CJVV 10 – Eemdijk 8 (1-5)

Na twee weken rust mocht Eemdijk 8 weer in vol ornaat aantreden op de groene velden. Na een zure nederlaag tegen Jong KVVA (of moet ik zeggen ‘tegen onszelf’?) was het vandaag de beurt aan een rematch tegen de mannen uit Amersfoort. Het team waar Eemdijk 8 aan het begin van dit seizoen met een ruime 11-1 van gewonnen had, CJVV 10. In het verleden behaalde resultaten bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst, dus moesten we maar afgaan op ons eigen spelletje. En dat pakte goed uit. En dat op zo’n prachtige dag. >>
 
Een prachtige dag was het zeker. Overheerlijk zonnetje, zacht windje en een temperatuurtje van boven de 10 graden. Heerlijk weer om een balletje te trappen. Eemdijk 8 mocht aantreden tegen en bij CJVV 10 in Amersfoort.  

Aangekomen op het sportpark van CJVV waren er enkele opvallende verschijningen. Ten eerste, een vrouwenteam voetbalde op dat moment. Ten tweede, een vrouwenteam stond te wachten om op een gegeven moment te beginnen met voetballen. Was dit onze geluksdag? Een opeenstapeling van de mooie dingen des levens.

 

Maar na al dat filosofische geneuzel was het uiteindelijk tijd om te knallen. Rond 13:45 uur zou de wedstrijd aanvangen. CJVV miste in eerste instantie een grensrechter, waardoor Nevers zich op mocht offeren, echter was dit van korte duur. De wedstrijdfluit klonk.

 

Het eerste kwartier was het al duidelijk dat Eemdijk 8 de 3 punten mee naar huis ging nemen. Eemdijk 8 speelde rustiger, maar wist wel druk te zetten op de verdediging van CJVV. CJVV daarentegen was wel het team met de eerste kans. Nergens echt gevaarlijk, aangezien Mouse er goed op zat, maar daar kwam Eemdijk misschien wel goed weg. De minuten daarna keerde het tij.

 

Eemdijk 8 kreeg een vrije bal net iets voor het puntje van het strafschopgebied aan de linkerkant. Mup nam plaats achter de bal, aangezien Hip met een blessure langs de kant stond, om het positiespel in goede banen te leiden. Eemdijk 8 had nog geen kans gehad, of daar was de allereerstem die gelijk verzilverd werd. Mup draaide de bal voor het doel langs en liet zo de bal achter de verdediging vallen, bij de tweede paal. Gerrit Vullis, topscoorder van V.V. Eemdijk en (misschien wel) van de volledige zesde klasse zag zijn kans schoon. Alsof hij precies weet waar hij moet staan, zo wist hij ook hier de bal precies op de voeten te krijgen. Een intikkertje misschien, maar je moet er maar staan. Vullis tekende zo de 0-1 op het scorebord.

 

De mannen van CJVV 10 waren nog niet bekomen van de schrik, of daar stond de volgende goal voor de deur. Wederom uit een dood speelmoment. Japio mocht aan de linkerkant een hoekschop nemen. De bal vloog over de gehele verdediging heen, wederom naar de tweede paal, waar (je raadt het al) Vullis stond om de bal snoeihard over de lijn te koppen in de korte hoek. Een moeilijke bal voor iedereen, maar voor Vullis bijna kinderspel. 0-2!

 

De stormloop op het doel van CJVV zakte wat in, waardoor er aan de zijde van CJVV weer enkele kansjes ten tonele verschenen. De bal raakt in de kluts in het keepergebied van de groene keeper Dirk. Het stuitert over enkele voeten heen, maar niemand krijgt de bal weg. Minitank bORt, die er in die 20 minuten al 10 kilometer sprint op had zitten, weet uiteindelijk de bal een ram te geven. De bal belandt echter precies tegen de arm van Mouse, die netjes zijn armen langs zijn lichaam hield en dit dus allesbehalve opzettelijk deed (het zou zelfs voordeliger voor CJVV uitpakken). Alles wat geel-zwart een warm hart toedracht, appelleert en de scheids geeft een penalty. Deze wordt netjes ingeschoten, wat de stand terugbrengt naar 1-2.

 

Geen paniek nog, maar wel eventjes een slag in het gezicht. Tevens was dit een stomp tussen de ogen van Mouse, aangezien hij vanaf dat moment zijn scherpte verloor.

 

Eemdijk 8 heeft niet veel later ook recht op een penalty. Bij een hoekschop wordt Mup naar de grond gewerkt en in de rebound, wanneer Wortel de bal links van de paal binnen wil koppen, gaat een CJVV speler onbesuisd en zeer ongecontroleerd hoog met zijn voeten het duel aan, en trapt zo een ‘Bindi’ tussen de ogen van Wortel. Het bloed glijdt langs de neus naar beneden, en Wortel wisselt zijn persoon voor Puk. Japio zakt wat naar het middenveld.

 

Even ontdaan van deze ‘lompe’ actie gaat het spel weer voort, en zo mist CJVV plots de kan op de gelijkmaker. De aanvaller is Mouse voorbij, en Mup staat er helaas niet als back-up, waardoor de beste jongen kan oplopen naar Dirk. Dirk verkleint zijn doelgebied door uit te komen. De aanvaller schiet de bal over Dirk, richting het doel. De bal heeft  echter ietwat teveel effect, waardoor deze tegen de paal kaatst en voor het doel lang rolt. Dirk onderschepte hier de bal, om een rebound te voorkomen, en Eemdijk 8 was even wakker geschud. De Groene Trein ging weer wat scherper spelen.

