul te houden.

Ook na de rust had Eemdijk 8 de overhand op het veld. Nergens werd wat weggegeven, hoewel er zo hier en daar wel risicovol gespeeld werd. Zo vielen er nog een aantal doelpunten door o.a. WB, Vullis, Japio, FloepĀ enĀ MupĀ en waren zo hier en daar nog mooie acties te bespeuren in het veld. De bal in een actie terugleggen op de 16 door Vullis, waaruit WB een doelpunt kon maken. Een prachtige pass van HipĀ over de breedte van het veld op Japio, die de actie kon verzilveren. Er was veel ruimte, waardoor er vele acties gemaakt konden worden.

De uiteindelijke stand was 15-0 en dit werd zeer bescheiden gevierd met een biertje. Op naar 21 mei 2011 waar Eemdijk 8 in haar laatste wedstrijd van dit seizoen voor de eer gaat spelen tegen De Meern 7.

Geef een reactie