Eemdijk 8 – Bloemenkwartier 3 (2-3)

Eemdijk 8 - Bloemenkwartier 3 (2-3)

Het is moeilijk om een verslag te typen na zo’n wedstrijd. ’t Is niet zo dat we barslecht speelden, en ook de tegenstander speelde niet de sterren van de hemel. Waarschijnlijk was het de samenloop van omstandigheden die dat ene Kwartiertje van de Bloemen Eemdijk de kop in deed drukken. Het is een feit en De Meern 7 heeft er enkele weken geleden ook al mee te kampen gehad. De eerste nederlaag, na een tal van overwinningen, is voor Eemdijk 8 een feit… >>

Op een regenachtige zaterdagmiddag vangt de wedstrijd in eerste instantie al veel te laat aan. Waarom? Er was geen scheidsrechter beschikbaar. Op het moment dat we te horen krijgen dat er wel een scheidsrechter zich geroepen voelt om de wedstrijd van deze middag te fluiten, Eemdijk 8 tegen Bloemenkwartier 3, is het nog een uur wachten op deze beste man, die eerst hiervoor nog een andere wedstrijd fluit. 

De wedstrijd ving dus aan om 13:30 uur in plaats van de aangegeven 12:30 uur. Genoeg tijd om warm te lopen zou je denken. Echter tegen het weer van deze middag kun je bijna niet warm lopen. Met een koude wind en regenbuien om de oren is het rennen en glijden geblazen, om jezelf niet onderkoeld te laten worden.


Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, ging het eigenlijk allemaal van een redelijk leien dakje. Op die ene schotkans na in die eerste 5 minuten, bleef Bloemenkwartier weg van het doel van WB. WB mocht deze middag op doel voor keeper Dirk. Dirk was aan het genieten van een weekendje de hort op. WB viel voor hem in en met een reflex tikte hij de bal van de lijn. Hierna wisten de mannen uit Loosdrecht niet meer door te breken deze eerste helft. Af en toe probeerden ze het nog over de flanken, maar de aanvallen werden dan gestopt door de verdediging van Eemdijk 8. De eerste helft stond de verdediging goed opgesteld, onder leiding van laatste man Hip. Aan de linkerkant had AzAri zo nu en dan moeite met de oplopende snelle aanvaller, maar Hip stond dan waar hij moest staan.

Rechtsback stond de invallende Terminator van Eemdijk 8, Gizmo. Ondanks een selectie van 19 man is Eemdijk 8 toch nog blij met de oproepmogelijkheid van Gizmo. Het fulltime papa-spelen in de weekenden weerhoudt hem er niet altijd van om de selectie van Eemdijk 8 te blijven versterken.


De eerste helft was heel duidelijk van de groene Diekers. Niet dat Eemdijk 8 veel kansen wist af te dwingen, maar sowieso altijd meer dan de bezoekers. Zo nu en dan volgde een afstandschot van Bloemenkwartier, maar deze werd dikwijls geblokkeerd door de achterhoede van Eemdijk 8. Zo wisten middenvelders bORt en Wortel ook zo nu en dan een schotkans te blokkeren door hun lichaam net in de baan van de bal te gooien. Bloemenkwartier moest het deze helft hebben van de schoten op doel, die vaak richting WB gingen. Nergens werden de mannen echt gevaarlijk.


Het eerste doelpunt van deze wedstrijd viel dus ook aan de andere zijde. Mouse, vandaag spelend op de linkshalf positie, kreeg een goeie diepe steekpass richting de cornervlag. Hij zette de sprint in en deed iets wat we nog nooit van de beste jongen hebben gezien. Hij gaf een prachtige hoge voorzet richting het doel. De bal ging zowaar harder dan verwacht. Japio stond goed opgesteld bij de eerste paal en schampte de bal precies goed, zodat de bal van richting veranderde. Deze bal vloog langs de eerste paal en verraste de keeper van Bloemenkwartier. Japio tekende hier, met een prachtig geplaatste pass van Mouse, de 1-0 op het scorebord. De regen bleef nog uit en zo hier en daar leek de zon even door te komen. Deze 1-0 was belangrijk, maar bleek achteraf toch nog tevergeefs…


Na deze belangrijke 1-0 was het enkel nog wachten op de 2-0. Dat gebeurde niet veel later. De eerste helft liep al redelijk ten einde, maar een bal die in de pot belandde zette nog even die extra zekerheid op papier voor Eemdijk 8. In het 5-meter gebied van Bloemenkwartier werd de bal voorgegeven. Japio zette zijn hoofd tegen de bal, maar de keeper stond er ook bij. Japio’s hoofd en de keeper’s handen ging het duel aan, waardoor de bal wegstuiterde (weggestompt?). Gerrit Vullis zag dit gebeuren, was ondertussen al in de loop en zette in een nanoseconde zijn hoofd tegen de bal. Of het nou per ongeluk was, of met opzet, hij wist de bal wel bijna door het net heen te koppen. Vullis tekende hier de 2-0 op het scorebord. Dit voelde goed. Met 2-0 de rust in. In theorie heb je al bijna gewonnen, maar in de praktijk is het nog een hele klus om deze voorsprong te behouden.


De 2-0 was tevens de ruststand. Een warm bakkie thee ging er wel in, aangezien het buiten zeer fris was. Even de lichaampjes opwarmen aan de verwarming in de kleedkamer en dan de tweede helft er weer vol tegenaan. Tenminste, dat was de bedoeling.


