WK 2010 – Voorbeschouwing 21/22/23 juni door Hip

 WK 2010 - Voorbeschouwing 21/22/23 juni door Hip

De laatste paar dagen gaat het wat minder met Potjekak's analyst Hip in de WK 2010 Pool, maar dat komt dan ook altijd weer door die verrassende verrassingen dit WK. Maar als het komt op theorie, dan heeft Hip altijd wel gelijk. Check zijn bevindingen voor de WK wedstrijden van maandag, dinsdag en woensdag. >> Maandag 21-6
Maandagmiddag kan Portugal de eerste Zuid-Europese grootmacht worden die een driepunter haalt. Als we de Noord-Koreaanse media volgen gaat dit nooit lukken. Wij weten wel beter, of zijn ze echt zo sterk gezien het minimale verlies tegen Brazilië in de eerste wedstrijd.

Om 16.00 kan Zwitserland zich al plaatsen voor de volgende ronde, Chili kan ook een goede stap zetten. Maar Zwitserland heeft de beste papieren. Deze wedstrijd heeft om leuk te worden een vroege goal nodig.

’s Avonds gaat de favoriet voor de titel werken aan eerherstel. Honduras is het slachtoffer van de Spaanse dadendrang. Ja Toch?

Dinsdag 22-6
Vanaf dinsdag wordt de productiviteit op de werkvloer weer hoger, want het voetbal is dan pas vanaf 16.00 te volgen. Het belooft een mooie week te worden. In poule A valt de definitieve beslissing.  Zuid Afrika speelt in Bloemfontein tegen Frankrijk. Beide ploegen zijn compleet dolende en deze wedstrijd doet er niet toe als Uruguay en Mexico de punten delen. Dan zijn laatsgenoemde ploegen door. Maar waar ligt de prioriteit van Mexico? Een puntendeling betekent immers ook een wedstrijd tegen Argentinië. Kortom alle ingrediënten voor een enerverende tweede helft van MexicoUruguay.

’s Avonds kan het land, dat al twee wedstrijden heeft verloren, zich toch nog plaatsen. Daarvoor moet Nigeria wel afrekenen met Zuid-Korea. De Zuid-Koreanen lijken aan een punt voldoende te hebben, aangezien Griekenland het op moet nemen tegen Argentinië.

Woensdag  23-6
Om 16.00 uur zit de familie Smith in zware spanning, net als heel Engeland. Er moet gewonnen worden tegen Slovenië, iets wat echt niet zo geklaard is. Maar daar zijn het finales voor, dus we zullen zien wie er overeind blijft. Tegelijkertijd trappen the Yanks af tegen Algerije. De woestijnvossen hebben nog niet gescoord, maar kreeg door een blunder ook pas een goal te verwerken.

Precies op het moment dat het Servië van Sporthal De Kuil (lees: FC RidíCULO) aftrapt tegen de Oude Dame, speelt het Servische veldvoetbalteam tegen Australië. De "socceroos" hebben een ruime overwinning nodig, maar zitten dan nog in de wachtkamer. Datzelfde geldt voor Servië, tenzij ze ‘gewoon’ winnen. De andere wedstrijd gaat tussen Ghana en Duitsland. De Duitsers moeten winnen, ook om groepshoofd te worden, maar de Black Stars hebben de eer hoog te houden voor een heel continent.

Geef een reactie