Eemdijk 8 – CJVV 10 (11-1)

Eemdijk 8 - CJVV 10 (11-1)

Zo rond 10:30 uur kom ik Gerrit Vullis tegen in de supermarkt. Hij was al helemaal klaar voor de wedstrijd en had zijn groene trainingsjack al aan. Nog even de laatste boodschapjes in huis halen en dan richting De Vinken, om vervolgens voor je favoriete clubje te mogen strijden. Een reguliere zaterdag voor de meesten onder ons. ’s Ochtends tijd voor de vrouw en/of kinderen, ’s middags voor je voetbalmaten en ’s avonds wederom voor de vrouw en/of kinderen (en sommigen trekken die voetbalmaten-tijd tot middernacht door). Buiten het feit om dat er maar 2 momenten in de week zijn dat de voetbalmaten vóór de vrouw komen, wordt er  wel naar deze momenten toegeleefd. Deze momenten duren misschien niet lang (zo’n 90 minuten en wat biertijd), maar wordt wel de hele week over gepraat en blijft de hele week in het hoofd spoken. Als je voetbalteam dan ook nog eens drie punten pakt en met een hele ruime overwinning van het veld loopt… Genieten! >>

Pffff, waar zal ik beginnen. Dat was eigenlijk het eerste wat ik mezelf vroeg toen ik aan dit verslag begon. Met zo’n ‘shitload’ aan doelpunten lijkt er geen begin en geen eind te zijn. Input van medespelers is geen overbodige luxe na zo’n match en daar dank ik Hip, AzAri en Japio dan ook voor (vreemd dat ze hun eigen doelpunten zonder problemen wisten te omschrijven). De chronologie kan hier en daar wat afwijken, maar ach, na zo’n wedstrijd heb je niets te klagen toch?

De wedstrijd ving, zoals elke thuiswedstrijd betaamt, aan om 12:30 uur. CJVV 10 was onze tegenstander van deze middag. Tijdens de warming-up regende het enkele spatjes, maar was het weer nog redelijk te doen… voor wat ze voorspeld hadden uiteraard. Het zou een regenachtige dag worden, maar tot op heden was hier nog weinig van te zien. Met een zonnetje op de bol en 90 minuten speeltijd voor de boeg mocht Eemdijk 8 aftrappen op eigen veld. Vandaag wisten de groenen niet binnen 20 seconden het doel van de tegenstander te vinden, net als de week ervoor tegen De Posthoorn 3, maar net ietsiepietsie later. Nadat de bal eenmaal rond was gegaan op het veld, kwam Gerrit Vullis na 2 minuten spelen in actie aan de rechterkant in de voorhoede. Zo kwam hij na wat kap- en draaibewegingen voor de keeper te staan, die uit zijn doel was gekomen. Vullis was goed op dreef en punterde de bal voor de keeper langs in de lange hoek, links. Binnen 2 minuten stond Eemdijk 8 door gretig spel van Vullis op voorsprong en zou dit niet meer uit handen geven. 1-0!

De tweede goal volgde niet veel later. Vullis bracht ook hier de punt voor Eemdijk 8 op het scorebord en wist zo de 2-0 te tekenen. De laatste man van CJVV 10 kreeg de bal aangespeeld door de keeper, echter had hij moeite om de bal onder controle te houden. De aanname was uitermate slecht (de realiteit mag onder ogen worden gezien). De bal glipte van zijn been en Vullis, zo scherp als hij was, zat er direct bovenop. De keeper was kansloos en zo wist Vullis voor de tweede keer de keeper te passeren. 2-0.

Eemdijk 8 was beter, hoewel de tegenstander op dat moment anders vond. CJVV kwam wel wat terug, maar wist de kansen niet te verzilveren. De linkerpaal (vanaf de groene kant gezien) was bij de grootste kans in deze eerste helft de redder in nood en kon zo een doelpunt verijdelen. Ook voor CJVV gold de gouden regel van Murphy: scoor je zelf niet, dan scoort de tegenstander wel. En dat klopte, want Wortel was volgens het chronologische boekje van WB de eerstvolgende die scoorde.

De bal raakte in het keepergebied van CJVV in de kluts en men had moeite om de bal weg te werken. Het was een kwestie van tijd dat deze bal erin zou gaan. De bal werd de pot ingeschoten en na een stuit wist Wortel de bal langs de keeper binnen te tikken. 3-0.

