BFV Toernooi 2010 Speelronde 1

BFV Toernooi 2010 Speelronde 1

Deze speelronde heeft toch een zeer zure nasmaak, ondanks het gering aantal bittere biertjes die daarna genuttigd werden. Waar in eerste instantie vóór de wedstrijden gedacht werd geen enkele punt te kunnen behalen, speelde FC RidíCULO als The Usual Underdog toch verrassend goed. Tenminste, de eerste wedstrijd tegen de mannen van Atletico de Piep. >> Om 20:00 uur mochten we aantreden tegen Atletico de Piep. Zo 1, 2, 3 wist ik niet wat we konden verwachten van deze mannen, maar toen ik zag wie erin speelde, gaf ik deze mannen toch iets meer kans op de punt…. tot daar het beginsignaal klonk. FC RidíCULO speelde beter, sneller en kreeg meer kansen op doel. Tot een paar minuten voor het eindsignaal wist FC RidíCULO de nul te houden en had meerdere malen kans op de voorsprong. Maar zoals de gouden regel betaamt "scoor je zelf niet, dan scoort de tegenstander wel". Dat ging hier ook op. Booka werd onderuit getrokken recht voor eigen doel en door gekluts werd de bal helaas niet goed weggewerkt. Uiteraard precies in de voeten van een van de 'piepers', die 'm zo over de lijn kon tikken. Dit was tevens de eindstand in deze zeer onterechte verliespartij van RidíCULO.

Je kan beter met 5-0 verliezen, dan met zo'n zure 1-0… Zeer zuur!

De tweede match was om 21:00 uur. De mannen van Lentink, die dezelfde avond met 2-0 verloren van Atletico. Theoretisch moest RidíCULO hier een punt kunnen pakken. Helaas zijn theorie en de praktijk twee modderfokkers die niet met elkaar overweg kunnen. Ondanks deze beredenering kwam FC RidíCULO al wel snel op  voorsprong. Hip zag de RidíCULaanse "John McClane" Guido al klaar staan om een sprint te trekken. Hip gooide de bal naar de linkerpaal van de tegenstander, Guido zette de sprint in en wist zo bij de eerste paal de bal over de lijn te tikken. FC RidíCULO stond eindelijk na 2 jaar weer een keer op voorsprong. 1-0!

Helaas volgden daarna wat klutsmomenten, waardoor de twee tegendoelpunten snel achter elkaar vielen. RidíCULO wist deze match ook niet te winnen met een eindstand van 1-2. Helaas.

Gelukkig zijn de hoogtepunten van deze avond nog de opzijgroeiende teennagel van Guido en de verhalen van de ontvoerde/gestolen "ik ben geen kabouter!"-Roosje. Waarschijnlijk ligt het aan het feit dat we dit jaar geen posters hebben opgehangen van ons fijne teampje, en daardoor berafwaarts gaan… aldus Chris Steen.

Vrijdag de volgende drie matches. Postertje maken?

Geef een reactie