Eemdijk 8 – VIOD 3 (6-0)

Waar Eemdijk 8 in september van 2010 de koeien van het veld in Tienhoven mocht verwijderen, zo mochten afgelopen zaterdag de mannen uit Tienhoven de koeien van ons veld verjagen. Veld 3 was het veld waar de match van die middag tussen Eemdijk 8 en VIOD 3 op gespeeld werd. Meer zand en modder dan gras, maar zoiets veroorzaken we zelf met de training. “Ach, zoiets went wel”, zou je kunnen zeggen. Maar als je frequent elke dag een deegroller in je poepgaatje drukt, went dat op den duur ook wel. Het is dus nog steeds geen reden om hier goed op te kunnen ballen. Maar gelukkig heeft de tegenstander hier ook last van… >>
 

Rond 12:30 uur klonk het fluitsignaal. Een verschrikkelijk harde wind blies over het veld, en zou wel eens in het nadeel van Eemdijk 8 kunnen werken. Cees, de man van de wedstrijden van V.V. Eemdijk, wist al enkele wijze woorden uit te kramen voordat de eerste bal werd getrapt. “Kies bij de ‘toss’ de eerste helft voor wind tegen, houd vervolgens de nul vast en wals in de tweede helft met de wind in de rug over de tegenstander heen”. Een zeer wijs man! Hij zou lootjesverkoper moeten worden…

 

Zo gezegd, zo gedaan. Eemdijk 8 heeft de eerste helft de wind tegen. Dit is overigens goed te merken bij de passes. Vele passes lijken in eerste instantie precies op maat te zijn (tja, dat mag ook wel na 3,5 jaar trainen), maar vervolgens blijven ze stil hangen in de lucht en wordt er een boemerangeffect gecreëerd. Zo ging het deze eerste helft redelijk vaak. Dit was even behelpen, maar ging in de loop van de eerste helft al wat beter.

 

Redelijk snel in deze eerste helft wist de boomlange spits Gerrit “Vullis” Eemdijk 8 al op voorsprong te zetten. Het keepergebied was bezaaid met oranje-zwarte verdedigers en een handjevol groenen. Japio gaf een prachtige steekpass door de verdedigers heen, en werd daar opgepikt door Vullis. Vullis tikte de bal netjes langs de keeper en wist zo de openingstreffer te maken voor zijn clubje. 1-0.

 

Deze eerste helft werd het nergens echt spannend meer. Eén enkele keer wist een aanvaller van VIOD oog in oog te komen met keeper Dirk, maar de katachtige reflexen van Dirk wist de actie van de aanvaller te breken en stopte de bal met zijn voeten. WB was ter plaatse en werkte de bal weg. Deze eerste helft heeft Dirk weinig te doen gehad. De verdediging stond, hoewel zo hier en daar nog twijfels waren over de rol van de voorstopper… Of moet ik zeggen ‘voorinstopper’? Deze plek werd zo hier en daar opgevuld door middenvelder Wortel. Laatste man Mup wist de blokkade te zetten met zijn medeverdedigers Floep en Mouse.

 

Op de flanken stonden deze eerste helft WB en Bort, die zo hier en daar een goede voorzet in probeerde te zetten, maar door het herfstwindje òf net te hard ging, òf juist net te zacht. Hierdoor kon Eemdijk’s voorhoede niet 100% anticiperen op de acties.

 

Ook de vrije ballen waren door de wind niet om over naar huis te schrijven. Te hoog, teveel naast, noem maar op. Hip, de man die bekend staat om zijn vrije ballen (ik weet dat je deze zinsbouw op meerdere manier kan opvatten, maar kom op, die is een voetbalverslag!), ondervond hier helaas ook hinder van.

 

De eerste helft zat erop. Eemdijk 8 besefte dat het maar 1-0 voorstond. Anders dan bij de eerste ontmoeting, waar het met de rust al 0-3 stond voor de Groene Trein. Hier moest dus verandering in komen. Met het windje in de rug zouden we nu uit elke actie voordeel gaan halen.

 

Als een blad van de boom keerde het tij. In positieve zin. De echo van het fluitsignaaltje was nog niet gedoofd, of Japio passeerde met zijn Wondersloffen al enkele verdedigers, waarna hij vervolgens ook de keeper op het verkeerde been zette en het net bolde. Een zeer snelle 2-0 volgde! Even kreeg ik een déjà-vu. De tweede helft van de eerste ontmoeting op 11 september 2010, waar eveneens vlak na de aftrap een voltreffer gemaakt werd door D.J. Japio was nu de gelukkige en tekende hiermee de 2-0 op het scorebord.

 

Mup, de laatste man, zag zo hier en daar een kansje en kwam vervolgens met een hoekschop mee naar voren. Bij de tweede paal zette hij zijn hoofd tegen de bal. Even leek deze over de lijn te verdwijnen, maar maakte een klinker tegen de lat. bORt probeerde in de rebound de bal over de lijn te koppen, maar werd van de lijn gehaald. De bal stuiterde nog voor hem neer, maar ook deze tweede rebound wierp helaas niet zijn vruchten af.