Wederom was CJVV even gesterkt en werd nogal gevaarlijk in de aanval. Maar door goed verdedigen, drong CJVV niet door in ‘de 16’. Hip, de laatste man van Eemdijk 8, verdedigde uit en trapte de bal hard naar voren. Een groot deel van de verdediging van CJVV was opgelopen tot aan de middenlijn. Vullis kopte de bal van Hip door over de verdediging van CJVV en Japio ving de bal op. Met een paar verdedigers hijgend in zijn nek rende hij op richting de keeper. De keeper kwam uit, probeerde het doel zo kleiner te maken, maar Japio is gewend om met kleine doeltjes te voetballen (de partijtjes op woensdag zijn altijd op klein doel). Japio schoot de bal langs de keeper en tekende zo de 4-0 op het bord. De dag kon niet meer stuk, maar er moest nog wel geconcentreerd gevoetbald blijven worden.

Zo hier en daar was CJVV nog in de aanval, maar wisten keeper Dirk niet te passeren. Dirk hoefde niet veel te doen, maar wat hij moest doen, deed hij goed. CJVV wist nog eenmaal gevaarlijk te worden en kreeg een onverwachte kans. Tenminste, ik vond ‘m onverwachts, daar ik rechtsback stond en de actie even voorbij zag flitsen toen ik klavertjesvier aan het zoeken was. De bal leek aan de linkerkant over de achterlijn te gaan, en zo dacht Hip ook dat deze achter zou gaan. Hij schermde de bal netjes af, maar een aanvaller wist met een snelle beweging de bal vóór de achterlijn te passen naar een van zijn medespelers. Deze nam een sliding en tikte de bal buitenkant paal over de achterlijn. Eventjes een schrikmomentje voor de Diekers.

Maar met een voorsprong van zo’n vier punten blijft deze schrik redelijk ongemoeid en wordt er gelijk weer overgegaan op de orde van de dag: scoren! Hip, die vandaag laatste man speelde, liep met de bal behoorlijk ver op. Even leek hij de bal kwijt te raken, door deze te ver voor zich uit te passen. Hij zette de sprint in, en net voor de achterlijn, wanneer iedereen de hoop opgegeven had, zette hij een sliding in. Zo was hij eerder bij de bal dan de verdediger, die de doeltrap al had toegekend. Hij haalde heel netjes de bal van de achterlijn, trapte het richting de penaltystip waar Longshanks Vullis de bal ‘in ontvangst nam’ en Vullis maakte de kans af. De mannen in de verdediging van de bezoekers wisten niet waar ze moesten kijken en zagen zo de vijfde bal achter hun keeper geschoten worden. Vullis maakte de 5-0 net voordat de rust aanbrak.

De rust was ook echt een rust, aangezien er kalmte heerste in de kleedkamer. Kalmte, vrede en… een voorsprong. Ach, dan wil het wel een vrolijke stemming zijn, toch? De eerste helft was een helft met zo’n 5 doelpunten, maar waar ook veel naar voren gespeeld werd. Veel balverlies door doelloos teveel naar voren te spelen, hoewel er ook gewoon opgebouwd kan worden. Hip zag dit gebeuren, wist dit een paar keer te schreeuwen en door rustiger te spelen, viel er gelijk een doelpunt. Puntje voor de volgende keer om te onthouden!

De tweede helft brak aan. Men zat al met het hoofd bij de BBQ en de kratten bier die middag, maar er moest nog 45 minuten gespeeld worden. 45 minuten en nog zo’n 7 goals te gaan. Sommige teams maken in 3 volledige wedstrijd nog niet zoveel goals als dat er deze helft is gevallen. Een regen aan doelpunten. Zo wist na zo’n 10 minuten in de tweede helft de zesde goal te vallen.

Er werd op de voorhoede meer druk gezet. WB jaagde goed op de verdediging van CJVV, waardoor er fouten werden gemaakt in paniektoestand. Een te korte terugspeelbal leidde tot balverlies. Japio zag dit van dichtbij gebeuren, onderschepte de bal en rende er met de bal vandoor richting de keeper. De keeper heeft vast gedacht “oh, hij weer!” en zag de bal wederom achter zich verdwijnen tussen de palen. Bam! 6-0!

