Oefenwedstrijd Spakenburg 7 – Eemdijk 8 (18-08-2010)

Oefenwedstrijd Spakenburg 7 - Eemdijk 8 (18-08-2010)

Ronald de Boer heeft in zijn after-carrière gezegd "Nou ja, 0-0 tegen Spakenburg. Toch een punt". Toen dat gezegd werd, was ik helemaal trots op 'mijn clubje'. Spakenburg was mijn clubje. Elke week kijken naar De Blauwen en hard juichen bij elk doelpunt, of schelden bij elk tegendoelpunt. Altijd leuk zo'n 12e man langs de lijnen. Maar vanavond zal het helemaal anders zijn. De blauwe kleur is gemengd met geel. De strepen hebben plaats gemaakt voor een effen kleur. Het sportpark cq. thuishonk is verwisseld voor eentje 3 kilometer verderop. Ja, vanavond zal ik juichen voor mijn nieuwe clubje: Eemdijk! >> Uiteraard diep in mijn hart ben ik nog blauw. Elke derby-der-derbies (lees: de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg) sta ik langs de kant te schreeuwen voor Spakenburg. Maar dit soort kleuren vervagen toch als je zelf ergens anders gaat voetballen. Eemdijk was voorheen eigenlijk de club als je als Blauwe niet bij de Rooien wilde voetballen, en andersom idem. Zo is in eerste instantie Eemdijk 8 ontstaan. Een fanatiek groepje Spakenburg en IJsselmeervogels aanhangers.

Vanavond mag voor het eerst in de huidige (lees: afgelopen 3 jaar)Eemdijk 8 geschiedenis als Groene tegen een van de plaatselijke grootmachten aangetreden worden. Eemdijk 8 zal zijn kwaliteiten aan het licht brengen tegen Spakenburg 7. Op het hoofdveld van Spakenburg welteverstaan! Jazeker!

Om 20:00 uur mag de Groene Trein knallen tegen de Blauwen. Met een handjevol afwezigen, maar wel een redelijk fitte selectie, zal er gestreden worden om die befaamde eer. De Rooie Groenen onder ons zien een voorsprong als een dubbele overwinning, hoewel het niet veel anders zou zijn voor de Blauwe Groenen.

Uiteraard zal het een gezellig onderonsje worden (Krâplâppen ônger mekaar) en zal de strijd op het veld zijn. Op moment van typen schijnt de zon tussen de stapelwolken door, dus belooft het een lekkere partij te worden.

Diekers, vanavond UITERLIJK om 19:30 uur aan de blauwe kant van de Westmaat!

Geef een reactie