SVM 5 – Eemdijk 8 (0-1)

SVM 5 - Eemdijk 8 (0-1)

Eigenlijk hebben we nog wel geluk gehad gisteren. SVM 5 kwam niet tot scoren, waardoor Eemdijk 8 de drie punten mee naar huis mocht nemen. In een zenuwslopende 100 minuten mocht Eemdijk 8 zich de heerser noemen op het sportpark in Maartensdijk. Niet met overtuiging, maar wel met de oh zo belangrijke punten. En dat is toch waar zo’n competitie om draait? >>

Om 14:30 uur ving de wedstrijd aan in Maartensdijk op het sportpark van SVM. Het vijfde team, niet hetzelfde als vorig jaar, mocht aantreden op eigen veld tegen Eemdijk 8. Eemdijk 8 wist vorige week de nummer 2 nog uit te schakelen met een overheersende 6-3 winstpartij, maar kwam deze wedstrijd helaas niet zo ver. Zo maak je de wedstrijd en zo wordt de wedstrijd gemaakt door een ander. Deze wedstrijd was er eentje uit de laatste categorie. Waar De Groene Trein vorige week zeer sterk speelde en elk duel zeer fanatiek aan ging, zo bleef dat deze match een beetje uit. Spaarde de Diekers hun krachten voor de wedstrijd van volgende week (De Meern 7 uit), of kwamen ze gewoon een klein stapje tekort vandaag? Moeilijk te zeggen…

 

De allereerste kans was voor SVM, in de eerste minuut. Een slap schot in de rechterhoek werd gestopt door keeper Dirk, die vandaag weer ijzersterk speelde! Eemdijk 8 werd even wakker geschud. Helaas was het een diepe slaap, aangezien SVM af en toe wel heel erg gevaarlijk werd voor het groene doel.

 

Zo werd de verdediging vandaag, die normaliter als een huis staat, tot halverwege de eerste helft dikwijls gepasseerd. De bal werd òf slecht weggewerkt, òf men werd technisch gepasseerd. De kracht om de geel-blauwen te overredenen was er niet, waardoor deze mannen telkens door wisten te breken.

 

Dirk kon deze eerste helft tot tweemaal toe nog net de voeten bij elkaar en recht vooruit steken om de bal van de lijn te halen, waardoor de stand 0-0 bleef. Tevens een kluts bal in ‘de 16’, die waarschijnlijk door elke groene verdediger wel is aangeraakt. Overal zat net te weinig kracht achter, waardoor deze telkens bij een aanvaller van SVM terechtkwam. De bal wilde maar niet weggewerkt worden, waardoor op den duur Dirk op de proef gesteld werd. Een goede redding volgde, met de voeten, waardoor de bal eindelijk ver buiten het keepergebied getrapt kon worden. Dit waren spannende momenten, waar ik als linkshalf eventjes een drolletje in mijn onderbroek gelaten heb!

 

De grootste kans van de thuisspelers was toch wel na een belabberde inworp. In het veld werd herhaaldelijk geroepen “Schiet op met die inworp! Tempo!”, waardoor deze halsoverkop het veld ingeworpen werd. bORt zou de bal opvangen, echter werd deze met snelheid onderschept, waarop een snelle sprint volgde. Aan de rechterkant kreeg de beste jongen een goede schietkans, over (of langs) Dirk heen. De bal raakte de lat en vervolgens de paal, en stuiterde vervolgens van het doel af, waardoor Eemdijk 8 met de schrik vrij kwam…

 

Dit waren toch wel de grootste kansen van SVM 5. Sowieso van deze eerste helft, maar misschien wel van de hele match.