De eerste 20 minuten van de tweede helft was niet denderend. Hoewel binnen 10 minuten de zesde goal gemaakt werd en zo’n 10 minuten later de zevende, was Eemdijk 8 nog niet scherp. CJVV 10 kwam helemaal niet meer door de vier man tellende verdediging (Hip, Booka, H.W.D. en WB), dus de strijd bleef voor een groot deel op het middenveld afspelen. Puk kwam het veld in, maar speelde niet zijn scherpste wedstrijd. Hij ging op rechtshalf het duel aan met een tegenstander en wilde de bal wegtrappen. Hij raakte de bal verkeerd en trapte zo de bal het eigen gebied in, over de eigen groene verdediging. AzAri zag de bal achter zich belanden en kon de aanvaller niet meer belopen. De aanvaller die de bal van Puk had opgemerkt, zette de sprint in richting keeper Dirk. Samen met AzAri rende hij richting het doel, maar AzAri kon (buiten een vuile overtreding om) niet veel meer doen aan deze actie. De aanvaller wist een heel klein stukje eer terug te winnen en maakte zo de 6-1.

De zevende goal kwam van “Man of the Match” Gerrit Vullis, hoewel de assist van Wortel kwam, wederom. Wortel was wat verdedigers gepasseerd en stond aan de linkerkant van het doel van CJVV op de achterlijn te wachten. Hij kon òf zelf schieten, òf de bal afgeven aan een medespeler. Vanaf de zijlijn leek dit een eeuwigheid te duren, hoewel het misschien luttele seconden waren. Wortel zag Vullis klaar staan, maar zocht naar een andere speler (Vullis had inmiddels al drie goals op zijn naam staan). Niemand bood zich aan, dus kreeg Vullis de eer om Eemdijk 8 naar de 7-1 te schoppen. Wortel kreeg zoveel tijd en ruimte, dat het eigenlijk vernederend was voor CJVV. Niet dat een 7-1 achterstand niet vernederend is… maar toch…

De 8-1 geschiedde na een overtreding aan de linkerkant van het keepergebied van de tegenstander. Wortel, die deze match zeer goed op dreef was, nam plaats achter de bal. Hij legde de bal strak voor bij de eerste paal. Puk stond daar bij de keeper goed opgesteld en drukte de bal met de keeper het doel in. Eemdijk 8’s Butcher zette zijn lichaam goed neer, waardoor de keeper niet bij de bal kon. Puk tikte de bal bij de eerste paal naar binnen, maar viel tegen de keeper. Buiten het feit om dat ze het absoluut niet met de beslissing van de scheidsrechter eens waren, werd de bal wel naar de middenstip gewezen. 8-1!

Met zo’n uitslag zou je denken dat je er al bent en speel je de wedstrijd uit. Maar dat zit niet in het karakter van de Groene Hulk. Vechten tot het eind. Of zoals Will Smith zo prachtig zei in de film Independence Day “It ain’t over ‘till the fat lady sings”! Maar door al dat gejuich hoorde Eemdijk 8 blijkbaar geen dikke dame zingen, want de 9e goal van deze niet te stoppen groene stoomlocomotief loerde al!

Vanuit de verdediging gaat de bal over rechts. Ondertussen ziet AzAri dat er uit deze aanval wat te halen valt en stoomt vanaf de middenlijn op over het midden van het veld. Wortel schiet de bal naar Hip en Hip ziet in zijn ooghoek AzAri op komen lopen. Op exact het juiste moment geeft Hip een splijtende pass dwars door de Berlijnse muur van CJVV en weet zo de buitenspelval te omzeilen. 3 verdedigers van CJVV zijn met stomheid geslagen en werpen gelijk een blik op hun grensrechter cq. vlagger. De vlag blijft resoluut omlaag en AzAri weet de bal met zich mee te nemen. Even lijkt het alsof hij struikelt, maar linksbenige AzAri legt de bal voor zijn rechterbeen en steekt de bal langs de keeper in de rechterhoek. CJVV staat als aan de grond genageld en beseft pas luttele seconden later, nadat de bal het netje voor de 9e keer heeft doen bollen, wat ze is overkomen. 9-1!

CJVV blijft voetballen, maar weet heel goed dat het voorbij is. Eemdijk 8 is heer en meester op de graszoden, hoewel dit absoluut niet de sterkste partij was van de groenen. Op sommige momenten weet men het spel zelfs slecht te noemen. Hoe zou de wedstrijd geweest zijn als Eemdijk 8 zo voetbalde als tegen Vliegdorp 2? Oehf… Have mercy on their souls!