 

Deze tweede helft ging Mouse het middenveld ondersteunen, en vergezelde WB de achterhoede, waar H.W.D. in de plek was gekomen van Floep. Deze tweede helft heeft keeper Dirk eveneens weinig te doen gehad. Eén keer zag hij een bal voorlangs gaan, wat gelijk de grootste kans voor VIOD was. Ook maakte hij van een niet-spannende actie plots een angstaanjagende actie. De bal rolde richting Dirk’s voeten. Even wilde hij een mooie actie maken, maar dat pakte verkeerd uit. De bal stuiterde tegen de aanvaller, waardoor wonder boven wonder de bal weer in de handen van Dirk stuiterde. Een gegil vanuit de voorhoede, met een hoog Mickey Mouse gehalte, wees Dirk erop dit niet meer te doen!

 

Eemdijk 8 daarentegen begon redelijk in vorm te raken. Ondanks het feit dat Wortel zijn gaten-dicht-ren-maatje bORt op de middencirkel miste (bORt mocht het rechtshalf proberen), speelde hij een goede wedstrijd. Helaas kwam hij deze 90 minuten niet tot scoren, maar mocht hij wel een streepje bij zijn naam zetten als het kwam op assists. De 3-0 was namelijk een vooropgezette actie van Wortel, die Japio door een gaatje zag lopen. Wortel hoefde met deze wind de bal bijna niet te raken, en schoot de bal door het gat van de verdediging heen voor Japio uit. Japio zette de sprint in, met een stel hongerige oranje-zwarte coyotes achter hem aan hijgend. Dit weerhield Japio uiteraard niet om zijn wekelijkse keeperpasseer-momentje te pakken. Via de rechterkant zette hij de keeper op het verkeerde been, passeerde de beste man, en tikte toen de 3-0 tegen het net.

 

Bulletcatcher was er ondertussen ingekomen voor bORt (die had zijn wekelijkse 10 kilometer er al op zitten) en Puk kwam er in voor Rikea. Hij zou het verschil wel even maken. Wortel had nog niet eens tijd om na te genieten van zijn vorige assist, of de volgende assist lag op de stapel. Een assist op Puk welteverstaan. Puk, de ‘butcher’ van Eemdijk 8, kwam door de verdediging heen en drukte zo de bal voor de vierde keer deze middag achter de keeper. 4-0!

 

De vijfde goal deze middag was eveneens voor hem. Ongelooflijk maar waar. Hij komt maanden niet trainen en behelst op moment van schrijven samen met Wortel de derde plek in het Eemdijk 8 scoreklassement. De frustratie van VIOD 3 begon te stijgen. Gescheld over en weer, en het voetbal werd wat harder. Tevens leek de lust bij sommige bezoekers ook ver te zoeken, waardoor er flinke gaten vielen in de verdediging.

 

Bulletcatcher liep helemaal vrij op de rechterkant en kon zo met de bal oplopen richting de keeper. Wortel stond op de vijfmeterlijn om de bal op te vangen, maar Bulletcatcher ging zelf. Hij schoot hard richting de eerste paal, maar de keeper tikte de bal naast. Hoekschop. Wortel zette zichzelf achter de bal, Puk stond bij de eerste paal en zag de bal al zijn kant op komen. Bij de eerste paal maakte hij een halve draai, zette zijn voet tegen de bal en tikte zo de bal over de lijn. 5-0!

 

Alsof dat nog niet genoeg was, en Eemdijk 8 behoorlijk aanvallend begon te spelen, was daar de zoveelste verrassing van het spel. WB en H.W.D. stonden als enige nog in de achterhoede… die zich ondertussen ook al had verplaatst richting het middenveld. Mup kreeg op randje zestien de bal toegespeeld. Hij wilde de bal “strepen”. Een loeiharde knal, zodat deze als een raket door het doel zou gaan. Helaas raakte Mup de bal helemaal verkeerd, en trapte hij zo zijn voet een halve meter de grond in. De bal stuiterde diagonaal richting de linkerpaal. Mup baalde en gromde wat, maar zag plots de bal na een stuit of 5 binnenkantpaal over de doellijn gaan. 6-0! Leuke gewaarwording.

 

Dit was tevens de einduitslag. Ondanks een (zo mag het genoemd worden) afslachting en hier en daar wat frustratiemomentjes (neem het de mannen eens kwalijk) was dit een zeer sportieve middag. VIOD 3 wist Eemdijk 8 ook nog succes te wensen in de race om het K-schap, welke deze middag door toedoen van De Meern 7, een stap dichterbij is gekomen, aangezien De Meern op de Wolfskamer in Huizen punten liet liggen tegen de jonge, felle jongens van Huizen 8. Doen jullie mee met het vreugdedansje?

Geef een reactie