 

SVM 5 was niet het enige team dat kansen kreeg. Eemdijk 8 kreeg ook zo wat schotkansen, echter zat in een groot deel de 6 koppige verdediging tussen de bal en het doel. Met 4 verdedigers en zo’n 2 middenvelders die mee kwamen verdedigen, was het moeilijk om een gaatje te vinden. Tevens een bijkomend feitje dat de keeper ook niet makkelijk te passeren was. In deze helft wist de beste man een paar keer een goede redding te hebben, wat Eemdijk er van weerhield om te scoren. Een van de beste reddingen was toch wel een stiftbal van Wortel. Wortel zag dat de keeper wat uit zijn doel stond. Hij stiftte de bal over een paar verdedigers, maar de keeper sprong net hoog genoeg om de bal over de lat te kunnen tikken. Het was anders een prachtige goal geweest.

 

Maar deze eerste helft wist Eemdijk 8 wel een graantje mee te pikken op het scorebord. Hip, die de eerste helft wat voorzichtig speelde, gaf de bal mee aan Gerrit Vullis aan de linkerkant. Vullis passeerde hier een paar verdedigers en liep via de linkerkant richting het doel. Hij kreeg vrij baan en zag enkel nog de keeper voor zich. De doelman kwam uit zijn doel en vanaf de penaltystip, waar Japio klaar stond om de bal te kunnen ontvangen, hoorde hij dat hij zelf de actie moest maken. Vullis aarzelde geen moment en schoof zonder pardon de bal onder de benen van de keeper door. Zo tekende hij in deze enerverende eerste helft de zeer belangrijke 0-1 op het scorebord. Dit bleek later de belangrijkste gebeurtenis te zijn geweest in deze wedstrijd.

 

Zo hier en daar probeerde Eemdijk 8 meerdere malen om de bal achter de keeper te krijgen, tussen de palen, echter was dit een “lost cause”. Marty, die de rechtshalf positie wist te bemannen, kreeg zo hier en daar nog vrij baan, maar kon de actie niet maken. In de kleedkamer gaf hij als reactie dat hij zichzelf vandaag langzaam vond. Zelfkennis? Wie weet. Hij kreeg zowel met een kopbal uit een voorzet, alsmede een schot op doel niet de kans om de 0-2 voor de groenen op het scorebord te tekenen. Helaas.

 

De bal wilde verder niet meer in het doel. De ruststand bleef dus 0-1 in het voordeel voor de groenen.

 

De tweede helft begon met weinig veranderingen. D.J. mocht het proberen op de rechtshalf positie en verving Marty. AzAri was halverwege de eerste helft al voor WB in de plaats gekomen en bleef deze helft ook op die positie staan, met Floep achter zich. Vandaag was dit een goede combo, aangezien over links weinig doorgebroken werd.

 

Deze tweede helft begon mijn inziens onder het niveau van Eemdijk 8. Als de nummer 1 van deze competitie, al wekenlang, zou je meer verwachten van zo’n team. Helaas had Eemdijk 8 veel moeite om door te breken en een ruime voorsprong te behalen. Het was SVM die deze tweede helft de overhand had en het spel maakte. De mannen uit Maartensdijk waren gretiger. Het leek of ze meer wilden dan de Diekers. Hoewel dit uiteraard niet zo was, had SVM wel het meeste balbezit het eerste halfuur. Er werd van hun kant meer druk gezet en harder gespeeld. Af en toe leek het Magere Hein te zijn, die met zijn zeis door de groenen heen denderden. Veel getrap, gemaai en geduw van de zijze van SVM. Daarentegen werden deze acties wel veelal bestraft door de uitstekend fluitende scheidsrechter, dus daar was niets op aan te merken. Maar de frustratie bij een aantal geel-blauwen liep hoog op.