De tiende goal kwam van de Wondersloffen van Japio. Ondertussen had Vullis al zijn publiekswissel gehad en genoot hij met 4 doelpunten op zijn naam van de slotminuten van deze wedstrijd. Japio gaf zijn Wondersloffen de opdracht door te breken in ‘de 16’ en deze luisterden naar de baas. Hij maakte de verdediging gek, deed even een balletdansje hier en een pirouetje daar, floot een vrolijk wijsje en zag zijn kans schoon toen hij oog in oog kwam te staan met de keeper. Zeer fraai en zonder te aarzelen stiftte hij de bal over de inmiddels uitgekomen keeper. De bal stuiterde achter de lijn en de 10-1 was een feit!

Japio vond het welletjes met zijn 3 goals, hij was tevreden en zakte wat meer in. Hip ging rechtshalf spelen en Puk ging de spits in. Hip kreeg op het middenveld de bal ingespeeld van Japio. Hip kreeg zeeën van ruimte. De spelers hadden het wel gezien en leken er geen zin meer in te hebben (neem het ze ’s kwalijk!). Door al deze ruimte en tijd deed Hip wat hij goed kan. Hij zag waar de keeper stond, haalde zijn zakcalculator tevoorschijn, maakte zijn vinger nat en stak het in de lucht. Hij rekende wat uit, schreeuwde toen “Eureka” en gaf de bal een genadeloze harde trap. De bal vloog als een streep door de lucht richting het doel. Al sissend schoot de bal over de keeper, die er hier behoorlijk naast zat. De kanonskogel vloog onderkant lat tegen het net. Een ongelooflijk prachtig doelpunt en te zien vanaf elke positie. De “oooh’s” en de “aaah’s” klonken over Sportpark De Vinken en de 11-1 was op het scorebord getekend. Dit was tevens de einduitslag.

Eemdijk 8 speelde absoluut niet op zijn scherpst, maar weet ook met deze matige wedstrijd met ruime cijfers te winnen. Dus er mag niet geklaagd worden… dus dat doen we dan ook maar niet. 11-1, een prachtige stand na 90 minuten voetballen.

Cijfer van de Koots:

Dirk: Voetbalde goed mee dit keer, baalde terecht van ene tegendoelpunt, 7.4

HWD: had een makkie op rechtsback, moet wel leren soms sneller te reageren met bal wegschieten, 6.6

HIP: Wilde na de 2- 0 weer te graag meedoen voor een doelpuntje, na gewisseld te zijn en vice versa toch mooi doelpunt, 7.2

Azari: Was de bal en man kwijt bij enige tegendoelpunt, maar gaat vooruit als linksback, doelpuntje op de linkshalfpositie, 7

Booka: Weinig opkomend gezien, maar dat kwam door Hip, later met Floep nog wel even aanvallender. Verdedigend niks weggegeven, 7.3

Eef: Gaat zichtbaar vooruit, komt ook door de inzet op de training (waar ieder een voorbeeld aan kan nemen), had man in de tas, 7.5

Wortel: 4 assists (het is dat hij het zelf zei), eiste veel ballen op en pikte ook weer een goal mee, 8.7

Bort: Had het probleem dat hij eigenlijk 2 man had, maar ach dan zeur je toch niet en houdt je toch gewoon 2 man, 7

WB: Valt ook niet mee om weer op een andere plek te staan, probeer meer breed te lopen. zat er bij de 6e ouderwets lekker op en daardoor goal Japio, 6.8

PuK:  Had een baaldag!! Toch gelukkig een goal, anders had ik  de eerste onvoldoende moeten geven, 6
Japio: De wat langere warming up deed hem goed, 3 doelpuntjes, waarvan de laatse de mooiste was, 8.3

Darren: Paar goede corners dit keer, rest ok, 7

Mouse: Is soms een verwelkoming voor middenveld/aanval, maar moet geen speelminuten gaan eisen op de linkshalfpositie, 7.5

Floep: Jammer van de vrije trap, wel goed dat jij hem ook een keer opeist, 7

Vullis: Effectief!! Vergeet de rest om je heen niet, 8.8

Ries: Heeft weer kansjes gehad, moet ze toch eens gaan scoren, 6.7

MOTM: Gerrit! als je er inderdaad 4 inlegt mag het wel een keer (sorry Wortel, daarom maar 0.1 minder)

Tevens zijn er nog wat foto's van de BBQ zaterdag genomen. Helaas is een deel verloren gegaan, dus daarom moeten we dit deel koesteren ;-)