Voorbeschouwing Posthoorn 3 – Eemdijk 8 (18-09-10)

Image {xtypo_dropcap}"H{/xtypo_dropcap}et eerste kwartier er goed op zitten en dan staan we zo 2 – 0 voor",  zei Gerrit met een gebalde vuist. De aanvalslust is na 5 biertjes goed te merken. Na de training en een Ajax die weggespeeld werd, komen de voetbalkriebels weer omhoog. We hebben er zin in. En dan vooral na een doelpuntrijke wedstrijd als afgelopen zaterdag. We hebben er weer zin in om doelpunten maken! Maar gaat dat met een ploeg als Posthoorn 3 wel lukken?? >>
"Posthoorn uit, altijd lastig".  Elke voetballer bij Eemdijk is gebrainwashed met dit zinnetje. Het komt waarschijnlijk ook doordat elk voetballend team bij Eemdijk vaak met een nederlaag is teruggekomen. En natuurlijk heeft iedereen 't over een thuisfluitende scheids. Misschien is dat ook zo, maar wat mij de vorige keer opviel, was het enthousiaste publiek wat daar tegen het hek een broodje speklap aan het kauwen is. Een zeer meelevend publiek met brede schouders, tatoeages en gouden kettingen. Nu is zulk publiek bij mij wel bekend en heb ik helemaal niets tegen dit type publiek. Alleen wanneer je in het veld de strijdlust ervaart en de spanningsboog als aardig gespannen is, is zo’n meelevend publiek gruwelijk irritant. De thuisploeg wordt aangemoedigd alsof het het Nederlands elftal is en de gasten krijgen een waterval aan negatief commentaar, waardoor het wordt afgeleid en zelfs op de verkeerde manier opgefokt. Dat doen die mannen van Posthoorn slim. "Posthoorn uit, altijd lastig". Vorig jaar hebben we van hun vierde verloren. Een ware blamage. Het jaar daarvoor van hun vijfde triomfantelijk gewonnen. En in ons eerste jaar daar ook van hun vierde de nederlaag mee naar huis gewonnen. Het lijkt een beetje een om en om systeem te hebben. Alleen nu mogen we hun derde team ontvangen. Dit nummertje zijn we nog niet tegengekomen. Veel weten ervan doe ik ook niet. We kunnen dus alleen van ons eigen kracht uitgaan en zullen we dat dan maar ook doen? Zie ons magere opstelling hieronder…. Gijs we hebben je nodig!! Verzamelen bij Eemdijk: 11:30 Wedstrijd Posthoorn 13:00
Image

Geef een reactie