Eemdijk 8 – De Bilt 6 (4-0)

Eemdijk 8 - De Bilt 6 (4-0)

Of ik even de begintijd op 20:00 uur kon zetten, zodat iedereen op tijd kon zijn. Tuurlijk, geen probleem. Om 18:45 uur gaat de laatste ‘druk van de ketel’ en net wanneer mijn billen de wc-bril raken, gaat de telefoon. In plaats van 20:00 uur begint de wedstrijd om 19:00 uur. De tegenstander, De Bilt 6,  was er ook al! Waar is de communicatie misgegaan? Enfin… De wedstrijd is gespeeld, en Eemdijk 8 mocht de 3 punten in zijn zak steken. >>

Half 8 ving de wedstrijd aan, echter was er geen scheidsrechter. Dirk, die een tijdje geleden zijn arbiterskills heeft weten te upgraden naar volleerd scheidsrechter, trok zijn scheidsrechtertenue aan en liet WB op doel toe. Ondanks zijn enkelblessure mocht WB in deze laatste wedstrijd van dit derde (superspannende) seizoen toch nog een graantje meepikken. Dit pakte goed uit.

De stemming zat er goed in, het weer was nog droog en het veld was glijdbaar. De wedstrijd was verre van spannend, maar wel noemenswaardig. Eemdijk 8 had duidelijk de overhand en De Bilt 6 miste scorend vermogen, in tegenstelling tot onze eigen groene topscoorders.

Met zo’n 10 minuten gespeeld was daar het eerste doelpunt al. Wortel kreeg daar in de voorhoede de bal ingespeeld en wist nog een lege ruimte in te lopen. Hier kreeg de man-met-de-sigarettenwarming-up een goed schotkans, welke hij zeer netjes verzilverde. Wortel wist het ijs, wat al voor een groot deel gesmolten was, te breken en Eemdijk kwam zo op een 1-0 voorsprong.

Hip, die zijn voet net als WB liet tapen door Eemdijk 8-fysio Mouse, had het eerste kwartier wat moeite om in de wedstrijd te komen. Daarna ging het tape wat losser zitten en leek zijn blessure even van de wereld. D.J. speelde daarvoor, rechtshalf. Via deze kant kwam de 2-0 niet veel later. D.J., die diezelfde middag een klein botterfeestje had en daar al de benodigde biertjes achter de kiezen had ‘gesmeten’, kreeg de bal mooi via een actie van Hip en bORt aangespeeld. Hij wist de middelste van de drie ballen die hij zag zeer goed te raken en de bal op maat voor te geven richting Eemdijk 8 spits Gerrit Vullis. Vullis wist de bal onder controle te houden en de bal hard tegen het net te knallen. 2-0.

De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld deze eerste helft, maar iedereen wilde deze laatste wedstrijd toch nog zijn speelmomenten pakken. Maakt niet uit wáár in het veld. De famous wisseltruc (welke ook de laatste wedstrijd van het tweede seizoen getoond werd) gebeurde namelijk de tweede helft.

De tweede helft kwam H.W.D. in de plek voor Hip. Hip schoof door als voorstopper en Marty ging halverwege de tweede helft in de spits. Een mooie kans voor Marty om zijn spitsskills te tonen. Maar alvorens dit zover was, mocht Vullis zijn laatste puntje nog meepikken voorin. De actie begon bij AzAri, naar Hip, naar Gizmo, naar Wortel, naar Japio, naar Mouse, via via een voorzet naar Vullis.  Net als altijd wist Vullis zijn kwaliteiten in de strijd te gooien en zo de sprint richting de keeper te trekken. Hij kwam alleen voor de keeper. Het leek zo makkelijk om de bal te scoren, maar hij heeft al vaker bewezen dat deze niet per se hoeft te zitten. Maar… nu wist hij deze bal wel over de lijn te plaatsen, langs de keeper en zo de 3-0 op het scorebord te tekenen.

