Column van Hip – “Wat houdt je bezig?”

Column van Hip -

Onlangs had ik iets voor werk en daar was een spreker over stress. Ik weet dat veel mensen nu al een smile vertonen als ik dit zeg, dus hou vast die glimlach. Maar echt, zelfs een ambtenaar kan dit overkomen. Gelukkig ben ik niet te veel met mijn werk bezig na kantoortijd, dus samen met mijn collega-ambtenaar gingen we al gauw een parodie maken. >>

Zo ben ik pas teveel met mijn werk bezig wanneer …

– … Ik elke ochtend bij de voordeur het paspoort van de vrouw en kids check of ze in orde zijn.
– … Ik een bestemmingsplanwijziging eis van de vrouw als zij de huiskamer opnieuw inricht.
– … Ik mijn buurman vraag naar zijn vergunning als hij de buxus bijsnoeit,

– … Ik bij m’n boodschappen aan Appie een accountantsverklaring vraag.

En zo hadden we nog veel meer leuke. En werd weer eens bevestigd dat een netwerkbijeenkomst echt net werken is.

Maar toen ik eenmaal thuis kwam, en dit vertelde aan tafel werd het onderwerp weer nieuw leven ingeblazen. “Ik weet wel wat jou bezig houdt, en dat is voetbal, voetbal en nog eens voetbal” Ik blij dat zij ook zag het niet het werk was. Dus dat zei ik, maar dat hielp niet echt. Op welke plaats komen wij vroeg ze? Opeens besefte ik dat ze dit sinds de oprichting van Diek8 niet meer had durven vragen. Dus heel resoluut zei ik op plaats 1. Dat kon ik nog wel uit mijn keel krijgen want dat is de plaats die we al maandenlang nastreven.

Ik was gered en een man die zulke antwoorden geeft, weet wat er ’s avonds op volgt :-D

Maar nu enkele dagen daarna ben ik al lang weer toe aan een nieuw hoogtepunt.

Mannen, vreet de komende tegenstanders op en koers richting die titel!!

Geef een reactie