Bekerwedstrijd Eemboys 2 – Eemdijk 8 (3-4)

Bekerwedstrijd Eemboys 2 - Eemdijk 8 (3-4)

Op zijn Duits of niet, de eerste winstpartij is voor de Groenen. En dat in een uit-wedstrijd. Eemdijk 8 mocht gister naar het Vorstelijk Baar-r-r-r-r-r-r-n, om daar te strijden tegen Eemboys 2 uit de 5e klasse. Dit beloofde wat te worden, ondanks de afwisselende weersomstandigheden. Een felle en warme zon en een goeie herfstbui op zijn tijd wisselden elkaar af op deze zaterdagmiddag. Eemdijk 8 had er zin in! >>

Alvorens zo’n wedstrijd begint is er altijd de vraag “gaat deze überhaupt door?”. Het weer zat absoluut niet mee de laatste dagen en vandaag waren de weergoden ons tevens niet goed gezind. Net tussen de buien door kon Eemdijk 8 zich droog verzamelen op de Vinken, waar Japio ons wees op onze “nieuwe” ledenkaarten. “Ah, eindelijk ledenkaarten,” werd er gezegd. Leuk feitje is, dat deze ledenkaarten van vorig seizoen waren en ze tussen de spinnenwebben in ons ‘teambakje’ lagen.


 

De dag begon dus goed. Op dit moment was er nog een lekker zonnetje, echter de wolken trokken aan en plots begon het te gieten. Dikke druppels vulden de straten van Bunschoten. De Buienradar dacht met ons mee en wist ons te melden dat dit rond 14:00 uur wel over zou zijn. Precies wanneer de wedstrijd zou beginnen.


 

14:00 uur vind de wedstrijd aan en verhip, de regen was gestopt. De zon brak door en het was weer stralend weer. Warm zelfs.


 

De eerste 10 tot 15 minuten was Eemdijk 8 niet scherp. Met een nieuwe opstelling, 3-2-3-2, ging het de Groene Trein niet voor de wind. Dit was tevens de eerste officiële wedstrijd voor Booka en Mup. Booka heeft deze match 90 minuten mogen knallen, waar Mup zich na enkele minuten in de eerste helft al van het veld zag kruipen. Wederom die hamstring. Hip nam Mup’s positie over, laatste man, en zo werd het eerste kwartier gespeeld. Hier en daar kregen beide teams een kans, maar wisten deze niet te benutten.


 

Tot daar plots een afstandschot klonk van een van de aanvallers van Eemboys 2. Dirk had een fantastische redding, echter was hij nog flink aan ’t nagenieten, toen daar het tweede schot erachteraan kwam. Deze werd door geen enkele speler van Eemdijk 8 geblokt, waardoor het netjes in ‘de hoek gelegd’ werd. Eemboys kwam zo op voorsprong. 1-0.


 

Oehf, hier was even niet op gerekend. Eemdijk 8 speelde niet sterk, maar krabbelde wel uit de put. Hier en daar waren de passes nog erg ‘out-of-line’, en werden veel ballen nog ingeleverd, maar de Groenen klommen uit het dal. Daar was Hip. Zoals Hip het betaamd, liep hij de ruimte in. Hij kreeg zeeën van ruimte van de verdedigers en zo zag hij daar zijn kans schoon. Hip zette zijn voet tegen de bal. En zoals alleen Hip het kan, vloog de bal door de geluidsbarrière. Een schot als deze heb ik zelden gezien in de 6e klasse en zelfs weinig in de Eredivisie. De bal vloog richting de tweede paal, waar de keeper stond om de bal te vangen. De keeper stond echter ietwat te ver uit zijn doel. De bal was precies goed geplaatst. Er was rekening gehouden met de wind, en misschien zelfs de temperatuur, zo goed geplaatst was deze. Net achter de keeper kwam de bal omlaag, waardoor deze onder de lat door schoot in de kruising. Een ontlading van jewelste volgde aan de groene kant van het veld. Zeker weten nu al de mooiste goal van dit seizoen! De stand is 1-1.