De tweede helft ving aan om 14:30 uur. Waarschijnlijk heeft deze ‘opwarming’ niets goeds gebracht, aangezien binnen enkele minuten de stand terug werd gebracht tot 2-1. Hip rende met zijn aanvaller mee, onderschepte de bal bij de cornervlag, kon deze hard naar voren trappen, maar deed dit niet. Hij koos voor de rustige passeer- en opbouwactie. Zo leverde hij de bal in, werd teruggelegd op randje 16, en de man die daar de bal ontving kreeg alle ruimte om te schieten. Er werd namelijk niet, of te laat, op hem in gelopen, waardoor hij een schotkans kreeg. De bal schoot richting de linkerhoek. WB ‘dook’ nog richting de bal, hij raakte het nog aan, maar zag het achter zich verdwijnen. 2-1.


De gelijkmaker volgde binnen enkele minuten. Een van de aanvallers ging het duel aan met de verdediging van Eemdijk 8. De beste man viel, de scheids liet nog doorspelen, maar door de kreet van de Bloemenkwartier-speler kwam hij tot inkeer en kende een penalty toe. Er werd nog gespeculeerd of dit ook wel een echte overtreding was of niet, aangezien de Loosdrechters niet vies zijn van een schwalbe meer of minder (zoals we de eerste helft meerdere malen hebben gezien).
De bal werd op de stip gelegd en de penalty werd genomen. WB dook nog de goede hoek in, maar het schot was te hard. WB raakte de bal nog, maar wist het tij niet te keren. 2-2.


Zo zuur als deze stand binnen enkele minuten kan zijn, zo hebben we ook dikwijls in deze fasen de voorsprong weten te behalen. Eemdijk 8 was dit eerste kwartiertje helemaal van de wijs en voetbalde zeer onrustig. Vele ballen werden te snel ingeleverd, door simpelweg naar voren te knallen. Er ontbrak orde en organisatie. Het eerste kwartier was bijna voorbij en even leek het of Eemdijk 8 weer een beetje bij zinnen was gekomen, tot daar de hoekschop volgde voor Bloemenkwartier. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgelegd. De bal kwam ter hoogte van de tweede paal, waar D.J. de bal weg zou trappen. Hij raakte de bal helemaal verkeerd, deze vloog richting het doel. De bal daalde nog iets, Floepie stond op de lijn om de bal nog weg te koppen, maar zag deze ook veel te hoog gaan. WB stond te ver van de bal vandaan om deze nog van de lijn te tikken. D.J. zag de bui al hangen en toen…

…2-3…

Het bier smaakte in ieder geval wel goed naderhand. Snel vergeten deze match! En dat op Japio’s 30e verjaardag! Geen leuk verjaardagscadeautje!
Alsof dat niet genoeg was, mocht Mup vandaag na deze 2-3 ook weer een keer van zijn fysiotherapeut meevoetballen. Hij viel in voor Marty, speelde lekker mee en zette zich goed in, maar kon ook het tij niet keren. Wat een feestdag voor menig persoon had moeten worden…


Uiteraard had ik vele grapjes klaarstaan voor wat betreft dat Bloemen-kwartiertje, het verloren Zaki, de bal in Japio's Zaki, en natuurlijk Vullis die deze tweede helft wist te verzaaki… Maar dat heeft geen zin.

(schrale troost: gelukkig verliezen we niet net als Feyenoord deze middag tegen PSV met 10-0)…

Cijfers van de Koots. De harde realiteit zullen we maar zeggen:

WB: Glibberige ballen, eigen doelpunt, penalty tegen, verdedigers die niet uitstappen. Conclusie: BALEN! 6
Gijs: Op een voor hem onbekende plek redelijk gespeeld, opbouwend niets gezien, 6
Floep: Als je linksback invalt, behoudt dan die positie, opbouwend te onzeker, 5.8
HIP: Off day, liet zich een paar keer piepelen en speelde veel te veel de lange bal. Geen geluk bij vrije trappen, 5
Azari: Onrustig in alle acties, laatste halfuur last man standing in de verdediging, 5.5
Booka: bracht als invaller niet het gewenste resultaat, loopt nog wel met blessure, 5.5
Mouse: Assist en had als 1 van de weinige hoop op beter resultaat en liet dat ook horen, al is dit niet zijn taak, 6.5
Matty: Veel te lief, had na cijfer/commentaar van vorige week gehoopt op meer, 5.6
Wortel: Liep uiteindelijk niet meer in positie, waardoor middenveld een zwart gat leek te zijn, 5.7
Bort: Van voor naar achter, van links naar rechts: zoals het liedje, uiteindelijk uitgezongen, 6.5
Japio: Moet andere eens laten zien hoe het dan wel moet als hij commentaar heeft, liep zich weer constant vast, 5.5
Darren:  Bergafwaartse wedstrijd, met als dieptepunt een eigen doelpunt, 4.8
Vullis: Scoorde eens met zijn hoofd al moet je niet vragen hoe, is veel te statisch zonder bal en leg eens eerder af, 5.5
Ries: Kon niets brengen als invaller met een 2-3 achterstand, 5.3
Mup: Rentree was niet waar hij op hoopte, maar zag er voor de Koots qua voetballend inzicht hoopvol uit, 6.5 

MOTM: GEEN! 

Reactie Koots:
"Verliezend Koots heeft nooit gelijk, maar mag wel zeggen dat hij van alle spelers eens mag verwachten dat als er iets negatiefs gebeurt, dat vergeten en vergeven wordt en dat alles daarna weer positief opgepakt moet worden. Dus niet meer roepen als een ieder die een verkeerde bal geeft, dat hij gewisseld moet worden!

Leg altijd de verantwoording bij jezelf en probeer andere spelers beter te maken in wat voor opzicht dan ook.


Laat de Groene Trein niet bestaan uit alleen maar losse wagonnetjes, maar als 1 krachtige stoomlocomotief!"

Geef een reactie