Eemdijk 8 – KVVA 2 (2-1)

Aangezien ik tot aan mijn nek in de poepluiers zit, het gezinsleven veel tijd opslokt, en daarbij ook nog eens minstens 8 uur per dag de baas moet plezieren (a-seksueel!), heb ik ietwat te weinig tijd gehad om een verslag te maken. Coach, trainer, talkshowhost en ambtenaar in functie Hip heeft de stoute schoenen aangetrokken en Potjekak hierbij ondersteund, door zijn visie van de wedstrijd afgelopen zaterdag aan het licht te brengen onder de ware en trouwe Eemdijk 8 supporters en medespelers. Het verslag is kort, maar oh zo krachtig. Afgelopen zaterdag was het namelijk zover: Eemdijk 8 mocht zich nu officieel, dus niet officieus meer, kampioen noemen. Het woord wat maanden lang niet gezegd, genoemd, uitgebeeld, of geschreven mocht worden. Eemdijk 8 is kampioen van de 6e klasse reserve 612, na 4 jaar vechten, aankopen en de spirit te behouden in het team! Hip’s lichtje over de wedstrijd tegen KVVA 2 afgelopen zaterdag, inclusief enkele foto’s… >>

Op een zonovergoten sportpark De Vinken trad Eemdijk 8 aan tegen het team dat kampioen had kunnen worden, als het ook zo goed speelde vanaf het begin van het seizoen. KVVA 2, ook wel Jong KVVA genoemd, heeft namelijk thuis gewonnen van zowel Huizen 8, De Meern 7 als Eemdijk 8. Maar blijkbaar zijn de mannen uit niet zo sterk, iets wat Huizen moet herkennen als ze dit leest.

 

Enfin, het was warm en dat was te zien. Bidons langs de lijn en vooraf al een drinkpauze ingelast. Tot de eerste drinkpauze gebeurde er weinig. KVVA liet de bal rond gaan en Eemdijk wachtte op een kans. Vullis, de laatste weken niet echt in vorm na het behalen van zijn doelstelling (de 30 goals = 2 kratten bier), had ruzie met de bal. De rest had niet veel zin om te zweten in deze 27 graden. Na de drinkpauze kreeg Eemdijk 8 een corner. D.J. plaatste de bal in de zestien en Booka hoefde er alleen maar tegen aan te lopen, 1-0. Net voor rust kreeg KVVA een goede kans, echter er werd voor langs geschoten.

 

De rust brak aan, thee vond geen aftrek, dus aan de ranja. De tweede helft was 10 minuten oud, toen na een goede aanval Japio de 2-0 maakte. Eemdijk gooide de boel op slot, want nu was de laatste twijfel weg voor het offici√ęle kampioenschap. Plus de ervaring van de eerste wedstrijd, waar deze voorsprong werd weggegeven. De verdediging stond solide, alleen net voor tijd kon de nr.7 tegen scoren. Het was te kort om nog de gelijkmaker te produceren en zo kon Eemdijk 8 het feestje van vier weken geleden nog¬†eens dunnetjes over doen. Dunnetjes :-)

{gallery}Eemdijk8/Kampioen2011/110507{/gallery}

Geef een reactie