BFV Toernooi 2010 Speelronde 2

BFV Toernooi 2010 Speelronde 2

De tweede speelronde van FC RidíCULO op dit BFV Toernooi was geen touw aan vast te knopen. Waar in eerste instantie verwacht werd te winnen van de nieuweling, werd er verloren. Waar we dachten het zeer moeilijk te krijgen en misschien nog geen punt te kunnen pakken, mochten we 3 punten in onze pocket drukken. Vreemde doch verrassende avond. >> Afgelopen vrijdag moest FC RidíCULO 3 wedstrijden spelen. De eerste match begon om 18:45 uur. Deze zouden we wel even klaren. De Kieppies, een nieuwkomer op het BFV Toernooi, was onze tegenstander… en daar is ook alles mee gezegd. FC RidíCULO onderschatte deze jonge jongens, speelde ontzettend teleurstellend en verloor hier dus de allereerste match met 2-0…

Een kwartiertje rust en toen ving de tweede match aan. Om 19:15 uur was de gedoodverfde favoriet van deze poule aan de beurt, om te mogen schitteren tegen RidíCULO. RidíCULO had hier al een verliespartij ingecalculeerd, maar speelde daarentegen wel erg goed. Waar alles geheel rommelig en erg slecht gespeeld werd de eerste match, daar was de tweede match een erg goede partij. Wanna-Have had zeer veel moeite om door de verdediging van FC RidíCULO te komen. Met geen mogelijkheid kregen deze jongens de bal achter keeper Hip. Maar eigenlijk net als elk jaar, waar RidíCULO iedereen weet te verrassen met hun verdedigingskwaliteiten, was daar die beruchte vijftiende minuut. De laatste minuut. Met nog zo'n 45 seconden op de klok kreeg Wanna-Have een kans en wist deze te verzilveren. Super zuur. 1-0 verloren…

De laatste match was er een uit het boekje. Guido had andere verplichtingen, dus FC RidíCULO miste een goede en snelle aanvaller. De verliespunt was dus al ingecalculeerd. Om 19:45 uur was Tropo Cazzo aan de beurt. Het team met de teamgenoten van onze Spaanse RidíCULO'er MJ.

Na enkele minuten kreeg keeper Hip de bal in de benen. Hij liep op richting de middenlijn en Troppo Cazzo hield geen rekening met Hip's specialiteit: het afstandschot! Hij gaf een ram tegen de bal en de bal ging in het uiterste hoekje. De keeper wist even niet wat hem overkwam. FC RidíCULO stond op een 1-0 voorsprong.

Alsof dit niet genoegd was, kreeg Hip even later wederom kans om op te lopen. Nu werd het midden wel afgeschermd, maar stond Booka daar geheel vrij aan de linkerkant, vlak bij het doel. Hip passte de bal naar Booka, Booka nam de bal aan en schoot de bal in de verre hoek. Voor de zekerheid zette Floep zijn been ook tegen de bal, zodat deze niet naast zou gaan. FC RidíCULO stond op 2-0 voorsprong. Een mijlpaal in de geschiedenis van deze 'belachelijken'. Troppo Cazzo kreeg tegen het einde ook nog een zekere treffer, echter kwamen deze mannen niet langs FC RidíCULO. FC RidíCULO stuntte door tegen deze moeilijke tegenstander 3 punten te pakken. De eerste drie op dit toernooi dit jaar. Maar hopelijk niet de laatsten!

Nu anderhalve week rusten, Nederland kijken en bier drinken… De 23e weer vol aan de bak in deze laatste ronde. Tenzij FC RidíCULO hier ook weet te stunten. We zullen zien!

Geef een reactie