VVZA 3 – Eemdijk 8 (2-1)

VVZA 3 - Eemdijk 8 (1-2)

Als 3 half-kreupele mensen staan we daar naast de wisselspelers langs het veld. We kunnen niets doen, we kunnen enkel (leuke woordspeling, als ik mij bedenk dat ik kreupel door dit ledemaat ben) aanmoedigen en tips geven. De strijdlust moeten we verbaal over brengen en zo de mannen tussen de lijnen aanmoedigen en stimuleren in deze strijd om die felbegeerde 3 punten. VVZA 3 doet het de laatste tijd redelijk, maar zal niet meedingen om het kampioenschap. SVM 5 heeft daarentegen wel een kans op de eerste plek, aangezien de mannen uit Maartensdijk afgelopen zaterdag punten lieten liggen tegen Hees. VOP 5, die een paar wedstrijden meer hebben gespeeld, wist de laatste paar wedstrijden wel naar zich toe te trekken, waardoor de mannen uit Amersfoort (hoewel een deel ook Spakenburgs is) op dit moment die felbegeerde eerste plek bezetten. Dit beloofde nog een wedstrijd te worden… >>

Het zal even na 19.00 uur geweest zijn toen de wedstrijd tegen VVZA 3 begon in het heuvelachtige Amersfoort. Waarschijnlijk was niet iedereen op de hoogte van deze partij op deze prachtige woensdagavond, aangezien er eerst nog cornervlaggen geregeld moesten worden. Nog alvorens deze wedstrijd gespeeld werd, volgde een respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan de vader van Eemdijk 8 topper Wortel.

Hierna klonk het beginsignaal. Vanaf de eerste minuut was VVZA 3 feller. Eemdijk 8 had een beetje moeite met de diepe ballen.
Voetballen was er ook niet bij. Het spel ging daarbij op en neer met na 25 minuten een enorme kans op de 1-0, maar gelukkig ging de bal via 2x lat niet in de goal. Daar kwam Eemdijk 8 de eerste helft goed weg.

Op het middenveld werden de eerste wissels uitgevoerd. Even was er iets dreiging over links, maar er kon niet worden afgedrukt. De grootste mogelijkheid was voor Gizmo, maar zijn inzet binnenkant voet ging voorlangs. Ook vermeldenswaardig was een bal die Mouse in ‘de pot wilde gooien’. De bal ging on-Mouselijk hoog, richting het doel. De keeper rende naar achteren en zag de bal verdacht snel omlaag komen. Via de keeper en de lat werd deze bal nipt een hoekschap.

De rust brak aan. Iedereen werd op een rijtje gezet, zodat we 1 voor 1 even Eemdijk 8 wakkeer konden ‘slappen’. In de rust werd gepoogd een en ander neer te zetten, maar alleen hard werken moest voldoende zijn voor een overwinning in de wedstrijd.

De Groene (stop)trein ging ook voortvarend van start, zetten de zwart-witten onder druk, maar echt gevaarlijk werd het niet. Bij het uitverdedigen van VVZA werd de bal diep gepompt, wat zowaar erg vaak gebeurde, maar telkens net goed uitpakte voor Eemdijk 8. Laatste man Floepie liet de bal uitrollen en speelde veel te laat terug. Keeper Dirk dacht de bal nog wel aan te kunnen nemen en de aanvaller te dollen, wat een grove inschattingsfout bleek! De aanvaller profiteerde hiervan. Opnieuw gebrek aan communicatie en daadkracht: 1-0.

De eerste koppies gingen hangen en voetbal was er niet meer. Toen VVZA na een diepe ingooi 2-0 maakte, was het duidelijk dat het kampioenschap nog heel ver weg is. De bal stuiterde over menig verdediger heen, stuiterde vervolgens twee keer in het 5-meter gebied en toen was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld.

Eemdijk had niks meer te verliezen en plots ging er opportunistisch gespeeld worden. De wedstrijd werd harder, de scheids liet veel toe en Eemdijk kwam zowaar op 2-1 via een zeer fraaie voorzet vanaf de linkerkant en een prachtige kopbal van Vullis. Vullis kreeg enkele kansjes deze helft, waaronder een ram naar voren van Nevers, die plotseling erg goed uitviel voor Vullis. Vullis nam deze mee op de borst, echter stuiterde de bal te ver voor hem uit. Later kreeg hij nog een grote kans. Hij kon doorgaan op de keeper maar de scheids floot voor buitenspel. Helaas had de scheids een verdediger in zijn rug niet zien staan, en ook nog eens niet de grensrechter/vlagger die zijn vlag omlaag hield.

Maar een gelijkspel was te weinig geweest en al met al ook onverdiend in een wedstrijd waar maar één of twee spelers hun niveau haalden. Met veel frustratie en furieusheid dropen de groenen van het veld.

De kampioenstrijd ligt volledig open, de concurrenten zullen ons dankbaar zijn. Een cadeautje in geel papier met een blauw lintje hebben we retour gezonden naar Maartensdijk. Tenzij deze door de blauw-witte postbode onderschept wordt in Amersfoort.

Deze nederlaag was geheel aan onszelf te wijten.