Voorbeschouwing VVZA 3 – Eemdijk 8 (14-04-2010)

Voorbeschouwing VVZA 3 - Eemdijk 8 (14-04-2010)

Een voorbeschouwing aan het begin van de week? Jazeker. Nu het einde van de competitie redelijk in zicht is, moeten nog een handjevol wedstrijden ingehaald worden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag is wegens omstandigheden verplaatst naar aanstaande woensdag. Woensdagavond speelt Eemdijk 8 een wedstrijd tegen en bij VVZA 3 in Amersfoort. >> Eemdijk 8, SVM 5 en VOP 5 strijden in deze zeer spannende competitie om die felbegeerde kampioenschap. De onderlinge wedstrijden roepen veel frustratie, spanning en hartkloppingen op. Wie wordt de kampioen in deze 6e klasse 620?

Aan het begin van het seizoen ging Eemdijk 8 zeer goed. Eemdijk won vele wedstrijden op rij, maar wist een paar punten te laten liggen tegen Cobu Boys 5 (die ook verdacht dicht in de buurt komt van de top 3), De Posthoorn 4 en medekandidaat VOP 5. Zuur puntverlies noemen we dit.

Met nog zo'n 5 wedstrijden voor de boeg en dus nog zo'n 15 punten te behalen, zal het billenknijpen blijven. Een aantal weken achter elkaar, tot aan afgelopen zaterdag, wist SVM 5 de favoriet te zijn. De mannen uit Maartensdijk wisten 1 punt voor te lopen op Eemdijk 8, ondanks de 2 verlieswedstrijden tegen de groenen. VOP 5 heeft een wedstrijd meer en 1 punt minder dan Eemdijk 8. Het is dus helaas niet meer aan Eemdijk 8 zelf om het kampioenschap te behalen. SVM moet verliezen of gelijkspelen en dit was nog te bezien. Vele groenen hadden nog hoop, maar bleven reëel. Het kampioenschap was eigenlijk al verspeeld. Eemdijk 8 zal, mits alles gewonnen wordt, de tweede positie pakken en als eerste loser eindigen. Weken wordt er in spannign geleefd om net naast het kampioenschap te grijpen. Niemand wilde daar aan denken, maar hield de kans wel in het achterhoofd.

Tot daar afgelopen zaterdag op het veld van SVM 5 te Maartensdijk  een wonder geschiedde voor de groenen van Eemdijk 8. SVM wist zowaar punten te laten liggen in de wedstrijd tegen de mannen van Hees 4. Op dit moment leggen de geel-blauwen van SVM het kampioenschap in de handen van Eemdijk 8. Hoe gaat Eemdijk 8 hier mee om? Hoe gaat de Groene Trein deze kans behouden om het vervolgens te verchromen???

Het concept klinkt simpel, maar is het ook zo simpel? Winnen! Winnen is het enige nog wat nodig is. Wint Eemdijk 8 alle 5 wedstrijden worden de letters K-A-M-P-I-O-E-N in het groen geschilderd en is er groot feest op Sportpark De Vinken in Bunschoten. De botter en de platte kar worden dan geschilderd om hier vervolgens 18 doldwaze en blije voetballers op te mogen vervoeren!

Maar voor het allemaal zover is, moeten we eerst de clubs VVZA, De Bilt, Jonathan en 2x DOSC weten te verslaan. Woensdag ontmoeten we voor de tweede keer VVZA, maar nu in het voordeel voor VVZA op hun eigen veld in Amersfoort… Spannend!

Geef een reactie