Voorbeschouwing Huizen 8 – Eemdijk 8 (16-10-2010)

Image

Het bierviltje vloog weer over de bar heen. “Dit is de opstelling”, zei onze Koots. En warempel er staan gewoon 11 namen in de basis. Een ongeschreven regel meldt dat wie er met de training aanwezig is, het meeste recht heeft op een basisplek. Hoe de Koots nu deze opstelling heeft kunnen maken, is dan ook verrassend. Er waren slechts 10 mensen op de training, waaronder Gijsbert die alleen komt op huurbasis. Echt een wedstrijdvoorbereiding was er dan ook niet. Dit belooft weer wat. >> De taartjes gaan ons opwachten. En alhoewel we 2 jaar geleden Huizen 8 ook als tegenstander hadden en ons meerdere mochten noemen, blijkt dit een ander team te zijn dan die van toen. Deze Huizen 8 was vorig jaar Huizen 9. En heel misschien… heel misschien was dat Huizen 9 de jaren daarvoor Huizen 10. En de echte Eemdijk 8 kenner kent natuurlijk het grote spektakel wedstrijd Huizen 10 – Eemdijk 8 van ons eerste seizoen 3 jaar geleden. Een kleine persoonlijk flashback volgt nu. “Zijn jullie lampioen ofzo?” Het was Jan de Graaf die dit vroeg. Ik die net de muur niet te dichtbij liet komen en balancerend met de andere hand mijn plasvermogen richting het porselein controleerde, keek glazig naar de lange man. De mijn met alcohol doordrenkte keel maakte een schorre kreet wat op een spottend "ha" moest lijken. En direct na deze kreet en de klus geklaard in het porselein, deed ik de wc-deur open. Door deze opening keek ik euforisch naar een feestend en zingend Eemdijk 8 in het midden van de kantine. Ik draaide om naar Jan en beantwoordde zijn vraag trots. “We hebben vandaag triomfantelijk gewonnen met 2-4”.Jan keek bedenkelijk. Maar hij wist dan ook niet dat dit onze allereerste overwinning was van Eemdijk 8 na pak em beet 10 nederlagen. Terug naar nu. We weten gewoon niet wie we zaterdag op het veld tegen over krijgen. Het maakt eigenlijk ook niet uit. Zolang we maar niet tegen onszelf voetballen en niet zo slap als afgelopen zaterdag de wedstrijd beginnen. Hopelijk zullen we gretig zijn om die drie punten mee naar huis te nemen en dit hartstochtelijk te vieren in de kantine, ongeacht iedereen raar kijkt alsof we lampioenen zijn. Knallen!!! Zie hieronder de opstelling. En de wedstrijd is om 14:30. Dus dat betekent verzamelen om 12:45! Be there!
Image

Geef een reactie