WK 2010 – Voorbeschouwing Achtste Finale door Hip

WK 2010 - Voorbeschouwing Achtste Finale door Hip

Op dit moment blijft het moeilijk voorspellen. Potjekak's analyst Hip schijnt zijn licht over de wedstrijden van het WK 2010 en weet zo hier en daar de verrassingen eruit te halen. Hip analyseert alle wedstrijden van de Achtste Finales. >>

Zaterdag 26 juni
Uruguay – Zuid Korea.  Tja, veel zullen deze wedstrijd vooraf niet voorspeld hebben. Wie van deze teams ook verder gaat, het toernooi is al zeker geslaagd. Aan de andere kant, als er wat bereikt wil worden dan is het deze eindronde. De winnaar speelt namelijk tegen de winnaar van het duel VS – Ghana.

Wie van deze vier ploegen het ook wordt, de halve finale kent in ieder geval al één verassing. Uruguay is een defensieve ploeg, maar heeft dodelijk wapens in handen met Suarez en Forlan. De Koreanen kunnen op hun tandvlees spelen. Pas als de blauwhemden er twee scoren zullen zij deze wedstrijd winnen. Ik denk het niet en houd het op een gelijkspel .

De Verenigde Staten- Ghana wordt een vergelijkbaar duel, veel inzet dus. Maar deze wedstrijd kent ploegen die wel naar voren willen voetballen. Ik denk dat VS de eerste helft op voorsprong komt, maar het wordt tijd dat Ghana eens een velddoelpunt gaat maken, dus daar zet ik op in. 1-1. Ik hoop Ghana door, goed voor het toernooi.

Zondag 27 juni

In tegenstelling tot zaterdag kunnen deze wedstrijddag grootmachten sneuvelen. Kunnen zeg ik, want daar ga ik niet vanuit. Om 16u speelt Duitsland tegen Engeland en dat komt het beachevent in Bunschoten niet ten goede. Duitsland komt 1e helft op 1-0 en gaat dat uitspelen 2-0.

Die gaan dan spelen tegen Argentinie. Zij winnen het avondduel tegen Mexico met 2-1 (3-2?). Zoals de stand het al aangeeft dus niet makkelijk. De Mexicanen verkopen hun huid duur tegen grote landen.

Maandag 28 juni

Om 16.00 trappen we af tegen Slowakije. Geen slechte ploeg, maar minst favoriet bij de bookmakers. Wij hebben een draak van een scheids, die dol op kaarten geven is (o.a. Duitsland – Servië). Hopelijk gaat deze man niet de hoofdrol opeisen, dan wel ons duperen voor de kwartfinale.

 

’s Avonds spelen Paraguay en Japan tegen elkaar. Nou Booka, als ik een keer 1-0 zou invullen dan hier waarschijnlijk wel. Aan welke kant? Japan natuurlijk, Honda!

Dinsdag 29 juni

Om 16.00 Brazilië tegen Chili. Ik gun Chili wel een ronde verder, maar helaas. Ook de twee, drie schorsingen werken niet mee. Iets zegt me slechts 1-0 maar het zal wel meer worden. Laat ze hun kruit maar verschieten dat ze in de kwartfinale tekort komen.

De laatste der 1/8e finales gaat tussen Spanje en Portugal. Het zal toch niet dat Portugal alleen tegen Noord Korea het doel wist te vinden. Nee…Fifty-fifty als je het mij vraagt ,dus  Spanje scoort de gelijkmaker, 1-1.

Oh ja..Ik heb nog maar 4 uitslagen goed voorspeld dus …. Mooie wedstrijden toegewenst, met veel goals! Dat is nodig want dit WK stevent af op een negatief record. 101 doelpunten op in de groepsfase, een gemiddelde van 2,10 per wedstrijd. Nog nooit werd er minder gescoord op een mondiaal titeltoernooi.

Geef een reactie