 

Zo hier en daar wisten beide partijen nog een kansje te wagen, en volgde aan de groene zijde nog een paar mooie acties tussen bORt (de man met het onbeperkte zuurstof in zijn longen), Wortel (eindelijk aan het genezen van zijn knieblessure door Fysiotherapie) en Vullis (Longshanks Gerrit met zijn 8 lange benen). Vullis miste helaas ook nog een 100% kans, toen hij voorbij de keeper schoot. Een diagonale bal stuiterde voor het doel langs, waarna de bal weggewerkt werd. De grootste kans vóór rust was van Puk. Puk had Rikea vervangen in de voorhoede en zette alles op alles om een doelpunt te bemachtigen. Hij snelde zich aan de rechterkant van het keepergebied van Eemboys, kreeg een prachtige pass in de diepte en zag de keeper uit zijn doel komen. Hij aarzelde geen moment en stiftte de bal over de keeper. Het leek of de wind hem niet heel goed gezind was, aangezien de bal bovenop de lat stuiterde en achter het doel rolde. De oeh’s en de aah’s klonken over het veld.

De rust brak aan.
De 3-2-3-2 opstelling werd gewijzigd in de standaard 4-4-2, en Eemdijk 8 ging een stuk beter spelen de tweede helft. Japio, die in eerste instantie niet mee zou doen in verband met zijn hamstringblessure, voelde zich weer fit. Onze Wonderslof Japio, die sneller van zijn verwondingen geneest dan X-Men’s Wolverine, kreeg deze helft weer een zee van kansen. De ene bal werd uit de lucht geplukt, de andere bal werd net geblokkeerd.


 

Eemdijk 8 kreeg veel kansen deze helft, maar wist er in de reguliere speeltijd maar 2 te verzilveren. De eerste bal was een hoekschop van Puk. De boomlange Marty was opgelopen, wat vaker gebeurt tijdens dit soort opportunistische kopkansen, en stond bij de tweede paal. Puk nam een aanloop aan de linkerkant van het doel (vanaf de groene zijde gezien), gaf de bal een rotschop en deze vloog het vijfmeter-gebied in. In eerste instantie was dit een makkie voor de keeper. Hij plukte de bal uit de lucht, glipte door zijn handen en stuiterde recht voor Marty op de doellijn. Marty, die zijn debuut als rechtshalf maakte deze tweede helft, stond precies op de goede plek en drukte de bal over de lijn. Eemdijk 8 scoorde de 1-2. Een prachtige gewaarwording voor Marty, die samen met zijn ‘roomy’ sterallures vertoonde na de wedstrijd.


 

Niet veel later volgde daar het volgende puntje voor de Groene Trein. De trein bleef doordenderen, zoals een trein betaamt. Puk kreeg de bal netjes aangespeeld en kwam wederom oog in oog met de keeper. De keeper was kansloos en Puk schoot koelbloedig door de handen van de blauwe keeper, over de lijn! Puk wist deze bal wel te verzilveren en tekende voor de groenen de 1-3 op het bord.


 

Daarna volgde nog twee doelpunten voor de blauwwitten. Eemdijk 8 was wat ingekakt en leek een moment verslapt. Zowel op het middenveld als in de achterhoede. Eemboys kreeg veel ruimte en maakte daar ruim gebruik van. Daar volgde de 2-3 en niet veel later, ergens rond de 75/80e minuut volgde de 3-3. De achterhoede bestond op dat moment alleen nog uit H.W.D. en AzAri. De laatste man was gevlogen en was meegelopen naar voren. De actie kwam door het midden en AzAri miste helaas hier de bal en rende tevergeefs nog achter de aanvaller aan. Keeper Dirk kwam uit, maar de aanvaller was een ‘bekende van de bal’. Deze werd langs Dirk in het doel geschoten. Zo sta je voor met 1-3 en plots in een handomdraai sta je weer gelijk met 3-3. Eemboys voelde de drang om te winnen, maar Eemdijk 8 ging lopen op adrenaline en vechtlust. Beide teams knokten ervoor, hoewel hier en daar wel een vermoeid gezicht te zien was. Bij beide teams in zowel de voor- als de achterhoede. Zelfs Minitank-Zuurstof-Kakkerlak bORt, die een zeer goede wedstrijd speelde (Man of the Match?) en je maar niet kapot krijgt, raakte uitgeput. De wissels waren op en bORt kon niet meer, hoewel hij daarna zijn reserve leek in te zetten en weer de volle 110% gaf.


