Voorbeschouwing Eemdijk 8 – Jonathan 5 (28-04-2010)

Image {xtypo_dropcap}"S{/xtypo_dropcap}VM 5 komt uit de vierde klasse, VOP 5 heeft talenten uit VOP 2 mee, CB 5 wint van CB 3. Het is eigenlijk Eemdijk 8 die het verdient om kampioen te worden in deze klasse.” Dit is een citaat uit de kroeg gekregen van een concurrent. En ondanks dat het een compliment is voor een team wat 75% bestaat uit nooit-gevoetbald-voetballers, hebben we er natuurlijk niets aan. En nu ik het zo citeer, klinkt het alsof we al het kampioensschap hebben opgegeven. Natuurlijk niet. Zolang we een kans hebben, gaan we gewoon door. En Jonathan 5 zal dat morgen weten.>> Afgelopen zaterdag heeft Jonathan 1-4 (of 1-3 volgens voetbal.nl) verloren van SVM 5. De teleurstelling op het terras was groot. Want als Jonathan een gelijkspelletje hadden gemaakt of zelfs gewonnen, hadden we die lui morgen gewoon dronken gemaakt want dan was er weer hoop in de harten van de groenen. Nu zegt mijn sprookjesboek altijd dat hoop slechts de wortel is die de ezel lokt. Het trekt je door het leven. Laten we dan maar niet hopen volgens het sprookjesboek, ik voel me niet zo ezel. Laten we gewoon een heerlijk spelletje spelen tegen Jonathan en die punten binnen harken en zo SVM (en stiekem ook VOP) op scherp te zetten. Nu hebben we de vorige keer wel met 2-8 gewonnen van Jonathan. Maar volgens de plaatselijke analyticus Booka, hebben we aanzienlijk veel mazzel gehad. Hun aanvallers blijken wel 4 kansen gemist te hebben waarna de groenen daarna kans zagen te scoren. En toen was het klaar. Morgen wel scherp blijven in de achterhoede. Alhoewel ik heb vernomen dat mijn held weer het veld gaat betreden. We zullen zien in ieder geval. Geen flauw idee hoe laat we moeten spelen.. iets van 19:00? Uurtje eerder elkaar ontmoeten op de groene velden. Opstelling volgt uiteraard in de comments hieronder.

Geef een reactie