 

Hoewel CJVV zo hier en daar een kansje kreeg, wat eigenlijk al een gelijkmaker had kunnen zijn, vreesde ik nergens echt voor puntverlies. In tegendeel zelfs. Eemdijk 8 kreeg een penalty mee, wat overigens niet onterecht was. Vullis wist aan de linkerkant, op randje strafschopgebied, het duel op te zoeken en werd hier gevloerd. De scheidsrechter wees naar de stip. Keeper Dirk schreeuwde nog dat hij de penalty zou nemen, maar uiteindelijk nam Man of the Match Japio plaats achter de bal en verzilverde zo de penalty. 1-3. Waar hij in de voorhoede erg gedreven was om te scoren, zo was Japio in de achterhoede ook een redder in nood, waardoor hij de MOTM-status verdiende.

 

Aan de rechterkant viel in de laatste 10 minuten van de eerste helft de Bulletcatcher van Eemdijk geblesseerd uit, nadat hij tot tweemaal toe een pijnlijke ervaring opdeed met zijn wijsvinger en hij het wel even welletjes vond. Booka schoof door naar de rechtshalf positie en H.W.D. zorgde ervoor  dat de rust wederkeerde aan de rechterkant.

 

De eerste helft was gespeeld. 1-3 was de ruststand. Een bakkie thee, een bakkie ranja, en een lekker zonnetje om fris en fruitig aan de tweede helft te beginnen. Deze tweede helft was opmerkelijk. Niet zozeer qua voetballende acties, maar meer om de onnodige felheid van sommige spelers. Zowel eentje aan de kant van Eemdijk, als enkelen aan de kant van CJVV.

 

De tweede helft ving aan om 14:50 uur. Consolideren was het nieuwe woord van de middag. Daar waar we tegen Jong KVVA een marge van twee punten weggaven, ging Eemdijk 8 nu consolideren. De pot dicht gooien en op karakter de duels aangaan en winnen, om zo acties te genereren. Wortel als defensieve middenvelder en Japio die de aanval ondersteunt. Voetballend ging het wat beter, maar grote kansen bleven uit.

 

Daarom weer een wissel in de voorhoede. De achterhoede kon mee gaan voetballen, maar het leek even of de mensen op het middenveld werden overgeslagen. Puk was ‘moegestreden’, zette dikwijls zijn loopactie te laat in, waardoor Eemdijk 8 balverlies leed. Zo was Puk ook te laat bij een oploopactie van CJVV en deelde zo z’n gebruikelijke “Butcher” beuk uit, een seconde te laat, waardoor hij een terechte gele kaart opliep. Tijd om Vullis weer in het spel te brengen. Dit pakte goed uit.

 

Vullis stond nog geen 20 seconden in het veld, of hij mocht zijn eerste actie van deze invalbeurt al op zijn naam zetten en tevens verzilveren. Aan de linkerkant tegen de achterlijn wist Longshanks Vullis met zijn acht spinnenpoten door enkele verdedigers heen te breken, de bal aan zijn voeten behoudend. Minitank bORt schreeuwde zijn longen uit zijn lijf, om zo maar een enkele pass van Vullis te ontvangen, maar een speler van CJVV vond het nodig om middels een sliding de pass te onderscheppen en zelf maar een Darren actie te maken. Zo tikte hij de 1-4 op het scorebord. Hoewel Darren, ook wel D.J. genoemd, zijn heil zoekt in het oh zo prachtige West-Amerika, was hij die middag toch nog een beetje bij zijn team. 1-4.

 

CJVV wist deze helft één echte kans te krijgen, maar schoot deze diagonaal tegen de handen van Dirk, die middels een kattenreflex zeer goed uit de verf kwam en zo nog een doelpunt verijdelde. Voor de rest stond de verdediging zijn mannetje, onder leiding van Mup, met naast hem WB en Nevers (die op den duur CJVV nog een prachtige assist gaf).

 

De druk werd groter en de frustratie groeide bij CJVV. Dit resulteerde 10 minuten later in een directe rode kaart, de tweede rode kaart in deze wedstrijd (de eerste was een tweede gele door praten). Japio, die elke wedstrijd wel een paar goede trappen op zijn enkels, schenen en zelfs bovenbenen krijgt, weet altijd wel zijn actie voort te zetten. Deze overtreding was dusdanig smerig van achter middels een sliding, dat zelfs Japio neerging. De gefrustreerde veroorzaker kon gelijk het veld verlaten, en zo speelde CJVV plots met 9 man.

 

Wortel nam plaats achter de bal, welke op randje 16 lag. Een 5-mans muur was gevormd, waardoor het zicht op het doel werd belemmerd. Dankzij de gouden tip van het gewisselde “zeikwijf” langs de kant (aldus coach Hip’s verwoordingen), Mouse, die Wortel erop wees, kon Japio zijn tweede maken ;-) In plaats van dwars door of  over de muur te schieten, legde Wortel de bal breed langs de muur, waar Japio als een ninja stond opgedekt. Hij had alle tijd voor de keeper en trapte weer als een raket de bal langs de keeper in het doel. 1-5!

 

Een paar heerlijke zonnestralen later werd er afgefloten.. slechte pot voetbal, maar dankzij 6 spelhervattingen toch een tevreden score, 1-5…

Nog dank aan Hip voor enkele feiten in dit verslag.

Geef een reactie