Voorbeschouwing Eemdijk 8 – DOSC 3 (17-04-2010)

Voorbeschouwing Eemdijk 8 - DOSC 3 (17-04-2010)

Blijkbaar zijn wij ook gevoelig voor een morele plicht om de competitie zo spannend mogelijk te houden. Door het verlies van afgelopen woensdag staat SVM 5 nog het beste voor, ziet VOP 5 zichzelf ook met de schaal en heeft misschien zelfs Cobuboys 5 een vlam van hoop gekregen. De competitie ligt helemaal weer open. Misschien zelfs nog spannender dan de erecompetitie. Alles kan nog gebeuren. Maar laten wij gewoon alsjeblieft nuchter blijven en gewoon voetbal spelen tegen DOSC. Blijkbaar gewoon voetballen al moeilijk genoeg. >>

“Bort he Bort…Let op”, zegt Hip tegen mij en schreeuwt hard “Arjen!!” en geeft een pass net zacht genoeg zodat Arjen snel uit zijn doel moet komen om een aanvaller te snel af te zijn. De aanvaller ziet de te zachte pass, tikt rustig de bal in zijn koers, dolt Arjen de keeper voorbij en scoort nonchalant. Hip grijnst door zijn gelukte grap en Arjen laat een krachtterm vallen. Maar ergens kon het Arjen ook niet schelen. Het was die dag namelijk zijn vrijgezellenfeest en moest een keer de man zijn die grabbelt naar de ballen net voor het doel.  Totaal niet zijn positie maar klaagde niet. Iedereen stond tenslotte op een positie die bepaalt was door loting in de kleedkamer. Het spel was drama en we verloren dan ook met ruime cijfers als 10-3 ofzo van DOSC 4.

Zachte passjes naar de keeper zijn niet zo leuk. Laten we dat aanstaande zaterdag dus maar niet doen. DOSC is wederom onze tegenstander, maar nu het derde team, dus laten we daartegen deze keer normaal voetballen. Iedereen op z’n positie en met ziel en zaligheid het spel bespelen. Elkaar helpen de bal veroveren en samen de acties opbouwen en afmaken. Die punten pakken. Want stiekem smaakt de derde helft dan toch net ietsje beter dan zo eentje van afgelopen woensdag. Niet dat die derde helft minder gelachen werd, maar er komen wel rare opstellingen van. Zie hieronder.

Voorbeschouwing Eemdijk 8 - DOSC 3 (17-04-2010)

Geef een reactie