 

In tegenstelling tot de eerste helft heeft SVM hier weinig echte kansen gehad. Dirk heeft deze tweede helft nergens echt drastisch in moeten grijpen, of een verschrikkelijke snoekduik hoeven maken richting de bal. Dat wil nog niet zeggen dat er geen dreiging van deze mannen uitkwam. Deze was er duidelijk wel. Enkele hoekschoppen werden nipt naast gekopt, werden net uit de lucht geplukt door Dirk, of vlogen voor het doel langs en schoten iets te ver door. De grootste dreiging kwam uit het feit dat SVM op de lange bal ging spelen. De ballen over de verdediging van Eemdijk 8, sprintje in werking zetten en dan maar hopen dat je eerder bij de bal bent dan de tegenstander. Hip, die deze tweede helft zichzelf weer opgepakt, wist samen met Mup de as onder controle te krijgen, met hulp van de backs H.W.D. en Booka.

 

De 0-1 bleef staan. Ook Eemdijk 8 kreeg de bal niet meer achter de keeper. AzAri had vandaag een goeie dag en mocht zichzelf op de linkshalf positie op de schouders kloppen. Dikwijls mocht hij de bal voor schieten vanaf links, en dan was het aan de voorhoede van Eemdijk om deze actie af te maken. Helaas gingen deze acties vaak in rook op en werd er op het laatste moment niets uit gehaald. Vullis kopte de bal naast, of Japio krijgt de bal aangespeeld op de achterste been, waardoor hij een hakje moet geven. De bal vloog hierdoor voor het doel langs over de achterlijn.

 

Eén keer brak AzAri zelf goed door aan de linkerkant en kwam zo in de buurt van de keeper. Op het moment dat de keeper uit wilde komen, zette AzAri met een luide knal zijn voet tegen de bal. De bal trok een streep, maar raakte de buitenkant van de paal, waardoor het een keeperbal werd. Dit was misschien wel de grootste kans op een extra puntje.

 

D.J. had vandaag wat moeite om de bal onder controle te houden, maar wist zo zijn momenten te hebben. Aan de rechterkant wist hij een speler te passeren en kwam zo in open ruimte. Vullis stond in het strafschopgebied van SVM en vroeg om de bal. Mup was ondertussen tevens opgelopen tot dezelfde hoogte als Vullis, maar stond er beter voor. D.J. gaf de bal hoog voor, op het hoofd van Mup, maar werd net langs de paal gekopt.

 

In de slotminuten werden aan beide kanten weinig nog gepresteerd. Puk kwam er nog in voor Vullis, die een soort van ‘publiekswissel’ kreeg (lees: hij was kapot en werd met de minuut statischer), echter Puk kon ook niets meer uithalen. Hoogtepunten van Puk waren het eerste balcontact, inclusief glijpartij, en het opstootje binnen enkele minuten. Helaas wist Puk ook het verschil niet te brengen.

 

Grappig is het feit dat er deze wedstrijd echt veel glijpartijen waren aan de groene zijde! Zelfs meestervlagger Maarten moest zichzelf in een positiewisseling corrigeren, om niet vol onderuit te gaan.

 

Tot de laatste minuut bleef het spannend, aangezien SVM gretiger werd en veel op de lange bal speelde. Tevens liet de uitstekend fluitende scheidsrechter zo’n 10 minuten lang doorspelen in de blessuretijd, hoewel er absoluut niet zoveel blessures waren. In totaal heeft Eemdijk 8 zo’n 100 minuten gevochten, waar de duels niet zo uit de verf kwamen als de week ervoor. Al met al neemt de Groene Hulk ook vandaag die drie heerlijke punten mee naar sportpark De Vinken, waar het bier rijkelijk vloeide.

 

De scheidsrechter floot de wedstrijd ten einde en de last viel van de schouders. Op naar volgende week, waar we een van de belangrijkste wedstrijden spelen van dit seizoen: uitwedstrijd bij De Meern 7…

PS: ondanks het feit dat er geen MOTM of cijfers meer gemeld worden door de coach, heb ik in de kleedkamer toch nog een aantal namen voorbij horen komen die uitblonken vandaag en zichzelf kapot(ter) vochten voor die punten: bORt, Wortel, AzAri, Japio en Floep.

Geef een reactie