 

Eemdijk 8 moest en zou die winnende bal maken. Ondanks het feit dat Eemboys 2 en Eemdijk 8 beiden kansen verzilverden, maar ook in de wind sloegen, was het Eemdijk 8 die op het aantal kansen won.


 

Plots was daar die laatste minuut. Zelfs al in de blessuretijd (92e minuut.red). Er was zojuist een klein regenbuitje over het veld getrokken, die enkele spelers wakker maakte. De bal raakte in het keepergebied van Eemboys in de kluts. Als een flipperkast bleef de bal maar gekaatst worden in het gebied. Eemdijk schoot, Eemboys blokte. Waarschijnlijk heeft iedereen deze bal al wel aangeraakt in deze korte tijd. Tot daar Mouse stond. Mouse had al eerder deze tweede helft, tegen het einde aan, een bal meters over de lat geschoten, dus moest en zou hij deze kans benutten. Hij aarzelde geen moment, raakte de bal hard en de bal stuiterde over de grond in de rechterhoek. De keeper dook nog, maar was tevergeefs. Mouse maakte hier de winnende goal! 3-4! De scheidsrechter floot gelijk af en Eemdijk 8 had haar eerste bekerwedstrijd met een zege afgesloten. De ontlading was groot. Eemdijk 8 speelde absoluut niet op niveau, maar wist wel een vijfde-klasser te verslaan. Tja, slechte wedstrijd moet je ook winnend af kunnen sluiten.


 

Deze keer heeft Eemdijk 8 bewezen dat ook andere spelers een belangrijk puntje mee kunnen pakken in de wedstrijd. Niet alleen de (top)spitsen.


Op naar de volgende match, dinsdag aanstaande!

Cijfer van de koots. Let op, dit is is om over mensen te oordelen (negatief) maar te beoordelen (proberen positief te blijven).
Cijfers worden gegeven op basis van kwaliteiten en door de ogen van de Koots en kunnen dus niet worden bekritiseerd.

Dirk: paar lekkere reddingen – 3 doelpunten tegen (kon er niet heel veel aandoen) 6.3
Eef: gebruikte als 1 van de weinige zijn lichaam om iemand af te stoppen – oefenen op de bal laag te houden 6.5
Mup: snelle blessure geen cijfer
Mouse: Begin opbouwend niet in zijn doen (bal kan terug als je er niet uitkomt) – linkshalf goed gevoetbald plus goal(winnende) 7
Darren: Liep zich aardig te blubber (was ook de bedoeling) – rest op een kopbal langs de paal en een voorzet weinig aan voetbal toegekomen 6.2
Bort: Onze speedy werkte zich weer een slag in de rondte – ook passing en schot gaan vooruit 7
Booka: wisselde ongelukkige momenten af met redelijk verdedigen – moet zich wel gaan laten gelden als laatste man/voorstopper 6.3
Hip: zeer onzeker in het begin en straalde dat ook uit (zal wel doordat het systeem niet werkte) – Wel een Wereldgoal 6.7
Azari: zat niet lekker in de wedstrijd en probeerde dat met hard werken te compenseren 6
Vullis: kansen genoeg gehad maar niet gescoord – kwam wel vaker de bal vragen – zat eind 1e helft er conditioneel doorheen 6.3
Ries: Hield een paar keer lekker de bal vast en irriteerde met corners – startsnelheid moet omhoog 6.2
Wortel: mist nog hoop conditie – wel weer een assist – kreeg ook menig tikkie te verwerken 6.5
Japio: ook menig kans gehad en niet gescoord – deed voorzichtig nav blessure – bleek wel voor gevaar te zorgen 6.2
Puk: speelt fysiek slim – doelpuntje – meer storen in de opbouw van tegenstander 6.8
WB: loopt nog te veel achter de bal aan – vecht wel voor wat hij waard is – kwam niet tot een befaamde (wip)voorzet 6
Matty: Was even wennen op rechtshalf en vergat daarom soms ook mee te verdedigen – wel een doelpunt, door op goede plek te staan 6.5
HWD: kwam niet tot opbouwen toe vandaag – bleef wel constant zijn man houden – vergat assistentie te vragen van Matty 6

MOTM: Hendrik mouse (hij vond Bort), maar door de winnende in de laatste minuut  te  maken heb je het verdiend…

Geef een reactie