Ondanks wederom een doelpunt werd er deze tweede helft niet erg overtuigend gespeeld. Er werd niet slecht gespeeld, maar dit was niet de Eemdijk die we eerder dit seizoen hebben gezien. Er hoefde daarentegen niet echt gestreden te worden, het ging allemaal wat makkelijker.

Niet alleen de voorhoede, maar ook andere spelers kregen nu kansen om een goal te maken. Minitank bORt kreeg zeeën van ruimte, maar werd verzocht om te schieten. De bal ging netjes rechtdoor, echter stond bORt voorbij de paal, waardoor de bal voorbij de paal geraakte.

De grootste kans kwam van Terminator Gizmo. De man die het niet van een vetrol moet hebben, maar meer van zijn stalen lichaam, kreeg de bal goed voorgeschoten. Gizmo stond in ‘de pot’ en zag zijn kans schoon om te koppen. Hij sprong omhoog, zette zijn hoofd tegen de bal, en even stond heel Eemdijk 8 stil. De enige die leek te bewegen op het veld was de keeper van De Bilt. De bal ging via een pisboogje richting de tweede (rechter)paal. Langzaam daalde de bal, iedereen in smart afwachtend, maar toen klonk er een metaalgeluid. De bal belandde op de paal. Een wonderschone actie mondde uit in een misser. Het zij Gizmo zo gegund. Helaas.

Vullis wisselde 10 minuten voor tijd voor Marty, dus Marty mocht zichzelf bewijzen in de voorhoede. Eemdijk wist dat deze wedstrijd al gewonnen was, dus elke keer als Marty aan de bal was, klonk er geschreeuw van alle kanten. Een aanmoediging welteverstaan. Totdat Marty zijn sprint inzette aan de rechterkant van het veld, richting de bal. Met zijn Zevenmijlsschoenen wist hij eerder bij de bal te zijn dan de tegenstander en gaf de bal een rotschop. De keeper zat er goed bij en wist een doelpunt te verijdelen. Helaas.

Alsof een 3-0 voorsprong niet mooie genoeg was, kwam daar dan het “moment suprême”. Het moment waar al een heel seizoen over gepraat wordt en zeker nog een seizoen gaat duren. AzAri ging linksback spelen en Mouse mocht doorschuiven naar de linkshalf positie. Met nog 1 minuut op de klok, officiële speeltijd, kwam daar een steekpass van de altijd uitstekend voetballende Japio. Nekkramp, knieblessure, kater of zelfs een kortgewiekt koppie, niets houdt deze Wonderslof tegen! Een mooie steekpass van Japio in een zee van ruimte. Er was maar één persoon die de aanval nog inzette. Mouse zette de sprint in. Iedereen verwachtte al dat Mouse deze bal echt niet langs de keeper zou schieten. Hij stormde af op de keeper, de keeper kwam uit zijn doel en Mouse wist alle energie om te zetten in een krachtschot. Niet hoog, want dat is gegarandeerd een “fail”. Mouse schoot de bal laag. Langs de keeper en wonder boven wonder rolde deze over de doellijn. Van die paar toeschouwers en wisselspelers en de 22 man in het veld klonk een onheilspellend kabaal. Wat een gejuich. Mouse deed een buikschuiver over het gras en aangezien hij daar toch lag, wist iedereen bovenop Mouse te duiken. Wat een moment! Wat een vreugde!
Bij de aftrap floot de uitstekend fluitende Dirk af. Eemdijk 8 had de drie punten binnen. Dit is alles wat de groenen konden doen. Het is nu afwachten. Wachten op zaterdag, wanneer SVM 5 zal strijden bij en tegen De Posthoorn 4. Beide teams wisten punten in te leveren tegen Eemdijk 8. SVM 5, het team die er op dit moment het meest gunstig ervoor staat, heeft zelfs 6 punten ingeleverd bij de Groene Hulk. Het is echter afwachten. Zaterdag om 16:15 uur zullen we zien of Eemdijk 8 kampioen is of niet…