Derby der derbies: IJsselmeervogels – Spakenburg 2011

Al tientallen jaren heerst er een rivaliteit tussen de twee amateur voetbalclubs uit Bunschoten-Spakenburg. IJsselmeervogels en Spakenburg. De rooien en de blauwen. Elk jaar is het weer een genot om deze derby der derbies te bekijken op sportpark De Westmaat. Meer dan 8.000 supporters uit heel Nederland worden verwacht bij dit altijd gezellige evenement, met de beste sfeeracties van Nederland, van zowel de rooien als de blauwen. Ook deze zaterdag staat er weer een wedstrijd op het spel. Deze keer aan de rooie kant van de Westmaat, bij IJsselmeervogels. Een derby tussen de nummer 1 uit de topklasse (Spakenburg, red.) en de nummer 2 van deze spannende topklasse (IJsselmeervogels, red.). Met 1 puntje verschil, en al lopend tegen het einde van de competitie kan deze amateurstrijd morgen beslist worden. De winnaar van de derby van morgen, zaterdag 16 april 2011, mag zich al officieus kampioen noemen, aangezien ze deze verdiende eerste plek niet meer op zullen geven. Ook dit jaar wordt er veel volk verwacht, aangezien er (zo wordt gezegd) geen kaarten meer beschikbaar zijn, en de rode zijde van de Westmaat al helemaal uitverkocht is. We gaan het morgen zien, zij het niet in real life tussen de supporters, dan wel op tv! RTV Utrecht heeft haar voorbeschouwing al klaar.

Na-het-weekend-update: Als echte blauwe viel de nederlaag voor me clubbie rauw op me dak. 1-0 een zondagschot van IJsselmeervogels met als gevolg een verschrikkelijke blunder van keeper Taberima. De 1-1 was een prachtige steekpass van Spakenburg, welke koel langs de keeper van IJsselmeervogels werd geschoten. 2-1 een penalty voor IJsselmeervogels… Cadeautje wat niet had gehoeven, aangezien de bal over de lijn zou rollen. De 3-1, prachtige pass en goed gekopt van VVIJV en slecht verdedigd van SVS. 3-2… Tja, de hoop kroop weer waar het niet kon kruipen. Dood gemaakt met een blije mus :-)

Geef een reactie