FTD Stopt! Alternatieven?

Er zijn mensen die geen flauw idee hebben van wat FTD nou eigenlijk is. Voor de fervente downloaders onder ons is het een bekend begrip. FTD is een prachtig programma, waar heel Nederland elkaar kan ‘aanwijzen’ waar bepaalde films, spellen, applicaties, boeken, etc, staan in de Nieuwsgroepen. Echter kreeg ik het bedroevende bericht dat Brein, je weet wel, de zaak heeft gewonnen tegen FTD. Dat betekent dus dat FTD vanaf 1 maart a.s. haar deuren mag sluiten. Waar moeten die honderden duizenden mensen dan heen om iets te vinden tussen die duizenden Nieuwsgroepen? Iemand een idee? Potjekak heeft een paar mogelijkheden op een rijtje gezet… mits ze nog niet gesloten zijn door Brein! Tevens een link naar een handleiding geplaatst voor Spotnet. >>
 
De volgende mededeling kregen alle gebruikers:

Zoals velen wellicht via de media hebben vernomen, heeft de rechter uitspraak gedaan in de bodemprocedure die FTD tegen stichting BREIN had aanspannen. De rechter geeft FTD gelijk op veel punten waarvan de belangrijkste is dat downloaden mag in Nederland. Ook het aanbieden van een ’tvgids voor usenet’ mag van de rechter. Daarentegen vindt de rechtbank dat FTD toch onrechtmatig bezig is, doordat zij een rol speelt in het makkelijker vindbaar maken van bestanden op usenet, wat het uploaden zou stimuleren. En dat mag niet van de Nederlandse wet.

Enigszins bijgekomen van de teleurstelling over deze uitspraak heeft FTD dit weekend gebruikt om alle mogelijkheden en strategieen te bedenken welke zouden kunnen helpen in het voortbestaan van FTD. Vanochtend nog zijn we druk in de weer geweest en hebben verschillende mensen met specialistische vakgebieden gesproken. Inmiddels is de balans opgemaakt.

Helaas zien we geen andere mogelijkheden meer om FTD te behouden en leggen ons neer bij het vonnis. Het vonnis stelt dat we binnen een maand op zwart moeten, ongeacht een eventueel hoger beroep. Hiermee is de basis van het behoud van FTD onderuit gehaald, aangezien we zelfs bij een eventuele winst in hoger beroep (wat ruim een jaar kan duren) de FTD community uit elkaar gevallen zou zijn. Opties voor hosting in het buitenland vervallen ook, aangezien het vonnis specifiek op FTD van toepassing is, onafhankelijk van waar FTD gehost wordt.

FTD zal beschikbaar blijven tot 1 maart, waarna haar deuren voorgoed gesloten zullen worden.

Check de volgende alternatieven!

1) De videotheek bij jou om de hoek
2) Spot-Net. Een goed (maar niet beter) alternatief voor FTD. Handleiding!
3) Just 4 Fun forum
4) Usenet2day forum
5) Gollumsworld forum
6) Forté Agent. Oud maar vertrouwd.
7) NewsShark
8) NZB Matrix forum

Uiteraard ook websites die shit aanbieden in de vorm van NZB of Torrent, of gewoon Hyperlinks.
1) SceneSource
2) Scene Releases
3) Releaselog (toch wel de bekendste en betrouwbaarste!)

Jullie nog alternatieven???

Geef een reactie